Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ενώπιον του δικαστηρίου εντός της ημέρας ο Ντομινίκ Στρος-Καν


Νέα Υόρκη
Εντός της ημέρας αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα βιασμού, σεξουαλική επίθεση και ομηρία, έπειτα από καταγγελία 32χρονης καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel του Μανχάταν.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, ο επικεφαλής του ΔΝΤ μεταφέρθηκε με χειροπέδες από το αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ όπου κρατείτο στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν. Θα παρουσιαστεί ενώπιον των δικαστών αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν δέχτηκε, επίσης, να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Θα εξεταστούν τα ρούχα του για δείγματα DNA, αλλά και ο ίδιος για το αν φέρει γρατσουνιές ή άλλα τραύματα, που να υποδηλώνουν πάλη.

«Ο πελάτης μας συναίνεσε πρόθυμα να υποβληθεί σε επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση απόψε, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης» δήλωσε ο Γουίλιαμ Τέιλορ, δικηγόρος του Ντομινίκ Στρος Καν.

Ο δικηγόρος του πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ είναι ταλαιπωρημένος αλλά καλά σε γενικές γραμμές.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο Ντομινίκ Στρος Καν δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας απέναντι στις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

«Ο δικαστής θα αποφασίσει εάν ο Στρος Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιές προϋποθέσεις».

Ο εισαγγελέας αναμένεται να ζητήσει τη συνέχιση της κράτησης του Στρος-Καν, αποφυλάκιση με την καταβολή εγγύησης θα επιδιώξουν οι συνήγοροί του.

Στο πλευρό του ο Ντομινίκ Στρος Καν έχει τη σύζυγό του, δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ, η οποία δήλωσε πως δεν πιστεύει τις κατηγορίες «ούτε για ένα δευτερόλεπτο». «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η αθωότητά του θα αποδειχτεί», γράφει η Σινκλέρ σε μια σύντομη ανακοίνωση της και απευθύνει έκκληση «για ευπρέπεια και αυτοσυγκράτηση».

Συνεργάτες του Ντομινίκ Στρος-Καν καταγγέλλουν εκστρατεία δυφήμησης και σκευωρία. Οι κατηγορίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών, σύμφωνα με τη νομοθεσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ