Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

8.500 ευρώ από τη νομαρχία Δράμας, για μια έκθεση ζωγραφικής


● ΔΙΧΩΣ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ η ζωή δεν έχει νοστιμάδα, λένε! Και δεν έχουν άδικο. Έτσι και τα νομαρχιακά και δημοτικά συμβούλια. Δίχως θέματα που ανάβουν τα αίματα, δεν έχουν αξία να τα παρακολουθείς. Και γι’ άλλη μια φορά, οι μικροί καυγάδες και οι έντονες αντιπαραθέσεις δεν έλειψαν από το νομαρχιακό συμβούλιο της Τρίτης 24 Νοεμβρίου.


● Ένα από τα θέματα που τέθηκαν εκτός ημερησίας διάταξης, ήταν και η έκθεση ζωγραφικής των νομαρχών Δωδεκανήσου Γιάννη Μαχαιρίδη και Πειραιά Γιάννη Μίχα. Η αντιπαράθεση ξέσπασε όταν ο νομάρχης Κ. Ευμοιρίδης, ζήτησε από το σώμα να εγκρίνει τα έξοδα της έκθεσης, τα οποία θα πληρώσει η Νομαρχία Δράμας.


● Τα οποία έξοδα της συγκεκριμένης έκθεσης ζωγραφικής, ανέρχονται στις 8.500 ευρώ! Ναι, βεβαίως, σωστά ακούσατε!!! 8.500 ευρώ θα πληρώσει η Νομαρχία Δράμας για μια έκθεση ζωγραφικής! Και προς το παρόν, όπως είπαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, δεν έχουν δει ούτε καν τα παραστατικά που έχουν κοπεί, ή που θα πάνε τα χρήματα αυτά.


● Όπως είπε ο νομάρχης, η μεταφορά μόνο των πινάκων, θα κοστίσει 1.000 ευρώ, ενώ με έξοδα της Νομαρχίας Δράμας, θα φιλοξενηθούν δέκα (10) νομάρχες!!! Εκεί έγινε ο ψιλοκαυγάς, για ποιο λόγο η Νομαρχία να πληρώσει τη φιλοξενία δέκα νομαρχών! Κι όταν ακούστηκε ότι θα έπρεπε να πάνε σε λιγότερο ακριβά ξενοδοχεία, ρώτησε ο Κ. Ευμοιρίδης: «Και πού να τους βάλουμε δηλαδή; Στο Άνεσις;»


● Κάποια στιγμή, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρ. Κορυφίδης, είπε ότι καλύτερα θα ήταν αυτά τα χρήματα να δίνονταν σε κάποιες οικογένειες που τα έχουν ανάγκη στο νομό και λόγω των ημερών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που έρχονται. Άμεση ήρθε η απάντηση του νομάρχη Κ. Ευμοιρίδη, λέγοντας ότι αυτό είναι λαϊκισμός!


● Όλος ο χαμός βέβαια έγινε για το ότι δεν υπήρχαν συγκεκριμένα στοιχεία για το πού ακριβώς θα πήγαιναν τα χρήματα, ενώ ο προϋπολογισμός που είχε γίνει, όριζε διαφορετικά ποσά. Οι νομ. σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, έλεγαν ναι στο να γίνει η έκθεση, αλλά όχι στο να πληρωθούν τα έξοδα των νομαρχών.


● Χαρακτηριστική μάλιστα η φράση του Θαν. Τσελεμπή, που αναρωτήθηκε αν οι νομάρχες δεν έχουν χρήματα να έρθουν στη Δράμα με δικά τους έξοδα! Από τις αιτιάσεις του Κ. Μιχαηλίδη, ήταν ότι το γραφείο Τύπου της Νομαρχίας, αγνοεί μονίμως το σώμα, και ποτέ δεν τους ενημερώνει για τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν. Και ακόμα, ότι, από μόνο του το γραφείο Τύπου «κόβει και ράβει».


● Τελικά, η αντιπολίτευση ψήφισε «λευκό» για τη δημιουργία της έκθεσης ζωγραφικής των δύο νομαρχών, επειδή δεν υπήρχαν όλα τα στοιχεία και ο πραγματικός προϋπολογισμός, όπως είπε ο Χρ. Κορυφίδης, και επειδή δεν φαίνονται πουθενά τα παραστατικά. Πριν από την ψηφοφορία μάλιστα, ο Χρ. Κορυφίδης πρότεινε να κατεβεί το ποσό από τις 8.500 στις 5.000 ευρώ για να ψηφίσουν ναι.


● Μάλιστα, ο καυγάς ξέφυγε, όταν ο Χρ. Κορυφίδης είπε ότι, τόσα χρόνια, ο Νομάρχης φέρνει στο σώμα να ψηφιστούν διάφορες δαπάνες χωρίς κανένα απολύτως παραστατικό και χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι. «Είστε ψεύτης, είστε ψεύτης», είπε ο Κ. Ευμοιρίδης και ο Χρ. Κορυφίδης του είπε: «ηρεμήστε κύριε νομάρχη, ηρεμήστε…»


● ΤΟ ΑΛΛΟ ΖΗΤΗΜΑ που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ήταν η πρωτοβουλία της Οικολογικής Κίνησης Δράμας να διοργανώσει συνεδρίαση, για την συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα κατά των Λιγνιτών, αποτελούμενη από φορείς του νομού.


● Το θέμα εισηγήθηκε ο επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης παράταξης «Υπερ-Νομαρχία Πολιτών» Χρ. Κορυφίδης και είπε ότι η Οικολογική Κίνηση παράκαμψε κυριολεκτικά το νομαρχιακό συμβούλιο, ενώ αντίθετα θα έπρεπε το σώμα να είχε τις όποιες πρωτοβουλίες για ένα τέτοιο ζήτημα. Και κυρίως για τη σύσταση επιτροπής αγώνα, η οποία θα παρακολουθεί τις όποιες εξελίξεις.


● Η Οικολογική Κίνηση έχει κάθε δικαίωμα να διοργανώνει μόνη της εκδηλώσεις, αντέτεινε ο νομάρχης, ενώ όταν αργότερα πήρε το λόγο ο πρόεδρος της Οικολογικής Στ. Νταγκλής, κατηγόρησε το νομάρχη για ολιγωρία στο ζήτημα αυτό. Σχετικά με την εκδήλωση της Οικολογικής Κίνησης που έγινε χθες το βράδυ, θα έχουμε περισσότερα στο αυριανό μας φύλλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ