Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Μεταξύ ανθρωπιάς και εθνικισμού!!!


Από τα όρια του σοβαρού μέχρι τα όρια του αστείου. Από τα όρια του διχασμού μέχρι τα όρια του εθνικισμού και του παραλογισμού. Από τα όρια της βοήθειας, μέχρι …εις το πυρ το εξώτερον και τον εμποτισμό του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στους Έλληνες! Διχασμένη και η Εκκλησία στο θέμα των μεταναστών ή μήπως μικρογραφία της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα; «Εμείς δεν φέραμε τους ξένους, αλλά δεν είναι και ο ρόλος μας να τους διώξουμε. Όταν όμως μάς χτυπήσουν την πόρτα μας πρέπει να τους δώσουμε ένα πιάτο φαγητό γιατί αυτό είπε ο Χριστός». Αυτό δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, από το βήμα ημερίδας με θέμα «Για μια οικονομία με ανθρώπινο πρόσωπο».

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε ότι πίσω από την οικονομική κρίση κρύβεται μια εξίσου βαθιά πνευματική κρίση. «Όλοι μιλάμε για την κρίση, αλλά αν σηκώσουμε την κουρτίνα θα δούμε τα ίδια πρόσωπα. Ντρεπόμαστε να πούμε ότι έχουμε κρίση της εποχής μας και μιλάμε για οικονομική, είπε, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλές κρίσεις, αλλά όλες ξεκινάνε από την πνευματική», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος.


Ακριβώς στην απέναντι όχθη, στην άλλη πλευρά, ο μητροπολίτης Άνθιμος της Θεσσαλονίκης. Υποστήριξε πως «δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα» ενώ αφηγούμενος την επίσκεψή του στην πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα (αφήνοντας προς στιγμήν τα... χριστιανικά ιδεώδη) είπε ότι ξαφνιάστηκε γιατί «μαύρισε ο τόπος (!) και μας έπνιξαν οι άνθρωποι που ζητούσαν επαιτεία». Ο μητροπολίτης κάλεσε τον Γιάννη Ραγκούση να αποσύρει το νομοσχέδιο και παρέπεμψε σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη για καλύτερες κατ’ εκείνον μεταναστευτικές πολιτικές. Στη συνέχεια όμως είδε ...το μέλλον: «Αν εμείς σε μία χώρα 11 εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών εισαγάγουμε δυόμιση εκατομμύρια μουσουλμάνων για να υπηρετήσουμε τα σχέδια της Τουρκίας για μελλοντικό εκτουρκισμό της Ελλάδας θα φτάσουμε κάποτε να έχουμε και παράρτημα της Αλ Κάιντα στην Ελλάδα. Αυτό θα γίνει και μακάρι να διαψευστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ