Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Αχ!!!!! Αυτός ο Καλλικράτης... φωτιά που μας ανάβει!


● Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΗΔΟΝΗΣ ΑΙΡΕΤΟΣ στην Περιφέρεια; Αν και προ ημερών όταν διάβαζα ανάλογα δημοσιεύματα, του τηλεφώνησα να μάθω αν όλα όσα διαβάζουμε σε διάφορα ιστολόγια ότι θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, εκείνος απάντησε γελώντας: «…κι εγώ τα διαβάζω φίλε μου, αλλά δεν γνωρίζω τίποτα!».

● Η αλήθεια είναι, ότι, είναι ακόμα νωρίς για να αποφασίσει κάποιος αν θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης. «Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον εβγάλαμε», λέει η λαϊκή ρήση! Περιμένετε πρώτα να δούμε τις Περιφέρειες, ποιες θα είναι, πώς θα είναι διαμορφωμένες, πως θα διαμορφωθούν οι νομοί μετά τους νέους δήμους του «Καλλικράτη», και σίγουρα θα έχουμε καιρό να κρίνουμε και να σχολιάσουμε.

● «Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», λέει όμως μια άλλη λαϊκή ρήση. Δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» της περασμένης Κυριακής, αναφέρει τον βουλευτή Δράμας Χρήστο Αηδόνη, ως το «όνομα που παίζει για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης».

● Προς το παρόν πάντως, η διαβούλευση για τον Καλλικράτη συνεχίζεται. Αύριο Τετάρτη, η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Δράμας, συγκαλεί την Γενική Συνέλευση, προκειμένου να συζητήσει και να αξιολογήσει προτάσεις. Η πρόταση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ, όπως είχαμε γράψει και την περασμένη Τετάρτη, είναι επτά Δήμοι στο νομό.

● Ο Δήμος Δράμας με την Κοινότητα Σιδηρονέρου, οι Δήμοι Νικηφόρου και Παρανεστίου συνενωμένοι σε έναν, και οι υπόλοιποι ως έχουν σήμερα. Δοξάτο, Καλαμπάκι, Κ. Νευροκόπι, Σιταγροί, Προσοτσάνη. Στη γενική συνέλευση βέβαια, μπορούν να υπάρξουν και άλλες προτάσεις. Κάποιοι μιλούν για πέντε Δήμους, χωρίς όμως να αναφέρονται στην χωροταξική τους διαμόρφωση.

● Το ζήτημα είναι, η ΤΕΔΚ Ν. Δράμας, να έχει μια ενιαία, σταθερή και δυναμική πρόταση, όποια κι αν είναι αυτή. Αν και στο διαπραγματευτικό τραπέζι φαίνεται να είναι ανοιχτές όλες οι προτάσεις, παρ’ όλα αυτά, το υπουργείο Εσωτερικών μιλάει για 370 Δήμους σε όλη τη χώρα. Που αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στη Δράμα μπορούν να δημιουργηθούν μόνο 3 Δήμοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ