Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Ανθρώπινη ματαιοδοξία... τι να πεις!


● ΤΕΛΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ να θέλεις σώνει και καλά να βρίσκεσαι σε μια θέση εξουσίας, έστω κι αν φτάσεις στο σημείο να τα διαλύσεις όλα! Αναφέρομαι στο νομάρχη Δράμας, που εμμέσως πλην σαφώς, ανακοινώνει τη θέλησή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Δράμας. Μωρέ στο τέλος, αν είναι δυνατόν να εκλεγεί και κλητήρας, θα το κάνει!


● Για να πω την αλήθεια, δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλει να κάνει ο νομάρχης Κ. Ευμοιρίδης. Θέλει να βγει και δήμαρχος Δράμας, επειδή απλά τελειώνει ο θεσμός των νομαρχιών και του νομάρχη; Και μετά δεν θα έχει τι να κάνει; Ή μήπως υπάρχει κάποιος άλλος λόγος;


● Και ποιος είναι αυτός ο άλλος λόγος; Αν λοιπόν όπως δηλώνει ο Κ. Ευμοιρίδης, ότι δεν χρειάζεται χρίσμα για να είναι υποψήφιος δήμαρχος, τότε πάει να πει ότι, η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2010, θα έχει δύο υποψηφίους. Λογικά, ο ένας θα είναι ο σημερινός δήμαρχος Θ. Μαργαρίτης. Αντάρτης θα είναι ο Κ. Ευμοιρίδης;


● Από την άλλη όμως, φαίνεται ότι τη θέση του δημάρχου Δράμας εποφθαλμιά και ο νυν δήμαρχος Σιταγρών και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Δράμας Θόδωρος Αθανασιάδης. Γιατί όπως φαίνεται, ο δήμος Δράμας μάλλον θα απορροφήσει ολόκληρο το δήμο Σιταγρών.


● Στους δύο τρίτος δεν χωρεί, λέει ο λαός μας. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος από τους τρεις θα αποχωρήσει. Υπόψη, ότι μιλάμε για το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Εκτός κι αν υπάρχουν δύο αντάρτες υποψήφιοι δήμαρχοι Δράμας και ένας επίσημος του κόμματος! Αυτό σημαίνει την ξεκάθαρη διάλυση του τοπικού κομματικού μηχανισμού και το διχασμό των ψηφοφόρων του.


● Κι όλα αυτά, επειδή στις αρχές του 2010, θα ανακοινωθεί η νέα μορφή του πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κατ’ αρχάς, το πρώτο είναι ότι καταργούνται οι νομαρχίες και οι νομάρχες. Τέλος εδώ! Αυτό σημαίνει ότι, όσοι προαλείφονται για νομάρχες, καλά θα κάνουν να ξεχάσουν τα όνειρά τους. Θα ψηφίζουμε πλέον για περιφερειάρχη! Και μάλιστα, απ’ ό,τι φαίνεται για μεγάλες περιφέρειες.


● Όχι περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά σκέτο Μακεδονίας – Θράκης ως μία και μόνο περιφέρεια. Άρα, ο περιφερειάρχης θα είναι κάτι σαν μίνι πρωθυπουργός και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κάτι σαν μίνι βουλευτές!!!


● Από την άλλη πλευρά, οι μεγάλες συνενώσεις που θα επέλθουν στους δήμους, αλλάζουν άρδην όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Το πιθανότερο σενάριο, συνενώνει τους σημερινούς δήμους Προσοτσάνης και Κ. Νευροκοπίου σε έναν, με ονομασία δήμος Κ. Νευροκοπίου και έδρα την Προσοτσάνη. Δήμος Δράμας και Σιταγρών συνενώνονται σε έναν με έδρα τη Δράμα. Και οι δήμοι Καλαμπακίου, Δοξάτου, Νικηφόρου και Παρανεστίου σε έναν, με κεντρική ονομασία δήμος Δοξάτου!


● Το πιθανότερο είναι να γίνουν όλα αυτά εντός του 2010, αλλά υπάρχει περίπτωση, οι συνενώσεις των δήμων να πάρουν παράταση για ένα μόνο χρόνο. Οι νομαρχίες πάντως, καταργούνται οπωσδήποτε εντός του 2010! Φυσικά, οι νέοι μητροπολιτικοί δήμοι που θα προκύψουν, θα έχουν να αντιμετωπίσουν νέα μεγάλα προβλήματα, και κυρίως αυτό των οικονομικών τους και τον συντονισμό της μεγάλης τους έκτασης.


ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

● Η ΥΠΕΡΦΙΑΛΗ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ να γίνει αρχηγός κόμματος, οδήγησε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο εκτός νυμφώνος της εξουσίας. Ο άνθρωπος που μιλάει στον αέρα, που ποτέ δεν έχει αποδείξει τα λόγια του με έργα και πράξεις, για άλλη μια φορά, βρέθηκε στο κενό.


● Από εκείνο το περίφημο «Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών» (ΚΕΠ), που δεν πρόλαβε ποτέ να ξεκινήσει, μέχρι σήμερα που αποχώρησε από την κούρσα διαδοχής της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, απέδειξε ότι δεν έχει ούτε τα ηγετικά προσόντα, ούτε την πειθώ του λόγου του, ότι μπορούσε ποτέ να σταθεί σ’ αυτή τη θέση.


● «Θα προχωρήσω μέχρι τέλος…», διαβεβαίωνε στα τηλεκάναλα των Αθηνών. «Θα είμαι υποψήφιος αρχηγός», έλεγε με βεβαιότητα στο δελτίο ειδήσεων του Νίκου Χατζηνικολάου στις 27 Οκτωβρίου: «Μην ακούτε τι γράφουν και τι λένε δεξιά κι αριστερά».


● Τελικά το καθαρίζει το παιχνίδι η Ντόρα Μπακογιάννη. Σύμφωνα με όσα λέγονται και γράφονται, η Ντόρα έχει ήδη εξασφαλίσει τις 30 από τις 50 υπογραφές υπέρ του Αβραμόπουλου. Όσοι υπέγραψαν με τον Αβραμόπουλο, του καταλογίζουν τώρα ότι ήξερε ότι θα αποσυρθεί και τους ζήτησε να υπογράψουν χωρίς να τους πει τίποτα, με αποτέλεσμα να τους εκθέσει! Ψάχνονται…


● Τώρα που και ο Έβερτ δήλωσε ανοικτά ότι θα στηρίξει την Ντόρα, το παιχνίδι έχει πλέον, ουσιαστικά, έχει καθαρίσει. Κάτι λέγανε για δεύτερο γύρο εκεί στη Νέα Δημοκρατία, αλλά από ό,τι φαίνεται, μόνη της θα μείνει η Ντόρα και θα τους τα πάρει όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ