Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

"Μαξιμαλιστικές οι θέσεις της Ελλάδας" απέναντι στα Σκόπια!!!


● ΜΑΞΙΜΑΛΙΣΜΟΣ – Η επιδίωξη του μέγιστου, πολύ μεγάλων στόχων που δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν. Ετυμολογία: μαξιμαλισμ (γαλλική λέξη, naximalisme, λατινικά maximus = μέγιστος). Η τάση που αναπτύχθηκε μετά την επανάσταση το 1905 στη Ρωσία για διατήρηση της τρομοκρατίας με απώτερο σκοπό την πραγματοποίηση του ανώτατου ορίου (μάξιμουμ) του σοσιαλιστικού προγράμματος.

● Γιατί το σημειώνω σήμερα εδώ; Γιατί τα Σκόπια, χαρακτήρισαν μαξιμαλιστικές τις θέσεις της Ελλάδας απέναντί τους. Η Ελλάδα δηλαδή, έχει θέσεις που αποτελούν τόσο μεγάλους στόχους, που δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν. Μας τη λένε δηλαδή μέσα στα μούτρα μας…

● Συγκεκριμένα, πρόσφατα έγινε συνάντηση της κρατικής ηγεσίας της ΠΓΔΜ, για την εξέταση του ζητήματος του ονόματος στα Σκόπια. Μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, μετά τη σύσκεψη δήλωσε ότι ο εκπρόσωπός της χώρας στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας Ζόραλ Γιόλεφσκι «ενημέρωσε για τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας, οι οποίες παρουσιάστηκαν στον μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, πριν μερικές ημέρες».

Ο κ. Μιλόσοσκι πρόσθεσε ότι η ΠΓΔΜ «παραμένει ενεργή στην διαπραγματευτική διαδικασία για την εκκρεμότητα της ονομασίας, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και αναμένει από την Ελλάδα να τηρήσει την Ενδιάμεση Συμφωνία και να μην εμποδίσει την ενσωμάτωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς».

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, σημείωσε ότι οι «μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας δεν εξέπληξαν ιδιαίτερα την μακεδονική πλευρά, καθότι αυτές, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαν αναγγελθεί. Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα ανακοινώθηκαν με πιο επίσημο και ξεκάθαρο τρόπο».

Ο κ. Μιλόσοσκι πρόσθεσε ότι «ίσως στην κοινή γνώμη της χώρας προκλήθηκε κάποια έκπληξη, εξαιτίας του γεγονότος ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης, με τις τοποθετήσεις τους για το ζήτημα της ονομασίας, δημιούργησαν υπερβολικές προσδοκίες για ζητήματα που συνδέονται με την μακεδονική εθνική ταυτότητα».

● Η στάση της Ελλάδας πάντως, παραμένει ακόμα ασθενείς απέναντι στις διαπραγματεύσεις. Μπορεί να κρατάμε το veto για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εκεί λήγει το ζήτημα του ονόματος. Η εθνικιστική κυβέρνηση των Σκοπίων με τις δήθεν αλυτρωτικές τάσεις της και την επίμονη παραχάραξη της Ιστορίας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

● Πρόσφατα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα ακόμα video, από αυτά τα προπαγανδιστικά που χρησιμοποιεί η σκοπιανή κυβέρνηση. Σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με μια λάμπα, είναι ολόγυμνος και δεμένος σε ένα κάθισμα ένας άντρας. Κάποια στιγμή στο δωμάτιο μπαίνει ένας ημίγυμνος άνδρας με ξυρισμένο κεφάλι και μουστάκι, με καλογυμνασμένο σώμα.

● Ο δεμένος και γυμνός άντρας είναι Αμερικανός πεζοναύτης, με αμερικανοσκοπιανή καταγωγή. Ο άλλος, είναι ένας Έλληνας ανακριτής ή κάτι τέτοιο, ο οποίος τον δέρνει και τον βασανίζει, προκειμένου να μιλήσει… να τα πει όλα! Μπορεί το κακόγουστο αυτό video να είναι πέρα για πέρα για γέλια, όμως η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σοβαρή απ’ όσο νομίζουμε!

● Παρόμοια video, τα οποία αλλοιώνουν την Ιστορία, κυκλοφορούν κατά εκατοντάδες στο χώρο του διαδικτύου. Είναι προσφιλής τακτικής των Σκοπίων αυτή. Πιστεύουν ότι έτσι, θα μπορέσουν να κλειδώσουν το όνομα «Μακεδονία», για το προτεκτοράτο τους! Η Ελλάδα, προς το παρόν, μπορεί μόνο να διαμαρτύρεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ