Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Τα φώτα χαμηλώνουν στη χώρα ...

ΣΤΟ σημείο που έχουμε φτάσει, μπορεί να είναι πια κι αργά! Η καθημερινότητα μας ξεπερνάει. Τα φώτα χαμηλώνουν στη χώρα και το σκοτάδι απλώνεται. Μαύρο σκοτάδι, άπλετο, χωρίς δικαιοσύνη, χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπές, χωρίς κάποιοι να ερυθριάσουν, χωρίς κάποιοι να ζητήσουν συγγνώμη για όλα αυτά που δεν μπορούν να κάνουν.

Η κατάσταση κρίνεται, απλά, εκτός ελέγχου! Γιατί, απλά, κανείς δεν έχει τον έλεγχο. Χειρότερα κι από την Άγρια Δύση των ταινιών γουέστερν του Χόλιγουντ. Ή καλύτερα θα λέγαμε, όλα όσα βλέπουμε καμιά φορά σε ταινίες επιστημονικής «φαντασίας» για πόλεις που εξεγείρονται και διαλύονται όταν χάνεται ο έλεγχος.
Η παράνομη βία της αστυνομίας. Η ασύδοτη εγκληματικότητα. Η βία εν γένει, αλλά και ως μορφή καταστολής και ως μορφή εγκληματικότητας και ως μορφή αγανάκτησης και ως μορφή ξενοφοβίας και ρατσισμού και ως μορφή έκφρασης από τους αληταράδες χούλιγκανς των γηπέδων, έχει φωλιάσει για τα καλά στη χώρα. Και αν μη τι άλλο, βρίσκεται σε έξαρση, χωρίς δείγματα γραφής μείωσής της από την κυβέρνηση ή από τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας να επιβάλουν τους νόμους. Όχι απλά να βγάλουν τα ΜΑΤ στους δρόμους και να δέρνουν!
(Κάτι ξέρουν αυτοί και εκπαιδεύουν στρατιώτες στο Κιλκίς στα πλαίσια του ΝΑΤΟ για πιθανή καταστολή εξεγέρσεων στις μεγαλουπόλεις).
Κι αν μη τι άλλο, όλη αυτή η κατάσταση δίνει βήμα στους τραμπούκους, στο παρακράτος, στο σκαιό και στεγανό κατεστημένο ημιπαράνομων ομάδων της Ακροδεξιάς που βαφτίζονται «σωτήρες» και «τιμωροί» και «τάγματα» εφόδου και βγαίνουν στους δρόμους με ρόπαλα και καδρόνια και σιδερογοθιές και όπλα κρυμμένα στα μπατζάκια τους κι ετοιμάζονται να «σώσουν την πατρίδα». Φίδια που τόσα χρόνια φώλιαζαν και εκκόλαπταν τα αυγά τους υπό τη σκέπη της γαλανόλευκης και τώρα άρχιζαν να ξεπροβάλουν με θράσος περισσό, πια, τη σβάστικα! Εκείνο το σύμβολο του ναζισμού που έπνιξε την Ελλάδα στο αίμα και θάνατο κάποτε.
Σήμερα, προς το παρόν, ο Αθηναίος προσπαθεί απλώς να αμυνθεί. Αλλά αύριο θα βγει και θα κρατάει πιστόλι. Και θα αδιαφορεί αν απέναντι του έχει τίποτα φθηνά κλεφτρόνια, ή πρεζάκηδες, ή μετανάστες, ή λαθρομετανάστες ή οτιδήποτε άλλο. Κι εκεί ακριβώς θα ξεσπάσει ο μεγάλος πόλεμος.
Γιατί έναν πόλεμο που μόλις τώρα ξεκινάει, πρόκειται! Και αν δεν το πάρουμε χαμπάρι και δεν μπορέσουμε να σταματήσουμε όλο αυτό, θα δούμε την Αθήνα και όχι μόνο… να αιματοκυλιέται στην κυριολεξία. Θα σκοτωθούν άνθρωποι, θα καταλυθούν εξουσίες και ο φασισμός θα βγει στον αφρό. Η Δημοκρατία χρειάζεται προστασία, άμεσα, τώρα!
Όλοι εναντίον όλων! Και ο ένας απέναντι από τον άλλον! Εχθροί σε μια πόλη αφιλόξενη, βίαιη και κατασταλτική. Πολίτες με τον φόβο στα μάτια και στην ψυχή. Αλλά και εγκλωβισμένοι μετανάστες, ξεριζωμένα αγριόχορτα από τις πατρίδες τους, που προσπαθούν να επιβιώσουν. Κι αυτοί οι «τιμωροί» Χρυσαυγίτες, που μόνο τον σκοταδισμό προμηνύουν! Κι εκείνη η κατασταλτική βία της Αστυνομίας! Όλοι μαζί σε ένα καζάνι που βράζει και ετοιμάζεται να εκραγεί! Μπορεί νάναι κι αργά…
Θανάσης Πολυμένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ