Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ιερέας έκανε σύμφωνο συμβίωσης με τη σύντροφό του


● Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ στην εφημερίδα «Μακεδονία», και απεικονίζει την πραγματικότητα της κοινωνίας μας. Όπως κι αν αντιδράσει ο καθένας, δεν παύει να είναι μια πραγματικότητα. «Ιερέας έκανε σύμφωνο συμβίωσης με τη σύντροφό του», ο τίτλος.


● Ένας ιερέας στη Θεσσαλονίκη έκανε σύμφωνο συμβίωσης με τη σύντροφό του, θέλοντας να της εξασφαλίσει έτσι ορισμένα δικαιώματα, όπως τη συνταξιοδότηση σε περίπτωση που ο ίδιος πεθάνει πρώτος. Ο ιερέας ήταν ήδη χήρος και δεν μπορούσε να ξαναπαντρευτεί. Το σύμφωνο καταγράφηκε στο ειδικό βιβλίο του ληξιαρχείου Θεσσαλονίκης.


● Ο 70χρονος ιερέας συζούσε με την συνομήλικη σύντροφό του. Οι θρησκευτικοί κανόνες όμως απαγόρευαν στον ιερέα να παντρευτεί για δεύτερη φορά. Έτσι αποφάσισαν να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης. Ο νόμος που επιτρέπει στα ζευγάρια αντί για γάμο να υπογράφουν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και να οργανώνουν τη ζωή τους, επικυρώθηκε το Νοέμβριο του 2008 και στην ουσία άρχισε να εφαρμόζεται από τις αρχές του τρέχοντος έτους.


● Πόσα είχαν ειπωθεί και πόσα είχα γραφτεί για το σύμφωνο συμβίωσης όταν είχε ψηφιστεί ως νόμος από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Να που βρήκε την εφαρμογή του, σε δύο ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν μαζί, αλλά δεν μπορούν γιατί υπάρχουν οι διάφορες… «παραξενιές» κάποιων άλλων νόμων.


● Επειδή κάποτε όλοι θα πρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα, και να αποδεχόμαστε τις όποιες ανθρώπινες αδυναμίες. Άλλωστε, όλοι οι νόμοι και οι κανόνες, έχουν πάντα τις εξαιρέσεις τους! Και οι νόμοι είναι για να λύνουν προβλήματα και όχι να δημιουργούν.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο τους αλλά καλό θα ήταν ο ίδιος παπάς να πολεμήσει ώστε να αλλάξει το καθεστώς μες στην Εκκλησία γιατί και άλλοι Ιερωμένοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ