Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Να ανατρέψουμε τη νοοτροπία της μίζας!

● «ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΣΗΜΕΡΑ είναι η καλλιέργεια, η απόκτηση μιας νέας σύγχρονης, δημοκρατικής, Πολιτικής Παιδείας που θα αποτρέπει την ανακύκλωση της χώρας στις δομές μιας διεφθαρμένης πολιτικής και διεφθαρμένης οικονομίας», σημειώνει ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης σε πρόσφατη ομιλία του στα ΤΕΙ Λάρισας.

● «Αυτό απαιτεί δημόσιες συζητήσεις Ελληνικού τύπου, της Αγοράς δηλαδή. Σε περιόδους όπως αυτή, οι νέοι άνθρωποι, οι σπουδαστές, οι φοιτητές, οι πανεπιστημιακοί, σκέφτονται, συζητούν γεμίζουν τα αμφιθέατρα. Το ένοχο και ανίκανο μεταπολιτευτικό πολιτικό προσωπικό με τους μηχανισμούς του αποτρέπει, απαγορεύει αυτόν τον δρόμο. Γιατί στόχος είναι η αυτοαθώωση, η αυτοσυντήρηση του, η διατήρηση των παθολογικών δομών».

● Και εξηγεί ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: «Έτσι ο όχλος, οι καημακάμηδες, οι μπέηδες κόντηδες, οι σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες αυτό που ονομάζω Τούρκο-Μπαρόκ θέλουν και προσφέρουν γκιλοτίνες, κρεμάλες, κεφάλια και αίμα. Τον Τσουκάτο, τον Άκη, τον Μαντέλη. Προστατεύουν τις δομές, τις δομικές νοοτροπίες που δημιούργησαν. Το μιζοκόμμα δηλαδή».

● Εκεί ακριβώς βρίσκεται το ζήτημα: ανατροπή της νοοτροπίας της μίζας. Είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου συστήματος, της ίδιας λογικής και νοοτροπίας. Η πλειοψηφία των Ελλήνων λειτουργεί με τη λογική της μίζας, του λαδώματος. Όσοι δεν το κάνουν, απλά δεν έχουν τα εχέγγυα για να το κάνουν. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει η καθημερινή πρακτική των Ελλήνων μέχρι σήμερα.

● Και όλοι είμαστε υπεύθυνοι και συνυπεύθυνοι, και πάνω απ’ όλα, οι ίδιοι οι πολιτικοί, που από βουλευτές, επέτρεψαν τους εαυτούς τους να γίνουν βολευτές! Όταν η βουλή και η βούληση μετατρέπονται καθημερινή σε βολή και σε βόλεψη, τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο …ελληνικό μιζακιστάν!

● ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ προστέθηκε στα ήδη υπάρχοντα, ξεκινώντας ήδη με βουλευτική μαγιά εντός της Βουλής! Ωραία πρακτική… να είσαι ήδη βουλευτής, να αυτονομείσαι και να ιδρύεις νέο κόμμα! Άγνωστο πια είναι η άποψη των ψηφοφόρων που προσέφεραν την ψήφο τους, αλλά ποιος τους ρωτάει αυτούς; Όλοι θα πουν, ότι, ήταν αίτημα του κόσμου, του λαού… ποιανού άλλου δηλαδή;

● Η «Δημοκρατική Αριστερά» είναι πλέον γεγονός! Τώρα η Αριστερά στην Ελλάδα, μπορεί να είναι περισσότερο πλουραλιστική και περισσότερο διασπασμένη, φυσικά: «Είμαστε η Αριστερά της δημιουργίας, της κριτικής, της σκέψης και της πολιτικής αναγέννησης». Δηλαδή, οι … άλλες Αριστερές είχαν γίνει αντιδημιουργικές, μη ανεκτικές στην κριτική, δεν είχαν σκέψη και ήταν κατά της πολιτικής αναγέννησης;

● Την περασμένη Κυριακή, ο Φώτης Κουβέλης παρουσίασε την πολιτική πλατφόρμα του νέου πολιτικού φορέα: «Φιλοδοξούμε το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς να είναι η απάντηση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για τη ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και για τον ανακαθορισμό των κοινωνικών συσχετισμών, αλλά ταυτόχρονα και η υπεράσπιση του παρελθόντος και του μέλλοντος της ανανεωτικής, δημοκρατικής και οικολογικής Αριστεράς», τονίζεται μεταξύ άλλων στη διακήρυξη.

● Για το αν αναρωτιέστε τι γίνεται στη Δράμα σχετικά με το νέο κόμμα της «Δημοκρατικής Αριστεράς», σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης, προς το παρόν δεν έχει εμφανιστεί κάποιος και ούτε έχει επέλθει διάσπαση στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ!

● ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΒΕΒΑΙΑ και του νέου κόμματος που πρόκειται να ανακοινώσει …προσεχώς και η Ντόρα Μπακογιάννη! Εκεί οι διεργασίες αργούν, ως φαίνεται. Πιθανόν, είτε η κα Μπακογιάννη δεν διευκολύνεται, είτε ζυγιάζει περισσότερο τα πράγματα. Για να πούμε την αλήθεια, ο χρόνος ίδρυσης, το τάιμινγκ που λένε και οι …ελληνομαθείς, είναι από τα κυριότερα σημεία.

● Πάντως, συγχωρήστε με, αλλά οι υποσχέσεις του Αντώνη Σαμαρά μου φάνηκαν εύκολες και απλοϊκές. Όταν λέει θα γίνει κυβέρνηση, η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το Μνημόνιο που επέβαλαν η Τρόικα και το ΔΝΤ στη χώρα! Κάπως εύκολο μου ακούγεται! Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή» και επιτέθηκε ευθέως στον Γ. Παπανδρέου χαρακτηρίζοντάς τον ως «περιπλανώμενο ταξιδιώτη την ώρα που δοκιμάζεται η χώρα του».

● ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΥΧΑΙΟΣ, δεν το λέει κάποιος δημοσιογράφος, το λένε Βρετανοί επιστήμονες: Το πετσόκομμα των δαπανών υγείας και των κοινωνικών παροχών στην Ευρώπη, θα στοιχίσει πολλές ανθρώπινες ζωές. Ο κοινωνιολόγος της Οξφόρδης, Ντέιβιντ Στάκλερ και οι συνεργάτες του, υπολόγισαν ότι για κάθε 80 ευρώ που κόβονται ανά άτομο από τις γενικές δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας οι θάνατοι από αλκοόλ αυξάνονται κατά 2,8% και από καρδιαγγειακά νοσήματα κατά 1,2%.

● Επομένως οι κυβερνήσεις πρέπει να διαχωρίσουν προσεκτικά τις σπατάλες και τις «λοβιτούρες» στις προμήθειες ιατρικών υλικών από τα απολύτως απαραίτητα κονδύλια για την προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών. Το γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη, θα στοιχίσει πολλές ανθρώπινες ζωές!

● «Η έρευνα μας δείχνει ότι ο απλός κόσμος κινδυνεύει να πληρώσει ακριβά τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, ακόμη και με τη ζωή του», τόνισε ο Στάκλερ. Οι θάνατοι από καρδιακές παθήσεις αποτελούν ήδη πρώτη αιτία θανάτου σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Αυστραλία, ενώ οι ασθενείς που προκαλούνται από την κατανάλωση αλκοόλ βρίσκονται στην 8η «θανατηφόρα» θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με τη λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

● Το συμπέρασμα της βρετανικής έρευνας είναι πως οι υψηλές κοινωνικές δαπάνες είναι ευθέως ανάλογες με το υψηλό προσδόκιμο ζωής. Όποτε αυτές μειώνονταν, αυξάνονταν αναλογικά και οι θάνατοι στις ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ