Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Γιατί να τους μονιμοποιήσουν δηλαδή;


● ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, συνεχίζουν να κυριαρχούν τα παιδιά των stage προγραμμάτων. Στο παιχνίδι και το ΚΚΕ, με την κα Αλέκα Παπαρήγα να ζητάει «να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι των stage χωρίς όρους και προϋποθέσεις». Και πρόσθεσε ότι, «πρέπει να υπάρχει σταθερή δουλειά για όλους. Η δουλειά δεν είναι θέμα αξιοκρατίας, είναι το πρώτο κοινωνικό δικαίωμα για μια προοδευτική κοινωνία, για μια φιλολαϊκή πολιτική».


● Συμφωνώ με το «σταθερή δουλειά για όλους». Ποιος είπε το αντίθετο. Κοινωνικό δικαίωμα για μια προοδευτική κοινωνία και τα λοιπά. Γιατί όμως δεν είναι θέμα αξιοκρατίας στην εποχή που ζούμε; Δηλαδή, κάλλιο να μπει αυτός που προεκλογικά είχε σημείωμα του βουλευτή ή οποιουδήποτε άλλου κομματικού στελέχους, από αυτόν που έχει περισσότερα προσόντα και δεν είχε σημείωμα βουλευτή;


● Αυτή είναι η διαφάνεια λοιπόν; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Συμφωνώ όμως με το θέμα που επισημαίνει η Αλέκα Παπαρήγα, ότι: «έχει ευθύνη και η πλουτοκρατία, η οποία θέλει τώρα να πάνε τα stage στον ιδιωτικό τομέα για να ξεκοκαλίσουν τα κοινοτικά κονδύλια». Κάποτε πρέπει να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτή την τραγική κατάσταση.


● Γιατί πρέπει να φορτώνεται το δημόσιο με υπεράριθμους, που τους εκμεταλλεύονται οι εκάστοτε κυβερνήσεις και τα δύο μεγάλα κόμματα για ψηφοθηρικούς λόγους; Τι λογική είναι αυτή; Αλλά κι από την άλλη, αν είναι, να συμφωνηθεί ότι, θα μονιμοποιηθούν όλοι, και θα σταματήσει αυτή η κατάσταση.


● Πιστεύω ακράδαντα ότι, ούτε το ΠΑΣΟΚ έχει τα κότσια ώστε να δώσει ένα τέλος σ’ αυτό το …παρανάλωμα των stage! Εδώ χρειάζονται τομές βαθιές. Που πρέπει να ξεκινήσουν από το δημόσιο τομέα. Να αρθεί η μονιμότητα κατ’ αρχάς. Να βαθμολογείτε ο δημόσιος υπάλληλος. Να υπάρξουν ποινές για το πόσες ώρες βρίσκεται στη δουλειά του και πόσες ώρες βρίσκεται στη λαϊκή για ψώνια και πόσες ώρες στην προσωπική δεύτερη δουλειά του! Το αντιπολιτευτικό παραμύθι κι εγώ το γνωρίζω καλά και είναι εύκολο να κάνεις τον «τσάμπα μάγκα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ