Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Μοναχή το δρόμο επήρες / εξανάλθες μοναχή, / δεν είν’ εύκολες οι θύρες / εάν η χρεία τες κουρταλεί.

● ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, οι κερδοσκόποι χορεύουν σε όλα τα μέτωπα. Φέσοσαν στη βενζίνη την αύξηση πριν καλά-καλά αυτή επιβληθεί! Από την ανακοίνωση ακόμα! Και κανένας ελεγκτικός μηχανισμός δεν βγήκε να περιμαζέψεις τους κλεφταράδες, κανένας! Πώς λοιπόν θα κάνεις ελέγχους καλό μου κράτος; Από εδώ αρχίζεις. Είσαι λοιπόν αναξιόπιστο όπως πάντα! Γι’ αυτό, άσε το παραμύθι ότι θα κλείνεις το μαγαζί του μεγαλογιατρού, του μεγαλοδικηγόρου και όποιου άλλου μεγαλόσχημου φοροδιαφεύγει!

● ΛΟΙΠΟΝ, ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, όσοι κρατήσατε πέντε – δέκα δραχμούλες, άντε κι από κανένα πεντοχίλιαρο ή δεκαχίλιαρο της πάλαι ποτέ περήφανης δραχμής, καλά κάνατε! Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί, αλλά στην ανάγκη, θα βγουν από το οικογενειακά άλμπουμ και θα χρησιμεύσουν μάλλον για πρώτη ύλη! Ανά πάσα στιγμή, από εδώ και πέρα, η Ελλάδα, λένε, μπορεί να κηρύξει «στάση πληρωμών»!

● Τι πάει να πει αυτό; Το λένε και οι λέξεις: δεν πληρώνω, δεν πληρώνω! Κάτι σαν εκείνο το περίφημο θεατρικό έργο του Ντάριο Φο! Γιατί, πέρα από τραγωδία και θέατρο που γίναμε, να δείτε που θα καταντήσουμε και γελοίοι! Η αποχώρηση από το ευρώ, από την περίφημη Νομισματική Ένωση στην οποία μας έσερνε περήφανη η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη (θυμάστε τον μέγα αρχιλογιστή της χώρας;) μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή.

● Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ακόμα και οι Γερμανοί σκέφτονται την αποχώρηση από το ευρώ!!! Σίγουρα θα αναπολούν το μάρκο τους με μαύρο δάκρυ, οι Γερμανοί! Τώρα εδώ στην Ελλάδα, εμείς, λέμε τη δραχμή δραχμούλα!

● ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» της περασμένης Κυριακής, για το συνέδριο της ΕΝΑΕ που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Αν αληθεύουν αυτά που δημοσιεύονται στην εφημερίδα, τότε αυτή η χώρα έχει μεγάλο πρόβλημα ξεφτίλας! Για να μην πω τίποτα χειρότερο!

● Πενήντα τέσσερις (54) νομάρχες και τετρακόσιοι (400) παρατρεχάμενοί τους (αντινομάρχες, νομαρχιακοί σύμβουλοι, και διάφοροι άλλοι που δηλώθηκαν ως συνοδοί τους), κατέλυσαν σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Αθήνας, με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Με τιμές δωματίου 185 ευρώ! Όλα τα έξοδα πληρωμένα από την ΕΝΑΕ (Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας).

● 54 νομάρχες και άλλοι τόσοι οδηγοί, έχουμε σύνολο 108 δωμάτια για τρεις διανυκτερεύσεις που κόστισαν περισσότερα από 60.000 ευρώ! Χωρίς να υπολογίσουμε τη δωρεάν διανομή των νομαρχιακών συμβούλων. Για να συζητήσουν για έναν θεσμό που καταργείτε! Απόλαυσαν τα τελευταία δωρεάν γεύματα και τριήμερες διακοπές στην Αθήνα! Καλά πέρασαν, μπράβο τους! Και μετά σου λέει, περικοπές! Αυτές είναι οι περικοπές; Μωρέ φταίει ο κοσμάκης που δεν τους μαυρίζει και δεν τους στέλνει στα σπίτια τους!

● Αυτός είναι ο Έλληνας! Φωνάζει φωνάζει, αλλά δεν καταψηφίζει! Φοβάται μη χάσει τις αλυσίδες του! Για να βγάλει η κάλπη μια μαυρίλα καμιά μέρα, να μην εκλεγεί κανένας απ’ όλους αυτούς τους φαταούλες, εκεί να δούμε τι σημαίνει «κατάργηση του θεσμού»! Θα τους κοπούν τα ποδαράκια!
● ΚΑΙ ΤΡΕΧΑ ΤΩΡΑ ΕΣΥ Ψωρογιώργαινα, να ζητάς βοήθεια από τη Γαλλία, κι από τη Γερμανία, κι από την Ισπανία! Βρε κάτι σαν να μου θυμίζει όλο αυτό το σκηνικό! Κάτι σε Αγγλοσάξωνες, κάτι σε Αγγλογάλλους με φέρνει στη μνήμη, κάτι σε Γερμανοπρώσους, αλλά μου διαφεύγει!

● Για δες πως το είχε γράψει ο Διονύσιος Σολωμός στον «Ύμνο εις την Ελευθερία»:
[Και ακαρτέρει κι ακαρτέρει / φιλελεύθερη λαλιά, / ένα εκτύπαε τ’ άλλο χέρι / από την απελπισιά. // Μοναχή το δρόμο επήρες / εξανάλθες μοναχή, / δεν είν’ εύκολες οι θύρες / εάν η χρεία τες κουρταλεί. // Άλλος σου έκλαψε εις τα στήθια, / αλλ’ ανάσαση καμιά. / Άλλος σου έταξε βοήθεια / και σε γέλασε φρικτά.]

● Τι δίνουμε στους Γάλλους για να μας βοηθήσουν κύριε Πρωθυπουργέ; Τι θα δώσουμε στους Γερμανούς, άραγε; Γίνεται λόγος για έξι φρεγάτες γαλλικές που θ’ αγοράσουμε, την ώρα της συνάντησης Παπανδρέου – Σαρκοζί! Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Μπεγλίτης, ανακοίνωσε την αγορά έξι γαλλικών φρεγατών, σημειώνοντας πως πρόκειται για υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος της προηγούμενης κυβέρνησης.

● Κόστος 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ στις γαλλικές φρεγάτες, την ώρα που σ’ εμάς κόβουν τη βενζίνη, το τσιγάρο, το ψωμί και τον καφέ και μας καλούν να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι! Στο τέλος, δαχτυλίδι στο στομάχι θα μας αναγκάσουν να βάλουμε, για να τρώμε λιγότερο! Κάτι περισσότερο ήξερε από εμάς ο Γάλλος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, όταν φώναζε προχθές για το 4% του ελληνικού προϋπολογισμού για άμυνα για την Κύπρο και κάτι άλλα! Τι ήθελε να πει ο ευρωβουλευτής; (Λέτε να δώσουμε γη και ύδωρ;)

● Και οι δικοί μας βουλευτές και ευρωβουλευτές σιωπούν μακάριοι, το δικό τους ύπνο χωρίς ν’ ανοίγουν το στοματάκι τους! Γιατί αν τ’ ανοίξουν, μετά θ’ αναγκάζονται κι αυτοί να σφίγγουν τα ζωνάρια τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ