Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ο βασιλιάς είναι γυμνός!

ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ προειδοποιήσεις έχει αρχίσει να δίνει στη δημοσιότητα η CIA, σχετικά με βίαιες ταραχές στην Ελλάδα. Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, εκφράζει κατ’ αρχάς την έκπληξη και την απορία της, για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν ξεσπάσει επεισόδια και συγκρούσεις στη χώρα, κυρίως μετά τα γεγονότα του Μαΐου του 2010. Ενώ στη συνέχεια, προϊδεάζει για μελλοντικό εφιάλτη αιματηρών επεισοδίων και σκηνικό τύπου Αργεντινής στην Ελλάδα.
Η CIA, προειδοποιεί τους ξένους επενδυτές ότι αναμένεται να ξεσπάσουν ταραχές και βιαιοπραγίες στη χώρα, όσο η κρίση βαθαίνει μέσα στην ελληνική κοινωνία και τα μέτρα λιτότητας γίνονται όλο και σκληρότερα.
Μπορεί το ΔΝΤ να ασκεί οικονομική διπλωματία και να προβαίνει σε ενθαρρυντικές προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου ίσως να μη θέσει σε κίνδυνο τα κεφάλαια που έδωσε δανεικά στην Ελλάδα, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ όμως προειδοποιούν ευθέως όσους ενδιαφέρονται ή έχουν βάλει και κεφάλαια στην χώρα μας, πως «τα δύσκολα είναι μπροστά» και ότι οι σκληρές μεταρρυθμίσεις θα συναντήσουν τεράστιες αντιστάσεις, που απειλούν να «μπλοκάρουν» το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής και να οδηγήσουν ακόμα και σε αιματηρά επεισόδια ή και λεηλασίες.
Στο μεταξύ, την ίδια ώρα, το άρθρο μιας Ελληνίδας στην εφημερίδα Guardian, της Hara Kouki, δίνει μια χαρακτηριστική όψη της νεολαίας της χώρας. Εν ολίγοις, η κυρία Kouki, επισημαίνει ότι, «όσο η νεολαία βολεύεται με ένα ηλεκτρονικό, μια κατεβασμένη ταινιούλα κι ένα χαρτζιλίκι, δεν θα ανατραπεί τίποτα στην Ελλάδα». Αυτή η φράση περικλείει βέβαια μια μεγάλη αλήθεια. Στο ίδιο σημείο βρίσκονται λίγο – πολύ όλοι οι Έλληνες, ο καθένας με τα δικά του κριτήρια. Το αυτοκίνητο, το σπίτι στο χωριό και στην πόλη, κάποιο εξοχικό, ο μισθός που ακόμα πέφτει, μια δουλειά που κανείς δεν διακινδυνεύει να χάσει, ο τρόπος που συνδικαλίζεται ο Έλληνας και άλλα πολλά.
Το θέμα είναι, κατά πόσο ο Έλληνας έχει αποφασίσει να ξεσηκωθεί και κατά πόσο είναι σίγουρος ότι, αν το κάνει, θα αλλάξει κάτι σ’ αυτή τη χώρα. Και την ίδια ώρα, όλοι μας αναρωτιόμαστε, τι είδους αλλαγές θέλουμε να γίνουν. Προς ποια κατεύθυνση πρέπει να γίνουν οι αλλαγές αυτές; Με ποια μορφή και προπάντων, με ποιους στην κυβέρνηση;
Το κακό με τους Έλληνες, είναι ότι προτιμούν να τους παραπλανούν τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης που ελέγχουν πανελληνίως τη διασπορά ειδήσεων, παρά να δουν την πραγματικότητα, η οποία είναι άκρως ζοφερή. Υπάρχει μια συστηματική παραπληροφόρηση από τα πανελλήνια μέσα τηλεοπτικής παραπληροφόρησης, η οποία καταντάει πλέον τραγική. Προτιμούν να ασχολούνται περισσότερο με το γαργαλιστικό πλέον θέμα του Ντομινίκ Στρος Καν και της καμαριέρας και αν ήταν γυμνός ή φορούσε πετσέτα, αν εκείνη συναίνεσε ή όχι, που καταντάει πλέον φαρσοκωμωδία. Όσον αφορά το συγκεκριμένο γεγονός, η πραγματικότητα μας χτυπά την πόρτα, για να μας δείξει ότι … ο βασιλιάς είναι γυμνός! Ότι αυτοί που κυβερνούν τον κόσμο, είναι άνθρωποι αδίστακτοι, βιαστές και εκβιαστές, κατέχουν χρήμα και εξουσία και πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θελήσουν! Η ζωή βέβαια, πολλές φορές, τα φέρνει ανάποδα.
Την ίδια ώρα, οι Ισπανοί μαζεύονται στις πλατείες για μια εβδομάδα, και αυτό στην Ελλάδα αποσιωπείται! Είναι ένα γεγονός σημαντικό, καθώς δείχνει ότι, οι Ευρωπαίοι πλέον αρχίζουν να αντιδρούν στη Λερναία Ύδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αντίδραση, η ανυπακοή απέναντι στο αδηφάγο σύστημα που καθημερινά εκφασίζει την Ευρώπη όλο και περισσότερο, πρέπει να είναι πλέον δεδομένη. Μόνο οι ευρωπαϊκοί λαοί μπορούν να δώσουν τέλος σ’ αυτή την τρομερή παραχάραξη της Ιστορίας και των Κοινωνιών των λαών της Ευρώπης που συμβαίνει, χωρίς αυτούς, στο όνομα του αδυσώπητου κέρδους!
Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι η Ευρώπη και όχι μόνο αυτή, φυσικά και η Ελλάδα, χρειάζονται νέα συστήματα διακυβέρνησης, όπου θα κυριαρχεί περισσότερη δημοκρατία και διαφάνεια. Και η Ιστορία έχει δείξει ότι, αν οι λαοί δεν κινητοποιηθούν, τότε το μέλλον μιας σκοτεινής και ζοφερής φασίζουσας εξουσίας μας περιμένει. Μια εξουσία, που σήμερα πλέον, με τα τεχνολογικά μέσα, θα ελέγχει την καθημερινότητα όλων μας, θα φορολογεί αβάσταχτα όλα τα απαραίτητα αγαθά της ζωής και θα ελέγχει ακόμα και τις πιο μειλίχιες σκέψεις και αναπνοές μας!
Θανάσης Πολυμένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ