Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Η καταπάτηση της ελευθερίας σε έναν ατέλειωτο πόλεμο!


● ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ. Η αιώνια διαμάχη που δεν λέει να τελειώσει. Που κρατάει χρόνια και χρόνια και χιλιάδες νεκροί έχουν γίνει θυσία, σε έναν τόπο που μόνο νεκροταφείο μπορεί να θυμίζει. Το Ισραήλ έστησε ένα κράτος, αιματοβαμμένο, που τα θεμέλιά του στηρίζονται πάνω σε χιλιάδες νεκρούς, Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς. Και ωμή βία!


● Η «Β΄ Tselem», είναι μια ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το φετινό Νοέμβριο συμπληρώνεται είκοσι χρόνια από την ίδρυσή της. Και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου 2009, έχει μετρήσει ακριβώς 8.881 νεκρούς!


● Από αυτούς τους 8.881 νεκρούς, οι 1.483 (τα 139 είναι παιδιά) είναι Ισραηλινοί. Οι 7.398 (τα 1.537 είναι παιδιά) είναι Παλαιστίνιοι. Βαρύς ο φόρος του αίματος, μόνο τα τελευταία είκοσι χρόνια! Κι αυτό, γιατί το Ισραήλ θέλει να έχει όλη τη γη δική του. Γιατί δεν επιτρέπει στους Παλαιστίνιους να επιβιώσουν στη δική τους γη!


● Η Πρώτη Ιντιφάντα από τους Παλαιστίνιους, άρχισε το 1987 και τελείωσε το 1993, ενώ η Δεύτερη Ιντιφάντα άρχισε το 2001. Αυτές οι δύο Ιντιφάντες, μαζί με την επιχείρηση «Χυτό Μολύβι» του ισραηλινού στρατού στα Γάζα (27 Δεκεμβρίου 2008 – 18 Ιανουαρίου 2009), είχαν τα περισσότερα θύματα όλα αυτά τα χρόνια.


● Συνολικά, η επιχείρηση των Ισραηλινών «Χυτό Μολύβι», θέρισε μέσα σε τρεις εβδομάδες 1.387 ζωές Παλαιστινίων (320 ανήλικοι – 111 γυναίκες). Τα σπίτια των Παλαιστινίων που έχουν κατεδαφιστεί ξεπερνούν τα 4.300. Στη Λωρίδα της Γάζας, 6.240 σπίτια υπολογίζεται ότι κατέστρεψε ή κατεδάφισε ο ισραηλινός στρατός, από τα οποία τα 3.540 καταστράφηκαν από την επιχείρηση «Χυτό Μολύβι».


● Κι όλα αυτά, μόνο τα τελευταία χρόνια. Αίμα, ωμή βία, καταστροφές. Ένας ατέλειωτος πόλεμος, για μερικά χιλιόμετρα γης. Όπου, σίγουρα, θα μπορούσαν να συμβιώσουν οι δύο λαοί. Δεν μπορεί να υπάρχουν όλα αυτά τα αδιέξοδα.


● Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό, από έναν λαό που έζησε το Ολοκαύτωμα. Που αγνοεί την ελπίδα, που αγνοεί την συμβίωση, που αγνοεί την ομορφιά της ζωής. Φαίνεται ότι, το Ολοκαύτωμα, έκανε τους Ισραηλινούς να δρουν εκδικητικά απέναντι στους άλλους λαούς! Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς όλες αυτές τις δολοφονίες!


ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ