Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Πολιτικά παιχνίδια και υπόνοιες πολιτικής ανωμαλίας

ΖΗΣΑΜΕ μια από τις πλέον ταραγμένες εβδομάδες στην σύγχρονη ιστορία του «ελεύθερου» ελληνικού κράτους. (Εννοώ τις συλλήψεις των στελεχών της «Χρυσής Αυγής» από το περασμένο Σάββατο). Και το «ελεύθερου» σε εισαγωγικά, γιατί πλέον κανείς δεν μπορεί να με διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα παραμένει ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος, καθώς η οικονομία της καθοδηγείται πλέον από ξένα κέντρα, ή αλλιώς από την Γερμανία και το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την γνωστή μας Τρόικα.
            Για να πω την αλήθεια, αυτό το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία - Η χούντα δεν τελείωσε το ‘73», δεν με εκφράζει. Χάριν της ρίμας που πρέπει να έχει το σύνθημα με τις λέξεις «Ελευθερία» και «εβδομήντα τρία», θολώνει τα πράγματα ιστορικά, καθώς η χούντα έπεσε βέβαια το 1974, ενώ το 1973 έγινε το κίνημα στη Νομική και στο Πολυτεχνείο! Και φυσικά, πτώση της χούντας και τουρκική εισβολή στην Κύπρο είναι αλληλένδετα!
            Και από την άλλη, όσο και αν κατηγορούμε όλοι το Κοινοβουλευτικό Πολίτευμα από την περίοδο της Μεταπολίτευσης και εντεύθεν, δεν θα μπορούσα ποτέ μα ποτέ να το παρομοιάσω ως χούντα! Αυτά είναι ύποπτα πράγματα… Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν θα μπορούσα να θεωρήσω ως χούντα ή κάτι άλλο παρόμοιο με αυτήν, την 36χρονη μεταπολιτευτική περίοδο της Ελλάδας, από το 1974 έως το 2010. Από το 2010 που η Ελλάδα μπήκε στα Μνημόνια, η πραγματικότητα αλλάζει, σαφώς. Έχουμε μια περίοδο, κατά την οποία «η χώρα χάνει την ανεξαρτησία της», όπως ακριβώς το είπε και ο εμπνευστής της ιδέας της υπαγωγής της χώρας στο Δ.Ν.Τ., ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Έκτοτε η χώρα κυβερνάται με Νομοθετικά Διατάγματα, τα οποία κατά το Σύνταγμα, θα πρέπει να εκδίδονται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Και φυσικά από το 2010 βρισκόμαστε σε περίοδο έκτακτης ανάγκης και η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί άγνωστο μέχρι πότε.
            Μέσα σ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η «Χρυσή Αυγή» ωφελήθηκε πολιτικά όσο κανένα άλλο κόμμα. Ανέβασε τα εκλογικά της ποσοστά τόσο, που έβγαλε βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Πράγμα που τρόμαξε πολύ κόσμο, όχι μόνο το ντόπιο πολιτικό κατεστημένο, αλλά ακόμα και την ευρωπαϊκή νομενκλατούρα. Αυτή λοιπόν η νομενκλατούρα στην Ελλάδα, η προνομιούχος ηγετική πολιτική – κοινωνική τάξη των κρατικών και οικονομικών αξιωματούχων, που κατέχει θέσεις κλειδιά στον κρατικό και κομματικό μηχανισμό, ο οποίος με πολυετή και ασφυκτική άσκηση της εξουσίας και την πρακτική του «πολιτικού αποκλεισμού» των ανεπιθύμητων, διολίσθησε την Ελλάδα σε μια μορφή αναιμικής και αναπηρικής Δημοκρατίας. (Κομματική δημοκρατία κτλ.)
            Εν μέσω της πλέον σκληρής οικονομικής δυσπραγίας που πέρασε ιστορικά η χώρα, αυτές  τις ημέρες βιώνουμε ένα από τα πιο σκοτεινά σκηνικά πολιτειακής ανωμαλίας που έχουν στηθεί ποτέ. Στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, είδαμε έφεδρους αξιωματικούς, πρώην λοκατζήδες, να απαιτούν την παραίτηση της κυβέρνησης και να ζητούν το στήσιμο μιας δικτατορίας μέσω δικαστών με την εξουσία του στρατού. Είδαμε την πολιτική δολοφονία ενός αριστερού αντιφασίστα από οπαδούς της «Χρυσής Αυγής» και τον Άρειο Πάγο να συνεδριάζει μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα για να ανοίξει δικογραφίες για την «Χρυσή Αυγή». Είδαμε φυσικά και την σύλληψη του απόλυτου αρχηγού της «Χ.Α.» Νίκου Μιχαλολιάκου μέσα στα άγρια ξημερώματα και τις συλλήψεις και των υπόλοιπων στελεχών. Για πρώτη φορά, στελέχη της Αστυνομίας ξηλώνονται με απίστευτη ταχύτητα, όπως και ο προϊστάμενος αντικατασκοπίας της ΕΥΠ (ήταν αδελφός ενός βουλευτού της «Χ.Α.»).
            Είναι από τις μοναδικές ιστορικές στιγμές, που συλλαμβάνονται βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, χωρίς καμιά άλλη διαδικασία, και κατηγορούνται άμεσα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με την ονομασία «Χρυσή Αυγή», η οποία βρίσκεται στη Βουλή. Πού αλλού έχει συμβεί κάτι τέτοιο; Τα όσα ακολουθούν των γεγονότων, γράφουν την απίστευτη Ιστορία αυτής της χώρας.
            Ταυτόχρονα, λίγο πριν, μια θεωρία που συνταυτίζει τα δύο άκρα της πολιτικής ζωής της χώρας, την Άκρα Δεξιά και την Άκρα Αριστερά, (στον τρόπο πολιτικής και πρακτικής συμπεριφοράς), μοιάζει να οδηγεί τον τόπο σε μια νέα άγρια και αιματηρή (εμφύλια ;) διαμάχη μεταξύ Δεξιών και Αριστερών σε ένα γενικό πλαίσιο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία και όχι μόνο.

            Το όλο παιχνίδι, μπορεί να μοιάζει ως ένα απλό «ξεκαθάρισμα» των πολιτικών δυνάμεων, να γυρίσουν δηλαδή οι ψήφοι της «Χρυσής Αυγής» πίσω στη Νέα Δημοκρατία απ’ όπου έφυγαν, να σταθεροποιηθεί το ΠΑΣΟΚ μέσω της συγκυβέρνησης και γενικώς όλο το «συνταγματικό τόξο» - όπως το λέει και η «Χ.Α.»  - να ωφεληθεί από τη διάλυσή της. Όμως κάπου στο βάθος, κρύβεται και ένα άλλο ξεκαθάρισμα, αυτό της Άκρας Αριστεράς, όπως για παράδειγμα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχει μπει στο μάτι πολλών και φυσικά να γίνει ένα ξεκαθάρισμα, περιέργως πως, με το ΚΚΕ!!! Κάποιοι έχουν ακόμα στο μυαλό τους επικίνδυνες καταστάσεις! Γι’ αυτό και η προσπάθεια διάλυσης της «Χ.Α.» θα φτάσει μέχρι τέλους, ή τουλάχιστον ως εκεί που θα μπορέσουν να το πάνε!
Θανάσης Πολυμένης
(Η στήλη "ΒΑΒΕΛ" δημοσιεύεται κάθε Σάββατο στην εφημερίδα "Πρωινός Τύπος" της Δράμας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ