Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Δεν τόλμησε η αυτοδιοίκηση στη Δράμα!

● ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ προχθές στη γενική συνέλευση της ΤΕΔΚ Ν. Δράμας για τη συνένωση των Δήμων του νομού; Τίποτα! Οι δήμαρχοι δεν τόλμησαν να προτείνουν συνενώσεις. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά παρέμειναν στα ίδια. Μπορεί να έλεγαν ότι είναι ανάγκη να γίνουν συνενώσεις, εντούτοις κανένας τους δεν έθεσε το πρόβλημα επί τάπητος.

● Η πραγματικότητα χάθηκε ολοκληρωτικά. Όπως και το παιχνίδι επί της ουσίας του. Κι αυτό σημαίνει ότι, τώρα, το υπουργείο Εσωτερικών, θα κάνει το δικό του παιχνίδι στη Δράμα. Θα προτείνει αυτό τις συνενώσεις μόνο του κι ό,τι θέλει ας γίνει! Οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης στη Δράμα, προτίμησαν να αφήσουν το υπουργείο Εσωτερικών να αποφασίσει γι’ αυτούς.

● Θα μπορούσαν οι ίδιοι να τα βάλουν κάτω και να συζητήσουν σοβαρά, όμως προτίμησαν να αναλωθούν στην τυπική διαδικασία. Είπαν τις απόψεις τους, ψήφισαν το 8+1 και γύρισαν ήσυχοι στους Δήμους τους. Το «ήσυχοι» βέβαια είναι μόνο μια λέξη, γιατί η μόνη τους σκέψη είναι το τι θα γίνει με τις εκλογές. Εκεί βρίσκεται το ζουμί της υπόθεσης γι’ αυτούς και όχι η ανάπτυξη του νομού. Ποιοι θα είναι επίσημοι υποψήφιοι και ποιοι αντάρτες!

● Για άλλη μια φορά χάθηκε πια το παιχνίδι! Εκτός κι αν ξαναγυρίσουν σύντομα και τα βάλουν κάτω και τα κουβεντιάσουν, χωρίς να σκέφτονται τους δημαρχιακούς τους θώκους. Με τα υπέρ και τα κατά. Θα μπορούσε να γίνει για παράδειγμα συνένωση δύο πεδινών Δήμων; Τι κοινά έχουμε; Να τα δούμε. Ποιος Δήμος θα μπορούσε να ορισθεί ως ορεινός; Να το διεκδικήσουμε. Να συνενώσουμε έναν πανίσχυρο Δήμο μεταξύ Προσοτσάνης και Κ. Νευροκοπίου με στόχο τον χειμερινό τουρισμό, το Φαλακρό, το Σπήλαιο Αγγίτη και το Τελωνείο Εξοχής;

● Να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό Δήμο μεταξύ Καλαμπακίου και Δοξάτου με στόχο την ανάπτυξη, τη βιοτεχνία, τον κάμπο; Μπααα… ο καθένας μόνος του, χωρίς κουβέντα, με πρόσχημα τον κόσμο, ότι δήθεν ο κόσμος δεν το θέλει, ή ο κόσμος θα ανησυχεί κτλ. Να κάνουμε έναν δυνατό ορεινό Δήμο μεταξύ Νικηφόρου και Παρανεστίου με στόχο τα υπέροχα δάση της Δράμας, την προβολή τους, το φράγμα του Θησαυρού; Ούτε εκεί το κουβέντιασαν!

● Η κατάσταση στο νομό είναι τραγική. Όταν καταλάβουμε ότι πρέπει να συνεργαστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να πάμε μπροστά, τότε ίσως δούμε λίγο φως για το μέλλον. Μας προσφέρετε μια ευκαιρία και την πετάμε, επειδή καημός κάποιων είναι να μην χάσουν τις θέσεις τους. Τι κρίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ