Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Άμεση υποβάθμιση του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων! 
Χωρίς εκπροσώπηση το Θ.Χ.Π. Δράμας στο νέο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικών Δομών με έδρα την Καβάλα





Του Θανάση Πολυμένη

Ο πρόεδρος του Συλλόγου
Γονέων & Κηδεμόνων
του Θεραπευτηρίου
Χρονίων Παθήσεων
Μιχ. Μουσμουλίδης
ΟΡΙΣΤΗΚΕ και επίσημα πλέον, το νέο διοικητικό συμβούλιο του νέου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Δομών, στο οποίο συμμετέχουν 4 στελέχη από την Καβάλα, ένα μόνο από τη Δράμα και κανένα από το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι έγινε αυτό που όλοι φοβόμασταν, ότι επίκειται η υποβάθμιση του Θ.Χ.Π. Δράμας, κάτι που μένει να αποδειχθεί στο άμεσο μέλλον.
            Σε δημόσιες δηλώσεις καταγγελίες που έκανε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων κ. Μουσμουλίδης Μιχάλης, είπε ότι πρόκειται «για μια μαύρη μέρα για τη Δράμα. Ένα προπύργιο, με τα όποια προνόμια είχαμε, όπως το Θ.Χ.Π. Δράμας, με τις μεγαλύτερες δομές στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, τους περισσότερους εργαζόμενους, με το μόνο μεγάλο  κομμάτι των γερόντων στο γηροκομείο, τα 12 παιδιά που μένουν στο Θεραπευτήριο και τις νέες τρείς κατοικίες που γίνονται», ουσιαστικά υποβαθμίζεται μετά από την ανακοίνωση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Φορέα Κοινωνικών Δομών με έδρα την Καβάλα.
            Το σπουδαιότερο είναι ότι, σ’ αυτό το νέο διοικητικό συμβούλιο, θα είναι 4 Καβαλιώτες και ένα άτομο από τη Δράμα, που όμως δεν είναι αρκετό, καθώς πρόκειται για υποβάθμιση του Θεραπευτηρίου στο άμεσο μέλλον. Ο κ. Μουσμουλίδης καταγγέλλει ότι η διορισμένη διοίκηση δεν προέκυψε τυχαία, και ότι ουσιαστικά μεθοδεύτηκαν τα πράγματα έτσι, ώστε να πάρουν τις θέσεις στο νέο Δ.Σ. Καβαλιώτες, ενώ χωρίς να κατονομάζει, σημείωσε ότι οι πολιτικοί της Δράμας δεν προσπάθησαν όσο έπρεπε.

            Ο κ. Μουσμουλίδης έκανε αναφορά στην κα Διαμαντή, πρώην πλέον διοικήτρια του Θ.Χ.Π. Δράμας, λέγοντας για το σημαντικό έργο που επιτέλεσε τα τελευταία χρόνια, ενώ εξέφρασε τον φόβο του ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τη Δράμα. Σημείωσε μάλιστα ότι, «θα πάρουν όλα τα λεφτά της Δράμας, θα γίνουν μάγκες στην Καβάλα και από εκεί και πέρα ο Θεός βοηθός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ