Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Υποτονική και πάλι η συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Δράμας

ΣΤΟ ίδιο κλασικό μοτίβο παρέμειναν και χθες στη Δράμα οι δύο απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν, τόσο από το Εργατικό Κέντρο όσο και από το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ.

Έξω από το Εργατικό Κέντρο, συγκεντρώθηκαν για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι των σωματείων – μελών του, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων, προκειμένου να εκφράσουν τη συμμετοχή τους στη μεγάλη 24ωρη απεργία που κήρυξαν για χθες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλώντας σε μαζική αγωνιστική συμμετοχή για την απόκρουση των νέων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων που επιβάλλουν Τρόικα και κυβέρνηση.
Στην απεργία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, το προσωπικό των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι εργαζόμενοι σε τράπεζες, οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων, οι εργαζόμενοι στον Τύπο καθώς και το προσωπικό των ΟΤΑ.
Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν νοσοκομεία, κέντρα υγείας, υπηρεσίες του ΙΚΑ, της Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, μετά την απόφαση των εργαζομένων να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.
«Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι οι άνεργοι με ενότητα και αποφασιστικότητα συνεχίζουν τον αγώνα τους για την απόκρουση των νέων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων που επιβάλλουν τρόικα και κυβέρνηση» αναφέρει η Συνομοσπονδία.
«Απεργούμε εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας για τις άδικες και σκληρές πολιτικές που εκτοξεύουν την Ανεργία, διευρύνουν την ψευτο-απασχόληση καταπατούν τις ΣΕΕ και τα εργασιακά δικαιώματα, εκποιούν τις ΔΕΚΟ και το δημόσιο πλούτο, χωρίς ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν την έξοδο από την κρίση και την ύφεση της ελληνικής οικονομίας» τονίζει η ΓΣΕΕ.

Ψήφισμα Εργατικού Κέντρου
Από το Εργατικό Κέντρο Δράμας, εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα.
Στη Δράμα σήμερα, 11 Μάη 2011, μαζευτήκαμε όλοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι του Νομού Δράμας για να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:
αλλαγή πολιτικής προς όφελος των εργαζομένων και της Κοινωνίας.
ενίσχυση εισοδημάτων
ανάπτυξη, απασχόληση, κοινωνική συνοχή και ευημερία των ανθρώπων και όχι των αριθμών και των κερδών,
απόκρουση και ανατροπή του Νεοφιλελευθερισμού και της Κυβερνητικής Πολιτικής του Μνημονίου.
 Οι Εργαζόμενοι, οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι, αρνούνται να ξαναπληρώσουν!
Γι’ αυτό ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ, ΑΠΕΡΓΟΥΝ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:
- Την απόκρουση του κύματος των απολύσεων και της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, τη διασφάλιση ΟΛΩΝ των θέσεων εργασίας.
- Την ουσιαστική ενίσχυση των ανέργων, με την αύξηση και επέκταση του επιδόματος ανεργίας, καθώς και με τη χορήγηση πρόσθετων κοινωνικών παροχών.
- Την ενίσχυση των εισοδημάτων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, με άμεση προτεραιότητα την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης.
- Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα ενίσχυσης των επενδύσεων και της ανάπτυξης για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και απασχόλησης προϋπόθεση αναγκαία και απαραίτητη για την έξοδο από την κρίση και την ύφεση.
- Την υπογραφή και εφαρμογή των κλαδικών ΣΣΕ, αλλά και τον απόλυτο σεβασμό και ισχύ ΟΛΩΝ των ΣΣΕ σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα καθώς και στις επιχειρήσεις και οργανισμούς του Δημοσίου.
- Την κατάργηση κάθε επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. που υπολείπεται της Κλαδικής Σ.Σ.Ε.
- Την απόκρουση και ακύρωση των διαθεσιμοτήτων, της εκ περιτροπής εργασίας και της κάθε είδους και μορφής ελαστικής απασχόλησης.
- Τον αυστηρό έλεγχο και την παραδειγματική τιμωρία, κάθε εργοδοτικής εκβιαστικής συμπεριφοράς, που καταπατά και περιφρονεί τα οικονομικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
- Την απόκρουση κάθε πρότασης και προσπάθειας περικοπής και ανατροπής των επικουρικών συντάξεων και της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
- Την αντιμετώπιση και πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας στην αγορά. Το πάγωμα των τιμολογίων των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.
- Την θέσπιση του θεσμού του Εργατοδικείου για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση και ικανοποίηση των απαιτήσεων και διεκδικήσεων των εργαζομένων.
- Τη διασφάλιση του Δημόσιου και κοινωφελούς χαρακτήρα των ΔΕΚΟ και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με την παροχή φθηνών και ποιοτικών υπηρεσιών και αγαθών προς το κοινωνικό σύνολο.
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ