Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Οι προσπάθειες για το τμήμα Οινολογίας του ΤΕΙ Δράμας και …ο Αηδόνης μόνος του!

ΚΑΠΟΙΑ πράγματα μου φαίνονται λίγο παράξενα. Ορισμένες φορές, φτάνω στο σημείο να αναρωτιέμαι, σε ποιον τόπο ζω, ποια κοινωνία με χωνεύει μέσα της και πώς είναι δυνατόν να διεκδικώ τα δίκια μου, όταν οι άλλοι έχουν άδικο και κλέβουν μέσα από τα χέρια μου πράγματα!

M Είναι γνωστές τις τελευταίες μέρες, οι προσπάθειες που γίνονται από τους φορείς του νομού να κρατηθεί το τμήμα Οινολογίας του ΤΕΙ στη Δράμα και να μην κλείσει οριστικά και αμετάκλητα, γιατί έτσι το θέλησαν κάποιοι εγκέφαλοι στο Υπουργείο Παιδείας, προφανώς πιεσμένοι κι αυτή από κάποια άλλα συμφέροντα και άλλα διάφορα!
M Είναι γνωστό επίσης, ότι στις αρχές της εβδομάδας, οι πέντε κυβερνητικοί βουλευτές της Δράμας και της Καβάλας (Αηδόνης, Κεφαλίδου, Εμινίδης, Τιμοσίδης, Παπουτσής) μαζί με στελέχη του ΤΕΙ Καβάλας, είχαν δύο συνεχόμενες συσκέψεις, τόσο με τον γεν. γραμματέα του Υπουργείου όσο και με τον ίδιο τον υφυπουργό κ. Πανάρετο. Έφυγαν με σχετικά, θετικό κλίμα, αν κι αυτό στην τελική δεν λέει τίποτα! Και έμειναν με την υπόσχεση ενός ραντεβού με την ίδια την υπουργό κα Διαμαντοπούλου, για χθες Παρασκευή, κατά πάσα πιθανότητα, όπως συζητούνταν!
M Τελικά, το χθες ήρθε και πέρασε και έγινε παρελθόν και ραντεβού δεν υπήρξε. Αντίθετα μάλιστα, καθώς βράδιαζε το προχθές, αργά το απόγευμα της Πέμπτης 19 Μαΐου, από το γραφείο της Αθήνας, του βουλευτή Δράμας και υφυπουργού Υγείας κ. Αηδόνη, κυκλοφόρησε ένα δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρεται επιγραμματικά, ότι υπήρξε μια προσωπική συνάντηση του ιδίου με την κα Διαμαντοπούλου!!!
M Την ώρα δηλαδή που οι πέντε βουλευτές Δράμας και Καβάλας προσπαθούν να κλείσουν ραντεβού με την υπουργός, ο κ. Αηδόνης συναντιέται μόνος του. Και τι ακριβώς αναφέρει το δελτίο Τύπου του κ. Αηδόνη; [Η κα Διαμαντοπούλου δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει διεξοδικά όλα τα στοιχεία που κατατέθηκαν από τη διοίκηση του ΤΕΙ στην αρμόδια επιστημονική επιτροπή, από την οποία προέκυψε και η σχετική εισήγηση και εφόσον κριθεί ορθό, θα επανατοποθετηθεί από της αρχικής της απόφασης.]
M Επί της ουσίας το δελτίο Τύπου του κ. Αηδόνη δεν μας λέει τίποτα. Αντίθετα, τονίζει αυτό ακριβώς που δεν έπρεπε να γίνει: ότι ο κ. Αηδόνης συναντήθηκε μόνος του με την κα Διαμαντοπούλου και δεν επεδίωξε να κλείσει ραντεβού μαζί με όλους τους συναδέλφους του Δράμας και Καβάλας, οι οποίοι, στο κάτω-κάτω, είναι και του ιδίου κόμματος και της ιδίας κυβέρνησης και είναι και ΠΑΣΟΚ!!! Για ποιο λόγο έγινε αυτό; Πρόκειται, προφανώς, για μια εσκεμμένη κίνηση, που αφενός δείχνει να απαξιώνει τους υπόλοιπους συναδέλφους του, αλλά ταυτόχρονα ακυρώνει όλες τις προσπάθειες που γίνονται για ραντεβού με την κα Διαμαντοπούλου! Επίσης, η υπουργός Παιδείας, θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι συναντήθηκε με τον κ. Αηδόνη και μίλησαν και του εξήγησε και τα λοιπά, άρα δεν χρειάζεται προς το παρόν κανένα ραντεβού!!!

Κεφαλίδου: «Κανένα ραντεβού…
M Μετά από όλα αυτά, χθες το πρωί, ο συντάκτης τη στήλης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κα Χαρά Κεφαλίδου, η οποία μας επεσήμανε ότι, «δεν υπάρχει κανένα ραντεβού». «Αυτό το οποίο με εντυπωσίασε», είπε η κα Κεφαλίδου, «είναι ότι συναντήθηκε με τον κ. Αηδόνη. Αν αυτή η συνάντηση έχει κάποιο αποτέλεσμα, φαντάζομαι θα το λέγανε. Εμείς πάντως, και οι βουλευτές της Καβάλας και οι βουλευτές της Δράμας, μαζί με τους δύο υφυπουργούς, έχουμε ζητήσει ραντεβού».
M Αναφορικά με το δελτίο Τύπου του κ. Αηδόνη, η κα Κεφαλίδου σχολίασε μεταξύ άλλων: «Είναι προσωπική στρατηγική. Όταν πέντε συνάδελφοι κάνουν μια προσπάθεια από κοινού, δεν μπορώ να καταλάβω ένα δελτίο Τύπου, το οποίο δεν έχει να πει και τίποτα. Αν έχει κάτι να πει, είναι τόσο δυσάρεστο και περιμένει να το μοιραστούμε όλοι μαζί».
M Παρ’ όλα αυτά, η κα Κεφαλίδου μας τόνισε ότι: «Όση καθυστέρηση και αν υπάρξει στο ραντεβού, τη Δευτέρα, την Τρίτη το πολύ, θα είμαστε όλοι κάτω ξανά. Δεν υπάρχει περίπτωση… Θα ξαναπάμε, ακόμα και χωρίς ραντεβού, απ’ έξω… Έχουμε δυνατότητες να το πιέσουμε γιατί δεν έχει υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα. Η άποψή τους, όσο κι αν προσπάθησαν να περάσουν τη βασική πλατφόρμα του Υπουργείου, δεν κολλάει πουθενά στο τμήμα Οινολογίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ