Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ξεπουλάμεεεε....

Ξεπουλάνε τη χώρα, οι αθεόφοβοι, και μάλιστα όλες τις ΔΕΚΟ στο 100%!!!!!


Διαδικασίες «εξπρές»

Με ΤΤ, ΟΛΠ, ΟΛΘ ξεκινούν οι αποκρατικοποιήσεις - Δημιουργείται ειδικός φορέας

Την άμεση υιοθέτηση πρόσθετων παρεμβάσεων άνω των 6 δισ. ευρώ για τη μείωση του ελλείμματος στο 7,5% του ΑΕΠ στο τέλος του έτους και σχέδιο για άμεσες και εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις, ανακοίνωσε επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου.


Ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε ακόμη στο πακέτο - «εξπρές» για αποκρατικοποιήσεις, το οποίο θα ξεκινήσει με άμεση πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου σε ΟΤΕ, ΤΤ, ΟΛΠ, ΟΛΘ και ΕΥΑΘ.


Ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία ειδικού φορέα του Δημοσίου για τις αποκρατικοποιήσεις, αίτημα που έχουν διατυπώσει οι Βρυξέλλες και η τρόικα.


Μέχρι τέλος Ιουνίου θα δημιουργηθεί Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας με ειδικά χαρτοφυλάκια για την κινητή και ακίνητη περιουσία είπε ο κ. Πεταλωτής.


Επιπλέον ανάμεσα στις υπό αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις για τις οποίες οι διαδικασίες με τους αρμόδιους συμβούλους προχωράνε, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε τη ΔΕΠΑ, την ΕΑΣ, το αεροδρόμιο της Αθήνας Ελεύθεριος Βενιζέλος, τον ΟΠΑΠ, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το ΟΔΙΕ, το φάσμα συχνοτήτων.


Τα μέτρα στο δημοσιονομικό πεδίο θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής τις επόμενες μέρες, τόνισε ο κ. Πεταλωτής, μαζί με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.


Μέτρα 22 δισ. στο μεσοπρόθεσμο 


Σε σχέση με το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2012-2015, το Υπουργικό αποφάσισε ότι θα περιλαμβάνει την υιοθέτηση παρεμβάσεων ύψους περίπου 22 δισ ευρώ, ώστε το δημοσιονομικό έλλειμμα να μειωθεί κάτω του 3% το 2014 και κοντά στο 1% του ΑΕΠ το 2015 δημιουργώντας έτσι πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 6% τα οποία θα οδηγήσουν στη μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ.


Οι παρεμβάσεις που εξυπηρετούν αυτό το στόχο θα είναι πλήρως κοστολογημένες, για ψήφιση στη Βουλή με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, τόνισε ο κ. Πεταλωτής.


Επιπλέον, πρόσθεσε, στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο θα συμπεριληφθούν επίσης πρωτοβουλίες για τη μείωση και πιο αποτελεσματική λειτουργία του δημοσίου τομέα (μείωση απασχολούμενων και μισθολογικού κόστους, συγχώνευση και κατάργηση φορέων, εξυγίανση ΔΕΚΟ, μείωση λειτουργικών δαπανών, μείωση αμυντικών δαπανών), την καλύτερη στόχευση των κοινωνικών δαπανών και εξορθολογισμό των δαπανών υγείας, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ