Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Αιώνιο Μνημόνιο…

ΜΝΗΜΟΝΙΟ για πάντα! Τώρα, για να καταλάβουμε, ένα το Μνημόνιο νούμερο 1! Εκτός κι αν έχει υπογραφεί και δεύτερο και τρίτο που δεν το γνωρίζει κανείς. Προφανώς, στο νούμερο 1 Μνημόνιο, υπάρχουν διάφορες κατηγορίες!

M Τώρα ετοιμάζονται για το Μνημόνιο 2. Νέο δάνειο, για να πληρώσουμε τι; Τοκοχρεολύσια ή μισθούς και συντάξεις που έλεγε και ο πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή; Με το πρώτο Μνημόνιο, η κυβέρνηση Παπανδρέου «κούρεψε» με την ψιλή μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, διέλυσε τη βιοτεχνία και τη βιομηχανία της χώρας, εξώθησε στην ανεργία 700.000 εργαζόμενους και οδήγησε τις εργασιακές σχέσεις στο Μεσαίωνα!
M Το Μνημόνιο 2, θα επιφέρει τις μεγαλύτερες των αλλαγών στη χώρα και θα βάλει την οριστική πλάκα ταφής. Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πρόκειται να υποθηκευθεί η δημόσια περιουσία της χώρας, με οποιονδήποτε τρόπο! Υποθήκευση σημαίνει, χάρισμα στους δανειστές. Εφόσον δεν μπορεί η χώρα να πληρώσει, οι δανειστές θα κατάσχουν τη δημόσια περιουσία της. Δημόσια γη, κτήματα, κτίρια, ΔΕΚΟ όπως ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΟΤΕ και άλλοι κοινωφελείς οργανισμοί! Έχουν βάλει στο μάτι να ξεπουλήσουν τη χώρα απ’ άκρου σ’ άκρη!
M Κι άντε να πεις ότι, αν τα πουλήσεις ή τα ενοικιάσεις στους δανειστές – πιστωτές σου, ίσως σε 99 χρόνια να εξοφλήσεις όσα χρεωστάς! Δεν μένει όμως εκεί το ζήτημα.
M Η Ελλάδα είναι μια χώρα με γεωστρατηγική σημασία, τη μεγαλύτερη ίσως που έχει άλλη χώρα στον πλανήτη. Η Ελλάδα είναι το μεγάλο σταυροδρόμι από Ανατολή σε Δύση και από Βορρά προς Νότο. Είναι η μεγαλύτερη είσοδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και είναι το πλατύσκαλο για την είσοδο της Ασίας στην Ευρώπη και αντίστροφα. Η Μεσόγειος και το Αιγαίο, κρύβουν μέσα τους τεράστια πλανητικά συμφέροντα, από Βόρειο Αφρική, Νότια Ευρώπη, Ασία, Μέση Ανατολή, Τουρκία.
M Άρα λοιπόν, το να πουληθούν ή ενοικιαστούν σε ξένους, άγνωστο σε ποιους, στο ξένο κεφάλαιο, ελληνικές δημόσιες επιχειρήσεις, η χώρα κινδυνεύει άμεσα με την υποδούλωσή της. Και όταν λέμε ξένο κεφάλαιο, ας το διευκρινίσουμε καλύτερα. Σήμερα οι εταιρείες είναι πολυεθνικές. Έχουν έδρα σε έναν αφορολόγητο παράδεισο, και έχουν 50 θυγατρικές εταιρείες, πίσω από τις οποίες μπορούν να κρύβονται μια χαρά διάφοροι «επενδυτές» όπως γειτονικές χώρες που … λιγουρεύονται ελληνικά εδάφη και αλλαγές συνόρων!
M Η κυβέρνηση Παπανδρέου, θα πρέπει να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό και στη δικαιοσύνη, για τον τρόπο που ενεργεί, για την πολιτική υποδούλωσης της χώρας που ακολουθεί, για το ότι υποθηκεύει δημόσια περιουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ