Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ημεροδείκτης

Καυγάς για τα σκυλιά στο κυνοκομείο!
Άγριος καυγάς ξέσπασε στο facebook, μεταξύ του αντιδημάρχου Δράμας Γιάννη Ετόγλου για το κυνοκομείο του Δήμου Δράμας. Οι Φίλοι των Ζώων Δράμας, ανήρτησαν ένα κείμενο – καταγγελία, στο οποίο αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι: «Μπαζωμένα είκοσι περίπου κουτάβια, όλα σκελετωμένα και άρρωστα, από τα οποία τα μισά να αργοπεθαίνουν ξαπλωμένα στο τσιμέντο το οποίο είναι γεμάτο διάρροιες με αίμα και σκουλήκια τα δε υπόλοιπα να περπατάνε πάνω σε αυτές περιμένοντας το δικό τους θάνατο». Στο κείμενο αναφέρεται ότι τα ζώα αυτά «πεθαίνουν αβοήθητα με οικτρό θάνατο από τύφο». Και ακριβώς εδώ βρίσκεται το ζήτημα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δράμας κ. Ετόγλου, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει καμία επίσημη δήλωση, μας είπε ότι το πρόβλημα του τύφου είναι μια αρρώστια που είναι θανατηφόρα στο 95% για τα σκυλιά. Το πρόβλημα προέκυψε, όταν ένα από τα αδέσποτα σκυλιά που εισήχθησαν στο κυνοκομείο και δεν ήταν προληπτικά εμβολιασμένο, είχε τύφο. Με αποτέλεσμα να κολλήσουν και άλλα από τα ζώα και να προκληθεί πλήθος θανάτων.
Η αλήθεια είναι ότι το κείμενο των Φίλων των Ζώων Δράμας είναι έντονα και συναισθηματικά γραμμένο. Επικοινωνήσαμε με την πρόεδρο κα Δέσποινα Μέγα, η οποία όμως αρνήθηκε να μας πει οτιδήποτε, όπως το ίδιο είπε και στους συναδέλφους όλων των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Κάποια στιγμή μας είπε ότι θα μας δώσει μια γραπτή δήλωση, την οποία θα αποφασίσει μετά από συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Το θέμα είναι ότι ο τύφος στα σκυλιά, είναι μια αρρώστια που δεν θεραπεύεται. Ότι και να κάνει κάποιος, είναι αδύνατον να σωθεί το σκυλί, το οποίο οδηγείται σε βέβαιο θάνατο. Το μόνο που σώζει, είναι το προληπτικό εμβόλιο από τους ιδιοκτήτες σκύλων όταν ακόμα είναι μικρά. Από εκεί και πέρα, κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει αν το σκυλί θα νοσήσει ή όχι από τύφο, από κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν κάποιος άνθρωπος θα νοσήσει ή όχι καρκίνο επιθετικής μορφής! Η σωτηρία του είναι απίθανη! Στο θέμα θα επανέλθουμε σύντομα με αναλυτικότερο ρεπορτάζ.

Κομμουνιστής…
Μέχρι και κομμουνιστή, που τον έβαλε το ΚΚΕ να διεισδύσει στη «Χρυσή Αυγή» και να δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα, έβγαλε τον δολοφόνο Ρουπακιά, ο βουλευτής της Χ.Α. Μιχάλης Αρβανίτης! Είπαμε, αν το μυαλό σου τρέχει μπροστά, κάπως έτσι γίνονται τα πράγματα. Μόνο που πια, πρέπει να μιλάς με αποδείξεις και όχι με αοριστολογίες και χαζομάρες. Ο ίδιος βέβαια αναφέρθηκε και στα όπλα, λέγοντας ότι «εμείς οι Έλληνες, εμείς οι άνδρες αγαπάμε τα όπλα»! Και αναφερόμενος σε ένα συγκεκριμένο όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του, είπε ότι, όταν το αγόρασε… έβγαλε τη γυναίκα του από το κρεβάτι του για να κοιμηθεί μαζί του!!!
Πώς το είχε πει εκείνο ο αείμνηστος θείος Κωνσταντίνος Καραμανλής; Ένα απέραντο φρενοκομείο είναι η Ελλάδα!!!

Συνδικαλιστής τσέπης…
Από τα απίστευτα, αλλά όχι από αυτά που δεν θα μπορούσαν να συμβούν στην Ελλάδα! Συνδικαλιστής, πρώην ΠΑΣΚΕ νυν «ανένταχτος αριστερός…» κατά Άδωνι Γεωργιάδη, ζήτησε 50.000 ευρώ από τη διοίκηση του νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ» στην Αθήνα, για να πείσει τους εργαζόμενους να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες. Και μάλιστα πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων! Η διοικήτρια του νοσοκομείου δέχτηκε την πρότασή του, ειδοποίησε τις αρχές και του έδωσε τα 50, προσημειωμένα όμως, χιλιάρικα. Ο κύριος, τρόπος του λέγειν κύριος, πιάστηκε με το «κατσίκι» στον ώμο που λένε, με τα πενήντα χιλιάρικα στην τσέπη!
Αυτό θα πει διαφθορά κι αρχίζω να σκέφτομαι τελικά, όχι σε τι κόσμο ζούμε, αλλά ότι πια δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε κανέναν απολύτως. Και πολύ περισσότερο κάτι τύπους σαν κι αυτόν, που διαλύει ένα ολόκληρο κίνημα. Θα μου πείτε, τα κινήματα δεν έχουν ανάγκη κανέναν και κάτι τέτοια άτομα αποβάλλονται από το σύστημα… αλλά αυτό το κυβερνητικό σύστημα εξέτρεφε τόσα χρόνια κάτι τέτοιους χαραμοφάηδες! Μπορεί να μιλάμε για τα «αυγά του φιδιού» της Χ.Α., αλλά εδώ μιλάμε για φίδια κολοβά πια, για συνδικαλιστή της τσέπης!
Στο σπίτι του βρέθηκαν όπλα, χειροπέδες, σιδερένιο πτυσσόμενο κλομπ, δύο πτυσσόμενα μαχαίρια και άλλα διάφορα. Μπορούσε μάλιστα να ελέγξει τα τηλέφωνα της διοικήτριας και του διευθυντή, αν τον κατέγραφαν όταν συνομιλούσε μαζί τους! Κοινός εγκληματίας δηλαδή ο κύριος, κι άσε τώρα τον Άδωνι Γεωργιάδη να τον συνδέει με τον ΣΥΡΙΖΑ κτλ., και να γενικεύει το φαινόμενο, όταν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Νίκος Σαμαράς «Νερό στα μάτια μου»
 
Ο Νίκος Σαμαράς, είναι ένας νέος άνθρωπος που κάνει μόλις τώρα τα πρώτα του βήματα στη δισκογραφία. Κατάγεται από τη Χωριστή Δράμας. Μεγαλωμένος με τη μουσική, μουσικός ο ίδιος, κατάφερε στα 27 του χρόνια, να βγάλει την πρώτη του μουσική δουλειά, μέσα από τον δίσκο με τον τίτλο: «Νερό στα μάτια μου». Το σημαντικό για τον Νίκο Σαμαρά, είναι ότι στον δίσκο, τραγούδια ερμηνεύει η Ελένη Βιτάλη, μαζί με την Αναστασία Χατζηαποστολίδου και τον Καλογιάννη Βεράνη.  Ο Νίκος, έγραψε τη μουσική και την ενορχήστρωση σε όλα τα κομμάτια, τα οποία έγραψαν η Αναστασία Χατζηαποστολίδου με την Βασιλική Αλεξίου. Όπως λέει ο ίδιος, η μουσική του είναι επηρεασμένη από λαϊκά ακούσματα, από ήχους των Βαλκανίων και από την ελληνική μουσική παράδοση. Η παρουσίαση του δίσκου έγινε χθες βράδυ σε καφέ της πόλης μας.

Ο υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ξέρει λέει πώς είναι να ζεις με 500 ευρώ το μηνά, γιατί με τόσα ζουν η μητέρα του και ο πεθερός του! Το θέμα είναι ότι δεν μας έχει πει, πόσα προσφέρει ο ίδιος στους δύο ηλικιωμένους για να ζήσουν με 500 ευρώ το μήνα!

Ηλεκτρονικός συνδικαλισμός στην Αστυνομία
Όχι ότι είναι κάτι καινούριο βέβαια, αλλά οι συνδικαλιζόμενοι αστυνομικοί της Δράμας, απέκτησαν τη δική του ηλεκτρονική σελίδα. http://www.sayndr.gr/web/ Η σελίδα δημιουργήθηκε και ανήκει στο Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας και όπως οι ίδιοι λένε, τόσο τα μέλη του σωματείου όσο και οι πολίτες, μπορούν να ενημερώνονται αλλά και να απευθύνουν στο forum ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με τις αποφάσεις και τις δραστηριότητες του σωματείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ