Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Ήταν μια SIEMENS μια φορά!!!!!


● ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ μ’ αυτήν την υπόθεση της SIEMENS; Λέτε ότι θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια; Ο τρόπος που βγαίνουν στον «αέρα» της δημοσιογραφίας διάφορα ονόματα, δεν μ’ αρέσει καθόλου. Έχω την εντύπωση ότι γίνονται όλα αυτά για να καεί μια και καλή το ζήτημα. Που είναι μόνον η αλήθεια και τίποτα άλλο!

● Η SIEMENS είναι μόνο μια εταιρεία. Υπάρχουν πολλές άλλες εταιρείες, μεγαλύτερες ή μικρότερες. Παράδειγμα εκείνη η αμερικανική με τα ορθοπεδικά εξαρτήματα που «χρηματοδοτούσε» γιατρούς διοικητικά συμβούλια νοσοκομείων για τα εργαλεία της. Όμως εδώ το ζήτημα είναι ποιο χοντρό!

● Δεν μιλάμε για γιατρούς, για ελεύθερους επαγγελματίες, για απλούς δημόσιους υπάλληλους. Μιλάμε για ολόκληρο τον γνωστό πολιτικό κόσμο! Τις τελευταίες μέρες, διάφορα ονόματα φαίνεται να φιγουράρουν στο «ημερολόγιο Χριστοφοράκου». Πρώτος και καλύτερος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής! Και ύστερα ήρθαν κι άλλοι! Αλήθεια, πού βρήκαν οι εφημερίδες το «ημερολόγιο Χριστοφοράκου», αν όχι, ίσως, από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του;

● Δεν μιλάμε για φάρμακα που έπρεπε να πουληθούν, ούτε για εργαλεία, ούτε για κομπιουτεράκια! Μιλάμε για πολιτικά ανταλλάγματα, για πολιτικές εκδουλεύσεις, για τη διαμόρφωση ενός κλίματος πολιτικής δουλείας, για τον έλεγχο πολιτικών αποφάσεων. Το πόσο βαθύ είναι το σκάνδαλο της SIEMENS, είναι άγνωστο και μάλλον θα παραμείνει άγνωστο.

● Χρηματίστηκαν μόνον πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ; Οι εξελίξεις μας κάνουν ν’ αμφιβάλουμε πλέον για τα πάντα. Και ποια ήταν άραγε τα ανταλλάγματα; Μόνο πωλήσεις, κέρδη και εύνοια για τη SIEMENS; Ή μήπως ξεπερνούσαν τα τετριμμένα και απλώνονταν ακόμα παραπέρα! Η SIEMENS είναι ένα μόνο σκάνδαλο. Και αφορά όλους μας! Πέρα από αυτό υπάρχουν και άλλα πολλά!

● Γράφει στο ιστολόγιό του ο Πέτρος Τατούλης και σχολιάζει την επικαιρότητα και όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα. Και καταλήγει έτσι: [Φευ! Σήμερα είναι ξεκάθαρο. Σε αυτόν τον τόπο, τίποτε δεν αποδεικνύεται τόσο δυνατό ώστε να ανατινάξει το οικοδόμημα και να γεννήσει την ελπίδα του καινούριου. Το πτώμα θα είναι εκεί, μπροστά μας, μέχρι να έλθουν κάποιοι γείτονες, που ενοχλημένοι από τη δυσοσμία, θα βάλουν τη χώρα στο φέρετρο…]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ