Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Πέστα Χρήστο μου, πέστα... εκτός κι το παίζεις ...αντιπολίτευση!!!


● Ε, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ έτσι χοντρά ο Χρήστος Παπουτσής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, κάτι περισσότερο θα ξέρει από εμάς τους κοινούς θνητούς, που μόνο τις ειδήσεις διαβάζουμε, και δεν είμαστε μέσα στα …άδυτα της οικονομικής πολιτικής.

● Και δεν έχει άδικο ο άνθρωπος δηλαδή! Προεκλογικά δεν κατηγορούσε τον Καραμανλή ο Παπανδρέου να μην κάνει πάγωμα μισθών; Δεν έλεγε ότι υπήρχαν χρήματα και ότι μόλις αναλάμβανε, με την κατάλληλη πολιτική, δεν θα πάγωνε τους μισθούς και θα κρατούσε τα ίσα στην οικονομία; Τι έγινε τώρα και θέλει να παγώσει τους μισθούς;

● Ή το λες και δεν το κάνεις, ή λες ότι χρειάζεται να σφίξουμε όλοι τα λουριά, τα σφίγγουμε και τελειώνουμε. Κι όσο αντέξουμε. Έναν χρόνο, δύο χρόνια, αρκεί να γίνει το σωστό! Αλλά στην Ελλάδα είμαστε… είπα, ξείπα! Και με ένα επίδομα της πλάκας των 300-400 ευρώ, δεν μπορείς να ξεγελάσεις κανέναν. Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα.

● Η οικονομία δεν λύνεται με αλχημείες. Η στήλη έχει διαφορετική άποψη και την έχει εκφράσει κατά καιρούς και προεκλογικά. Το ζήτημα είναι ότι η οικονομία είναι ένα εθνικό θέμα, και όχι κομματικό που λύνεται στους διαδρόμους των υπουργείων.

● Αυτό σημαίνει ότι, όλα οι υπεύθυνοι άνθρωποι αυτής της χώρας, πρωθυπουργός, υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, οικονομικά στελέχη της αντιπολίτευσης, καθηγητές πανεπιστημίων και δεν ξέρω ποιοι άλλοι, θα πρέπει να καθίσουν κάτω και να δουν τι πρέπει να γίνει μ’ αυτό το θέμα.

● Αν είναι να κάνουμε για δύο χρόνια οικονομία, να σφίξουν οι ζώνες ΟΛΩΝ ΟΜΩΣ, όχι των πολύ μικρών, των μικρών και των μικρομεσαίων, αλλά και των μεγάλων και των πολύ μεγάλων, τότε να το κάνουμε. Όχι όμως παραμύθια. Αν είναι να συνεισφέρει και η Ψωροκώσταινα και η Ψωρογιώργαινα, να συνεισφέρουν. Διαφορετικά δεν έχει νόημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ