Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Πακιστανέ, Πακιστανέ, μου μόλυνες το αίμα!...


Πακιστανέ, Πακιστανέ, μου μόλυνες το αίμα! Άσμα βαθύ και πένθυμο σε ρυθμό καραγκούνας! Άδεται σε εθνικάς επετείους μετά σημαίων, φανών και λαμπάδων!!!

● ΤΟ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΠΕΡΝΑΕΙ δύσκολες ώρες, αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Έχουν βαλθεί όλοι να μας χαρακτηρίζουν με τα χειρότερα λόγια. Ακόμα κι εμείς οι ίδιοι, στην αυτοκριτική μας, το ίδιο κάνουμε! Μας ενοχλεί όμως όταν μας τα «σέρνουν» οι ξένοι, οι «αλλοεθνείς φίλοι μας».

● Ο τίτλος των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» την περασμένη Πέμπτη, ήταν χαρακτηριστικός: «Οι Έλληνες υποδουλώθηκαν». Η βρετανική εφημερίδα χαρακτήριζε «σκλαβιά» για τη χώρα μας, το πρόγραμμα σταθερότητας που υπέβαλε η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. Τίτλοι όπως, «Οι Βρυξέλλες διατάζουν, η Αθήνα ακολουθεί» και άλλοι παρόμοιοι, έκαναν την εμφάνισή τους στον Ευρωπαϊκό Τύπο.

● Από τους πλέον απαξιωτικούς τίτλους, ήταν αυτός της γερμανικής εφημερίδας «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε»: «Ο αποχαιρετισμός της Ελλάδας στο τεμπελχανείο». Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να ακολουθήσει την χειρότερη νεοφιλελεύθερη πολιτική που της επιβλήθηκε ποτέ εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τουλάχιστον μεταπολεμικά! Και οι Έλληνες «τεμπελχανάδες» πρέπει τώρα να στρωθούν στη δουλειά! Αυτοί, που σύμφωνα με επίσημες ευρωπαϊκές στατιστικές, εργάζονται περισσότερο απ’ όλους τους Ευρωπαίους και αμείβονται λιγότερο! Ναι για…

● Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ! Τουλάχιστον οικονομικά. Οι φωνές όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς παράλληλα, οι συγκυρίες οδήγησαν τη χώρα να ασχοληθεί και με το μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης και της λαθρομετανάστευσης. Οι φωνές είναι πολλές και διαφορετικές. Κι ακούγονται από όλες τις πλευρές. Συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί τους, το πρόβλημα υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αν και η χώρα άργησε να κινήσει τις όποιες διαδικασίες, κινδυνεύοντας αυτή τη στιγμή να χάσει το τρένο…

● Σ’ όλες αυτές τις φωνές που ανησυχούν για την …μόλυνση της ελληνικότητας όλων μας, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε μια σοφή κουβέντα, που είναι τελικά και το νόημα του Ελληνισμού από αρχαιοτάτων χρόνων: «Αλλοίμονο εάν η ελληνικότητα ήταν θέμα DNA. Σ’ αυτήν την περίπτωση, οι περισσότεροι από εμάς σ’ αυτήν την αίθουσα δεν θα είχαμε το δικαίωμα να βρισκόμασταν εδώ».

● «Έλληνες είναι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας», έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Η Ελλάδα και οι Έλληνες, δεν είναι μια κλειστή, περιφραγμένη κοινωνία. Είναι σκορπισμένοι σ’ όλο τον κόσμο, είναι ταξιδευτές και ανήσυχοι άνθρωποι. Παρ’ όλα αυτά, οι φωνές υπάρχουν και μια απ’ αυτές, είναι κι εκείνη του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου. Ο οποίος, ξεδιπλώνει το εθνικιστικό του παραλήρημα μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα: http://mkka.blogspot.com/

● Αναφέρεται στη «Φαναριώτικη διπλωματία» που «έκανε το θαύμα της», κριτικάροντας την διπλωματική απάντηση της Εκκλησίας, ότι δεν είναι αρμοδιότητά της να κρίνει το μεταναστευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Και γράφει: [Τώρα η Κυβέρνησις μπορεί να προχωρήσει ελεύθερη πια το εθνοκτόνο Νομοσχέδιο περί παραχωρήσεως της ελληνικής Ιθαγένειας σε μη Έλληνες! Ένα ακόμη οχυρό πέφτει! Σε λίγο θα αναγκασθούμε να αποδεικνύουμε, ότι είμαστε Έλληνες-Έλληνες! Δηλ. Έλληνες από την καταγωγή και όχι «Έλληνες» από παραχώρηση του Νόμου.]

● Και παρακάτω εκφράζει τις απορίες του: [Και τώρα διατυπώνω μια απορία: Πως θα αισθάνονται κάποιοι μεγαλώνυμοι Έλληνες, οι οποίοι ζουν και δρουν, εργάζονται και δημιουργούν στην Αμερική, έχουν την Αμερικανική Υπηκοότητα, διαθέτουν Αμερικανικό Διαβατήριο, υψώνουν την ελληνική Σημαία στα πλοία τους, γυρίζουν όλο τον κόσμο για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και ταξιδεύουν χρησιμοποιώντας το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ! Τι θα πούμε σ' αυτούς τους Μεγάλους Έλληνες; Το ελληνικό αίμα μολύνθηκε! Ανακατεύθηκε πια με το Πακιστανικό, το Αφγανικό, το Ιρανικό, το Ιρακινό, το Αλβανικό και βάλε.... Ελάτε λοιπόν και σείς Μεγάλοι Έλληνες και εραστές του ελληνικού Μεγαλείου, ελάτε μαζί με εμέ να αποδείξουμε ότι είμαστε «Έλληνες-Έλληνες», δηλ. καθαρόαιμοι Έλληνες]

● Η καθαρότητα της φυλής. Η αιματολογική καθαρότητα του Έλληνα! Και πώς αναγνωρίζει κανείς το «μολυσμένο» από το «καθαρό» αίμα του Έλληνα; Με ποιον τρόπο; Με ποια πρακτική άραγε; Στη νεότερη ελληνική ιστορία, τα 400 χρόνια σκλαβιάς στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, κατά πόσο «μόλυναν» ή όχι, το ελληνικό «καθαρό» αίμα; Είμαστε ή όχι όλοι παιδιά του Θεού άγιε πατέρα; Αν πούμε να ψάξουμε τις «αιματολογικές μας καθαρότητες», θα καταλήξουμε άραγε στον Αδάμ και στην Εύα ή μήπως κάπου άλλου; Αποφασίστε τι θέλετε, τελικά!

● Όταν ερχόντουσαν οι πρόσφυγες από τη Σμύρνη και τα βάθη της Ανατολίας, όταν κατέβαιναν οι ομογενείς μας από την πάλαι ποτέ Ρωσία και μετέπειτα από τη Σοβιετική Ένωση, έλεγχε κανείς την «αιματολογική τους καθαρότητα»; Στην ούγια του DNA γράφει «Έλληνας» ή «Ελληνίδα»; Όταν οι Έλληνες αλώνιζαν τις θάλασσας, πρόσεχαν να διατηρήσουν την «καθαρότητα» της φυλής; Όταν οι Έλληνες τριγυρνούσαν στα Βαλκάνια, πρόσεχαν να μην μολυνθεί το αίμα τους από τους άλλους Βαλκάνιους; Βούλγαρους, Σέρβους, Αλβανούς, Ρουμάνους; Χρειάζεται λίγη σοβαρότητα, πάνω απ’ όλα και ψυχραιμία!

● Είναι διαφορετικό ζήτημα ένα μεταναστευτικό νομοσχέδιο και διαφορετικό ζήτημα η «καθαρότητα της φυλής». Είναι διαφορετικό ζήτημα να διαφυλάσσεις τα σύνορά σου και να μην παραχωρείς «γη και ύδωρ» στον επεκτακτικό εχθρό σου από την λανθασμένη σου πολιτική πρακτική, και διαφορετικό ζήτημα η «μόλυνση του Έλληνα»! Ας τα σκεφτούμε και ας τα διαχωρίσουμε.

● ΤΕΛΙΚΑ, ΜΗΠΩΣ είναι διαφορετικά τα πράγματα; Εντάξει, είμαστε Έλληνες και κατοικούμε σε συγκεκριμένη έκταση γης, έχουμε τις δικές μας πολιτιστικές και πολιτισμικές αναφορές. Κάποτε είχαμε μάλιστα και δικούς μας θεούς, ολόκληρη δωδεκάδα παρακαλώ! Έχουμε τη δική μας Ιστορία!

● Πάνω απ’ όλα όμως, είμαστε παιδιά του διαστήματος! Είμαστε τα παιδιά του σύμπαντος! «Είμαστε όλοι εξωγήινοι», υποστηρίζει ο διευθυντής του Κέντρου Αστροβιολογίας του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, Τσάντρα Γουικραμανσίγκε (ουφ, όνομα κι αυτό!), πρωτεργάτης της «Θεωρίας της πανσπερμίας».

● Σύμφωνα με άρθρο του, που δημοσιεύθηκε στο «International Journal of Astrobiology» (Διεθνές Περιοδικό Αστροβιολογίας) του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, οι άνθρωποι και οι άλλοι ζωντανοί οργανισμοί ήρθαν στη Γη από το διάστημα, με «όχημα» τους περιπλανώμενους κομήτες, κάτι που επιβεβαιώνεται, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, από τα νέα αστρονομικά στοιχεία που συνεχώς έρχονται στο φως.

● Επίσης ο Γουικραμανσίγκε, όπως μεταδίδει το BBC και η βρετανική «Τέλεγκραφ», τονίζει ότι η γήινη ζωή έχει κοσμική προέλευση, αλλά ένα «πολιτισμικό φράγμα» εμποδίζει τους ανθρώπους του πλανήτη να παραδεχθούν τη διαστημική τους καταγωγή. Καθώς οι κομήτες τριγυρνούν στο διάστημα, κουβαλούν μαζί τους μικρόβια και μικροοργανισμούς, που διασπείρουν παντού. Κάτι σαν τη γύρη δηλαδή, που με τον αέρα μπορεί να πάει και να αναπτυχθεί σε ένα διαφορετικό σημείο.

● [Οι πρώτοι «σπόροι» της ζωής έφτασαν με κομήτες που έπεσαν στον πλανήτη μας πριν περίπου 3,8 δισ. χρόνια. Ήσαν μικρόβια και άλλοι μικροοργανισμοί, που τελικά εξελίχτηκαν για να δημιουργήσουν τη βιοποικιλότητα που σήμερα βλέπουμε στη Γη] είπε ο ίδιος και πρόσθεσε [ναι, είμαστε όλοι εξωγήινοι, μοιραζόμαστε μια κοσμική καταγωγή.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ