Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Πάντα καλοτρώγανε... όλοι τους!

● «ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ. ΤΕΛΕΙΩΣΕ», είπε η υπουργός Υγείας κα Ξενογιαννακοπούλου. Και καλά θα κάνει να τελειώσει εδώ. Δεν διαφωνεί κανένας ως εδώ και προφανώς, από εδώ και πέρα, δεν θα πρέπει να υπάρξει άλλο πάρτι με τα λεφτά του δημοσίου, με τα λεφτά που πληρώνουμε όλοι εμείς με τους φόρους μας. Το ζήτημα είναι, όμως, τι γίνεται τώρα.

● Το εμπάργκο που έθεσαν οι προμηθευτές στα νοσοκομεία, τα έχει ήδη παραλύσει. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές λένε ότι δεν αντέχουν άλλο πλέον. Κινδυνεύει άμεσα η υγεία ασθενών αλλά και οι ζωές τους. Μπορεί να υπάρξουν θάνατοι, και αυτό θα είναι μια καθαρή δολοφονία, από τη στιγμή που θα μπορούσε κάποιος ασθενής να πεθάνει, επειδή απλά δεν υπάρχουν υλικά. Ράμματα, γάζες, φάρμακα, σύριγγες και διάφορα άλλα.

● Η κατάσταση σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας παραμένει τραγική. Τεράστιες ελλείψεις παρουσιάζονται σε είδη: - Ορθοπεδικά υλικά για οστεοσύνθεση και μοσχεύματα. – Καρδιολογικά υλικά όπως για διενέργεια στεφανιογραφίας. – Χειρουργικά υλικά όπως για λαπαροσκοπικές επεμβάσεις. – Νευροχειρουργικά υλικά π.χ. υψηλής τεχνολογίας για αντιμετώπιση όγκου στον εγκέφαλο. – Οφθαλμιατρικά υλικά όπως ενδοφακοί για επέμβαση καταρράκτη. – Αντιδραστήρια για αιματολογικές εξετάσεις, γενική αίματος. – Φάρμακα π.χ. αιμοστατικά. – Αναλώσιμα υλικά: σύριγγες, γάζες, ράμματα, γάντια, φίλτρα αιμοκάθαρσης, ακτινολογικά φιλμ.

● Όταν τόσα και τόσα χρόνια, από το 2005 μέχρι και σήμερα, το πάρτι στα νοσοκομεία συνεχιζόταν χωρίς το κράτος να επεμβαίνει, τι περιμένετε να γίνει; Και από την άλλη πλευρά, και οι προμηθευτές έχουν το δικό τους δίκιο. Ζητάνε τα λεφτά τους οι άνθρωποι, γιατί κι αυτοί επιχειρήσεις έχουν. Γιατί θα πρέπει δηλαδή αυτοί να χάσουν τα χρήματά τους;

● Και πού βρίσκεται άραγε το φταίξιμο; Να φταίνε μόνο οι κακές κυβερνήσεις; Αν και για όλα φταίνε αυτές, τελικά, και οι κακοί υπουργοί! Αυτοί που άφηναν και αφήνουν τα πάρτι του φαταουλισμού και της κλεψιάς να συνεχίζονται ανεξέλεγκτα. Αλλά φυσικά και όλοι αυτοί που άρπαζαν, έκλεβαν, κατάκλεβαν και ρήμαζαν και συνεχίζουν ακόμα την ίδια τακτική. Γιατροί και προμηθευτές. Προμηθευτές και γιατροί. Και νοσηλευτές. Και άλλοι διάφοροι.

● Κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Και αυτός που έκλεβε και αυτός που έβλεπε τον κλέφτη και δεν μιλούσε. Και δεν πήγαινε στον Εισαγγελέα. Σ’ όλους αυτούς που έβλεπαν να δημιουργούνται μεγαλογιατροί και δεν τους πείραζαν. Παλιό το πρόβλημα. Απλά τώρα έρχεται και πάλι στο φως, γιατί τώρα έσφιξαν τα πράγματα! Ποιοι όμως θα αναλάβουν τις ευθύνες όταν θ’ αρχίσουν να πεθαίνουν άνθρωποι; Ποιοι όμως θ’ αναλάβουν τις ευθύνες όταν ασθενείς παρουσιάζουν προβλήματα εξαιτίας του κακού συστήματος της ρεμούλας και των λαμόγιων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ