Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Κάνε κι εσύ ένα κόμμα. Μπορείς!

● ΛΟΙΠΟΝ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ του ΛΑ.Ο.Σ. και ο αρχηγός τους ο Γ. Καρατζαφέρης, μήπως κάπου έχουν χάσει το παιχνίδι και προσπαθούν να βγουν αλώβητοι από τραυματισμούς; Ψήφισαν ή δεν ψήφισαν την είσοδο της χώρας στο Δ.Ν.Τ.; Την ψήφισαν… και φυσικά, ψήφιζαν μαζί και τις όποιες συνέπειες θα ακολουθούσαν.

● Εδώ, όλος ο κόσμος γνώριζε ότι, η είσοδος της χώρας στο Δ.Ν.Τ. και η διακυβέρνησή της από την Τρόικα, θα έφερνε το μνημόνιο για το Ασφαλιστικό, μέτρα δυσβάσταχτα για τους εργαζόμενους και διάφορα άλλα. Τώρα, γιατί κόπτονται λοιπόν; Αν δεν είχαν καταλάβει τι ψήφιζαν, τότε να πρόσεχαν! Μετά από την αποχώρηση από την κάλπη… ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

● Τι πίστευαν δηλαδή; Ότι το Δ.Ν.Τ. δεν θα έφερνε αλλαγές στην Ασφαλιστική νομοθεσία στη χώρα; Ότι δεν θα γινόντουσαν μειώσεις μισθών; Και γιατί επιμένει να πάρει ο Καρατζαφέρης μια θετική απάντηση από τον Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Οικονομικών, ότι όλα πάνε καλά; Ε, τι να πει κι αυτός; Όλα πάνε κατ’ ευχήν, όλα πάνε θετικά, όλα είναι καλά! Για να τολμήσει να πει ότι τίποτα δεν πάει καλά; Ότι τα μέτρα δεν αποδίδουν όσο περιμέναμε! Θα μας φάνε ωμούς!

● ΕΔΩ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ και λένε ότι η Ελλάδα πάει καλά (αλήθεια ή όχι δεν έχει σημασία), και έρχεται αυτός ο διεθνής οίκος, ο Moodys και ρίχνει ναααα (με το συμπάθιο) μια νέα υποβάθμιση! Για να πω την αλήθεια, δεν μπορώ να ξέρω τι παίζεται πίσω απ’ όλα αυτά. Όμως είναι προφανές το κερδοσκοπικό παιχνίδι, που αν μη τι άλλο, σίγουρα θα αποφέρει τεράστια κέρδη σ’ όλους αυτούς που έχουν στοιχηματίσει υπέρ της πτώχευσης της Ελλάδας.

● Είναι σαν το μαρτύριο του Σίσυφου. Ο οποίος είχε καταδικαστεί από τους θεούς, να ανεβάζει μια πέτρα μέχρι ψηλά στο βουνό και μετά αυτή να πέφτει και να την ξανανεβάζει. Αυτό είναι το μαρτύριο του σήμερα. Μας έλεγαν, πάρτε μέτρα, γιατί τα κοράκια οι κερδοσκόποι καραδοκούν να φάνε τις σάρκες σας. Πήραμε μέτρα και συνεχίζουμε να παίρνουμε.

● Μειώθηκαν μισθοί, απολύονται εκατοντάδες στον ιδιωτικό τομέα, κλείνουν επιχειρήσεις, αυξήθηκε ο ΦΠΑ και κοντεύει να φτάσει στο 25%... μειώνονται οι συντάξεις, θα δουλεύουμε 40 χρόνια και άλλα πολλά, και ξαφνικά, άντε πάλι η υποβάθμιση… άντε πάλι η πέτρα κάτω απ’ το βουνό να την ξανανεβάσεις στην κορυφή! Δουλευόμαστε; Αναρωτιέμαι… Ποιοι είναι δηλαδή όλοι αυτοί οι κερδοσκόποι; Και είναι δυνατόν να μην μπορεί κανείς να τους σταματήσει;

● Το ζήτημα σε όλη αυτή την κατάσταση, είναι να περιοριστεί ο φόβος του πολίτη και να αυξηθεί η εμπιστοσύνη του. Πώς όμως; Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, δυστυχώς έχει χάσει αυτό το παιχνίδι. Δεν μπορεί να ελέγξει τις ψευδείς ειδήσεις, αυτούς που σπέρνουν τον πανικό, τους τρομολάγνους και δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στον μέσο Έλληνα πολίτη.

● Ο οποίος μέσος Έλληνας πολίτης, φοβάται κυρίως για τις καταθέσεις του. Για τις λίγες οικονομίες που έχει στην τράπεζα για μια δύσκολη στιγμή. Όποιος μπορεί να βγάλει τα χρήματά του εκτός Ελλάδος, το έχει ήδη κάνει ή ετοιμάζεται να το κάνει. Αρκετά τα στέλνουν στην Κύπρο. Άλλοι πάλι, έχουν ήδη βγάλει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και το φυλάνε στο σπίτι. Και περιμένουν να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη για να το ξαναβάλουν στην τράπεζα. Τρελές και παράλογες καταστάσεις!

● «ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ», ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ, μάλλον, το κόμμα που ετοιμάζει η Ντόρα Μπακογιάννη. Όπως φαίνεται, όλα είναι έτοιμα για να ανακηρυχθεί η ίδρυση του νέου κόμματος και φυσικά να επέλθει η διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας. Οι διεργασίες που συντελούνται φαίνεται να είναι έντονες πάντως, καθώς μετά και από την αποχώρηση Κιλτίδη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα πράγματα δυσκολεύουν.

Στο κόμμα της ΝΔ γίνεται ένας περίεργος αγώνας δρόμου για το ποιος θα προλάβει ποιον. Ο ίδιος ο κύριος Σαμαράς θέλει να απαλλαγεί από τα λεγόμενα «βαρίδια» και κάποιοι θέλουν να προλάβουν τις εξελίξεις και τις αναμενόμενες διαγραφές. Μετά την αποχώρηση Κιλτίδη πάντως, τώρα προσέχουν και τη σκιά τους εκεί στη Ν.Δ.

● Δεν αποκλείουν και νέα αποχώρηση βουλευτών πριν ακόμα από το Συνέδριο του κόμματος (25-27 Ιουνίου) και έτσι ο ένας παρακολουθεί τον άλλο. Όλοι βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση και η καχυποψία παίρνει και δίνει στη Ρηγίλλης. Το σήμα πάντως, θα το δώσει μάλλον η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αναμένει το κατάλληλο τάιμινγκ, τον κατάλληλο χρόνο, για να ανακοινώσει το κόμμα της.

● Μιλώντας στην «Ντόιτσε Βέλε» η ίδια, είπε: «Σήμερα, δυστυχώς, μεγάλα τμήματα της Ν.Δ. έχουν φύγει και το ζήτημα είναι αν στην Ελλάδα είναι εφικτό οι δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου, οι άνθρωποι που δεν έχουν διάθεση να καταστροφολογούν συνεχώς, αλλά προσπαθούν να βρουν λύση στα θέματα που αντιμετωπίζουμε, να μπορούν να εκφραστούν. Θα το δούμε στο μέλλον…»

● ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ πλησιάζουν. Και όλοι φυσικά ετοιμάζονται για να διεκδικήσουν έδρες. Η κατάθεση υποψηφιοτήτων συνεχίζεται από όλες τις πλευρές. Οι φήμες έλεγαν ότι, στη Δράμα, από 5 έως 10 Ιουνίου, ο νυν νομάρχης Δράμας Κ. Ευμοιρίδης, επρόκειτο να ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει το Δήμο Δράμας. Προς το παρόν τίποτα δεν έχει επισημοποιηθεί.

● Στο ΠΑΣΟΚ πάντως, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, οι υποψηφιότητες έχουν φτάσει στις 5.200 για τους Δήμους της χώρας. Η Επιτροπή Αξιολόγησης που συνεδρίασε την Τρίτη στην Ιπποκράτους, διαπίστωσε πληθώρα υποψηφιοτήτων για τους 325 Δήμους, ενώ οι αιτήσεις για τις 13 Περιφέρειες που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικώς στο κόμμα έφθασαν τις 60. Η διαδικασία της αξιολόγησης πρόκειται να αρχίσει σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ