Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Σαρακοστή να δείτε που έρχεται...


● ΑΝΤΕ, παιδιά, Σαρακοστή να δείτε που έρχεται μέχρι το 2015, γιατί αυτή που αρχίζει μεθαύριο, δεν είναι τίποτα!


● ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ να χαρώ ή όχι, τώρα που οι Γαλλογερμανοί στήριξαν την Ελλάδα, τουλάχιστον στα λόγια. Γιατί, οικονομικό πακέτο «δεν έπεσε», αλλά μέτρα σίγουρα θα πέσουν. Η βοήθειά τους προς το παρόν ήταν στρατηγικής σημασίας περισσότερο. Από εκεί και πέρα, θα δούμε τι άλλο πρόκειται να συμβεί, τις αμέσως επόμενες ημέρες.


● Προς το παρόν η Ελλάδα πετάει χαρταετό και βαυκαλίζεται στα κούλουμα με λαγάνα, χαλβά κι ελιές! Ε, και τι να κάνεις; Να μην χαρούμε και τη γιορτούλα μας δηλαδή; Οι μάσκες, τώρα πια, έπεσαν! Εδώ και καιρό! Οι κερδοσκόποι αποκαλύφθηκαν, τα λαμόγια φανερώθηκαν αλλά το ελληνικό κράτος βολοδέρνει. Δεν μπορεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, γιατί δεν είναι τολμηρό. Το ελληνικό κράτος τολμάει να επιβάλλεται μόνο στον απλό Έλληνα φορολογούμενο πολίτη.


● Για τα υπόλοιπα, προσπαθεί να στήσει επιτροπές στη Βουλή να ερευνήσουν τα μεγάλα σκάνδαλα όπως της SIEMENS, το Βατοπέδι και κάποια άλλα, όμως, για τις υποκλοπές ουδείς ομιλεί! Για το Χρηματιστήριο που οδήγησαν χιλιάδες ανθρώπων να χάσουν περιουσίες, ουδείς λόγος! Και για να μην αναφερθούμε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα σ’ αυτή τη χώρα!


● Ολυμπιακοί Αγώνες 2004! Αν υπάρχει μεγαλύτερο σκάνδαλο απ’ αυτό, ας τολμήσουν να μας το δείξουν! Δεν είναι παράξενο που κανένας δεν μιλάει γι’ αυτό το τεράστιο φαγοπότι; Κανένα από τα δύο μεγάλα κυβερνώντα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, δεν τόλμησε να μας διαβάσει τον λογαριασμό των Ολυμπιακών Αγώνων 2004! Γιατί άραγε;


● Ενορχήστρωσε η κυβέρνηση Σημίτη και εκτέλεσε η κυβέρνηση Καραμανλή! Από πού βγήκαν αυτά τα δισεκατομμύρια ευρώ που χρειάστηκαν για τα έργα και τις πολυτέλειες και ποιος ξέρει τι άλλο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Το κυριότερο είναι ότι, πρόκειται μάλλον για δάνεια! Για δάνεια με άγνωστα επιτόκια, με άγνωστους χρηματοδότες και άγνωστο του τι άλλο απαίτησαν οι δανείζοντες!


● Και ο λογαριασμός; Αλήθεια, θα μιλήσει ποτέ κανένας γι’ αυτό; Και το παράδοξο είναι ότι, δεν μιλούν ούτε και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ, ακόμα και αυτοί σιωπούν επιδεικτικά! Ούτε οι μεγάλες εφημερίδες θίγουν το ζήτημα. Τι τρέχει; Γιορτάσαμε τους Ολυμπιακούς, φουσκώσαμε από εθνική υπερηφάνεια και τώρα μας ξεφουσκώνουν από παντού;


● Όσοι αντιδρούσαν τότε, διασύρονταν ως ανθέλληνες, ότι δεν ήθελαν να βλέπουν τη χώρα να δοξάζετε και να δαφνοστεφανώνεται, δήθεν! Μέχρι και σήμερα, υπάρχει μια περίεργη «συνωμοσία σιωπής»! Το περίφημο «ιφκαριστούμι Ελάντα» του Ζακ Ρογκ πέρασε στην Ιστορία. Μια Ιστορία επί της οποίας πρέπει να πέσει άπλετο φως!


● ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, τρόμαξα. Τρόμαξα για όσα άκουσα από το στόμα του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου. Ότι η Ελλάδα έχει απωλέσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας! Η ακριβής του φράση: «Όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά, μας αφαιρέθηκε και ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας». Για να πω την αλήθεια, αναρρίγησα! Κρύος ιδρώτας διαπέρασε το κορμί μου!!!


● Κάτι δεν μας λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Κάτι μας κρύβει. Τι όμως; Μπορεί να ομολογεί κάτι, αλλά δεν μας το φανερώνει! Ποιο κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας μας αφαιρέθηκε; Αναφέρεται απλά και μόνο στο ζήτημα των άμεσων ελέγχων από τους λογιστάδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή μήπως κάτι άλλο;


● Πού και σε τι συμφώνησε ο Γιώργος Παπανδρέου; Έκανε υποχωρήσεις για το όνομα των Σκοπίων; Υποσχέθηκε ανταλλάγματα στη Δυτική Θράκη; Υποσχέθηκε συνδιαχείριση στο Αιγαίο και στα πετρέλαια στο Καστελόριζο; Ή μήπως κλείνουν άρον-άρον το Κυπριακό με ποιος ξέρει τι οφέλη για την Τουρκία; Είναι η τρίτη φορά που το λέει, και μάλιστα αυτή τη φορά, με την έννοια ότι κάτι έχει γίνει.


● ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ Κυπριακό ζήτημα, φαίνεται ότι κάτι κινείται. Από το Νοέμβριο του 2009 ακόμα, υπήρχαν αναφορές, ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν μεθοδικά και προσεκτικά μια εντυπωσιακή κίνηση: το ενδεχόμενο αποχώρησης, τμηματικά, των τουρκικών δυνάμεων κατοχής από την κατεχόμενη Κύπρο.


● Όπως αναφέρεται στο ειδησεογραφικό ιστολόγιο Foreignpress (www.foreignpress-gr.com), η πρόταση που επεξεργάζεται από έμπειρα στελέχη της τουρκικής διπλωματίας, εντάσσεται και καθοδηγείται από το δόγμα των «μηδενικών προβλημάτων» με τις γειτονικές χώρες, του υπ. Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, με τελικό στόχο να «αιφνιδιαστεί» θετικά η Διεθνής Κοινότητα.


● Προχθές, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμα που εξέδωσε σχετικό «για την πρόοδο της Τουρκίας», ζητάει για πρώτη φορά από αυτήν, «την άμεση απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων από την Κύπρο και την επιστροφή της Αμμοχώστου». Συγκεκριμένα:


● «Καλεί την Τουρκία να διευκολύνει τη δημιουργία πρόσφορου κλίματος για τις διαπραγματεύσεις αρχίζοντας αμέσως την απόσυρση των στρατιωτικών της δυνάμεων από την Κύπρο, αντιμετωπίζοντας το ζήτημα του εποικισμού της νήσου με Τούρκους πολίτες και επιτρέποντας να επιστραφεί το αποκλεισμένο τμήμα της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους του, σύμφωνα με την απόφαση 550 (1984) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».


● Τώρα βέβαια, γιατί θα πρέπει να πιστέψω ότι η Τουρκία σχεδιάζει να αποχωρήσει στρατιωτικά από την Κύπρο, έτσι απλά; Τι τρέχει; Η Τουρκία δεν δίνει τίποτα πίσω απ’ όσα καταπατά χωρίς να έχει ωφέλει. Άρα, κάτι τρέχει! Τι της υποσχέθηκαν;

Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ