Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ποιοι έχουν καταθέσει υποψηφιότητες με το ΠΑΣΟΚ για Δήμους και Περιφέρεια στη Δράμα

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ βρίσκεται η κατάθεση υποψηφιοτήτων στο ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα. Όπως έγινε γνωστό από τα κεντρικά του κόμματος στην Ιπποκράτους, στις 5.200 έφτασαν οι υποψηφιότητες για του δήμους της χώρας στο ΠΑΣΟΚ. Η Επιτροπή Αξιολόγησης που συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης (15 Ιουνίου), διαπίστωσε πληθώρα υποψηφιοτήτων για τους 325 δήμους, ενώ οι αιτήσεις για τις 13 περιφέρειες που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικώς στο κόμμα, έφθασαν στις 60. Επίσημα, η διαδικασία αξιολόγησης από τα κεντρικά της Ιπποκράτους αρχίζει σήμερα.

Στη Δράμα

Όσον αφορά τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ στο νομό Δράμας, τόσο για την περιφέρεια όσο και για τους δήμους του νομού, μάθαμε τα εξής.

Περιφέρεια και αντιπεριφερειάρχες

Πριν μιλήσουμε για ονόματα, να σημειώσουμε εδώ ότι, στο ΠΑΣΟΚ, μπορεί κάποιος να αυτοπροταθεί ως υποψήφιος ή να ετεροπροταθεί από άλλους, από πολιτικούς φίλους του ως υποψήφιος για όποια θέση.

Σχετικά με τις υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει αυτοπροταθεί ο Γιάννης Ξανθόπουλος, ενώ ο ίδιος ετεροπροτάθηκε από άλλους και ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης. Να διευκρινίσουμε ότι, ο αντιπεριφερειάρχης εκλέγεται μόνο τοπικά, ανά νομό και απαιτούνται ψήφοι μόνο από το νόμο όπου είναι υποψήφιος ένας αντιπεριφερειάρχης.

Για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη έχει αυτοπροταθεί επίσης ο Γιάννης Κοτσαϊλίδης, που παλαιότερα πολιτεύθηκε με το ΔΗΚΚΙ στο νομό και κατάγεται από τους Σιταγρούς.

Υποψηφιότητα για αντιπεριφερειάρχης έχει θέσει επίσης ο Γιάννης Παπαδόπουλος, πρώην κοινοτάρχης Καλλιφύτου, πρώην δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δράμας και πρώην επικεφαλής δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Δράμας.

Επίσης, υποψηφιότητα για αντιπεριφερειάρχης έχει καταθέσει και η Πάττυ Κωνσταντινίδου, πρώην γραμματέας της Ν.Ε. Δράμας του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη, έχει ετεροπροταθεί από πολιτικούς του φίλους από την Καβάλα και από την Ξάνθη… ο Γρηγόρης Μιχαηλίδης. Δικηγόρος στο επάγγελμα, υποψήφιος βουλευτής παλαιότερα και νυν δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Πρώτα η Δράμα». Η ετεροπρόταση για τον Γρ. Μιχαηλίδη έχει γίνει από πολιτικούς του φίλους από την Καβάλα και την Ξάνθη κυρίως. Ο ίδιος, μας λέει ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς έχει γίνει τελικά, και θα περιμένει να δει την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος. Δηλώνει πάντως θετικός, στο να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δράμας.

Στους δήμους του νομού

Όσον αφορά το ζήτημα των υποψηφιοτήτων στους δήμους του νομού Δράμας από το ΠΑΣΟΚ.

Για τους Δήμους Παρανεστίου (Παρανέστι – Νικηφόρος) και Κ. Νευροκοπίου δεν έχει υπάρξει καμία πρόταση ή αυτοπρόταση. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Όσον αφορά το Δήμο Προσοτσάνη, υποψήφιος αναμένεται να είναι ο νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης Άγγελος Λύσσελης. Τη θέση για υποψήφιος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, διεκδικεί και ο Νίκος Τσαουσίδης ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, υποστηρίζεται από μερίδα στελεχών και νυν δημοτικών συμβούλων του Άγγελου Λύσσελη.

Στο Δήμο Δοξάτου (Δοξάτο – Καλαμπάκι), υποψήφιος θα είναι φυσικά ο νυν δήμαρχος Τάσος Χατζηλαζάρου, ενώ το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ διεκδικεί και ο γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης Δοξάτου Παντελής Τοκούτσης. Για το Δήμο Δοξάτου, υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ δηλώνουν και ο Αριστοτέλης Παπαδόπουλος (είχε αυτοπροταθεί και παλαιότερα) και ο Δημήτρης Αλβανόπουλος από το Καλαμπάκι (είχε διεκδικήσει και παλαιότερα το Δήμο Καλαμπακίου με το ΠΑΣΟΚ). Υπάρχει επίσης και η κατάθεση μιας ετεροπρότασης για τον Νίκο Πολυμενέρη (από το Καλαμπάκι) να είναι υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Δοξάτου.

Στο Δήμο Δράμας, αίτηση για το χρίσμα έχουν ήδη καταθέσει. Ο νυν επικεφαλής της επίσημης δημοτικής παράταξης με το ΠΑΣΟΚ «Πόλη+Ζωή» Κυριάκος Χαρακίδης, ο νυν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρώτα η Δράμα» Ανέστης Τερζής και ο γνωστός μηχανικός της πόλης μας Κώστας Σούτος. Αυτοπρόταση για το Δήμο Δράμας κατέθεσε επίσης ο Νίκος Πολυμενέρης από το Καλαμπάκι (ετεροπροτάθηκε από φίλους του για το Καλαμπάκι) και ένα άγνωστο όνομα, ο Πέτρος Δήμου, ο οποίος προκαλεί πονοκέφαλο στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, γιατί είναι άγνωστος στο κόμμα και κατέθεσε την πρότασή του απευθείας στην ιστοσελίδα του κόμματος. Αρκετοί ψάχνουν να βρουν ποιος είναι το πέμπτο όνομα!

Σύσκεψη στο τοπικό ΠΑΣΟΚ

Για σήμερα το βράδυ πάντως (16 Ιουνίου), η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε όλους τους υποψηφίους στο Δήμο Δράμας, για να δουν τις προθέσεις του καθενός και να τους ζητήσει, όποιον επιλέξει επίσημα το κόμμα για το Δήμο, να τον στηρίξουν οι υπόλοιποι. Προφανώς, θα είναι αρκετά δύσκολο να πάρει τέτοιες διαβεβαιώσεις από τους υποψηφίους. Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν.

Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ