Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Αν. Τερζής: «Θα κάνουμε προσπάθεια σύγκλισης με τον Σούτο, σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφερθεί για την ενότητα»


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ «ΠΟΤΑΜΟΣ» ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΤΕΡΖΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΙΝΟ ΤΥΠΟ

«Θα κάνουμε προσπάθεια σύγκλισης με τον Σούτο, σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφερθεί για την ενότητα»

«Ο Κ. Σούτος ενώνει όλο το ΠΑΣΟΚ. Δεν μας ενδιαφέρει αν ενώνει με Χαρακίδη, ο οποίος είναι ξένο σώμα με το ΠΑΣΟΚ»

«Εκτιμώ ότι οι δύο βουλευτές δεν κινούνται στην ίδια γραμμή»

«Ο Χαρακίδης είχε την στήριξη του Ευμοιρίδη. Τώρα όμως δεν μεταφέρει τίποτα από το χώρο της Δεξιάς»

«Η Ν.Δ. βρήκε τον Τερζής της… στο πρόσωπο του Ευμοιρίδη»

«Εμείς θα κάνουμε προσπάθεια σύγκλισης με την υποψηφιότητα του Κ. Σούτου για μια ενιαία κάθοδο, σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφερθεί για την ενότητα. Σε περίπτωση, επαναλαμβάνω και πάλι, και έτσι γράψτε το, που το ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφερθεί για την ενότητα. Θεωρούμε ότι η ενότητα είναι μονόδρομος, αυτήν υπηρετούμε, γι’ αυτήν αγωνιζόμαστε, όλη αυτή την περίοδο».


Συνέντευξη Θανάσης Πολυμένης


Με τον Ανέστη Τερζή, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρώτα η Δράμα» και υποψήφιο για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Δράμας, βρεθήκαμε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου 19 Ιουνίου σε ένα ήσυχο καφέ της πόλης. Ο Ανέστης Τερζής, ήταν κυριολεκτικά ποταμός. Ξεκινήσαμε με κουβεντούλα και σύντομα η πρώτη απορία εκ μέρους μου μετατράπηκε σε ερώτηση.


κ. Τερζή. Τι ειπώθηκε στη συνάντηση που είχατε με τη Νομαρχιακή Επιτροπή (Ν.Ε.) του ΠΑΣΟΚ; (Η συνάντηση έγινε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 17 Ιουνίου). Έγινε κάποια προσπάθεια να σας νουθετήσουν, να σας αναγκάσουν να δεχθείτε κάποια κατάσταση;


Δεν έγινε κάτι τέτοιο. Δεν προέκυψε από τις όποιες συζητήσεις. Κλήθηκα να παραβρεθώ στη Νομαρχιακή όπως και όλοι οι υποψήφιοι, εκεί προέκυψε ότι την πέμπτη υποψηφιότητα (Πέτρος Δήμου) η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ την ψάχνει ακόμη…


Μήπως ήταν καμιά φάρσα τελικά;


…ε, τώρα, αν σ’ αυτό το κόμμα περνάνε και φάρσες, εγώ λυπάμαι πάρα πολύ… δηλαδή ούτε τα κεντρικά μπορούν να μας δώσουν πληροφορίες, ούτε η Ν.Ε. της Δράμας κι εμείς λέμε ότι έχουμε πέντε υποψηφιότητες; Δεν είναι δυνατόν… Να ξεκαθαρίζουν αυτά τα πράγματα… Εγώ βέβαια ρώτησα, για να ξέρω τι λέμε από εδώ και πέρα… ότι έχουμε 4 υποψηφιότητες ή 5! Και μου είπαν ότι μάλλον θα λέμε 4 γιατί τον 5ο δεν μπορεί να τον βρει κανείς…


«Μια διαδικασία χωρίς νόημα…»

Από εκεί και πέρα, εγώ εκτίμησα ότι η νομαρχιακή έκανε μια διαδικασία μόνο και μόνο για να την κάνει, συνεχίζει ο Ανέστης Τερζής, γιατί είναι λάθος να καλείς τους υποψηφίους σε ξεχωριστές συνεντεύξεις, όταν στόχος είναι να συνεννοηθούν μεταξύ τους για να δημιουργηθεί ένα ψηφοδέλτιο. Δηλαδή, πώς θα έρθει ο λόγος και ο αντίλογος προκειμένου να συγκλίνουν κάπου, ή εν πάση περιπτώσει να βοηθήσουμε κι εμείς τα μέλη της νομαρχιακής να καταλάβουν αν υπάρχουν περιθώρια ή δεν υπάρχουν, για σύγκλιση.

Όπως επίσης δεν θεωρώ ότι ήταν και σοβαρή αυτή η διαδικασία, γιατί, σ’ αυτές τις διαδικασίες φροντίζεις τουλάχιστον να έχεις τους βουλευτές. Είναι μια κορυφαία διερεύνηση που γίνεται σε επίπεδο νομού, γιατί το θέμα του Δήμου της Δράμας αφορά άμεσα και το νομό. Γιατί οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε περίπτωση νέας διάσπασης του ΠΑΣΟΚ, θα είναι σοβαρότατες και στην αιρετή περιφέρεια. Δηλαδή, αν το ΠΑΣΟΚ έπιασε ιστορικά χαμηλά το 2006 όσον αφορά τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με 31%, φοβάμαι τώρα ότι θα πάθει πανωλεθρία αν επιμείνει σε προτάσεις που δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ, και βλέπω ότι όλο το ΠΑΣΟΚ προσκυνά ένα πρόσωπο… μια προσωπολατρεία βλέπω… που δεν μπορώ πραγματικά να την αποδώσω και πουθενά, γιατί αν το πρόσωπο το συγκεκριμένο ήταν κορυφή στα αυτοδιοικητικά πράγματα, αν το πρόσωπο το συγκεκριμένο ήταν εν πάση περιπτώσει μια πανεπιστημιακή προσωπικότητα, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να συζητήσουμε σοβαρά… το συγκεκριμένο πρόσωπο κατά την άποψή μου είναι και ανεπαρκές στα αυτοδιοικητικά πράγματα και παρ’ όλα αυτά βλέπουμε ένα ολόκληρο κόμμα να προσκυνά το πρόσωπο! Αυτό εμένα με θλίβει και μου δημιουργεί και πολλά ερωτηματικά και μπορώ να πω ότι σκέφτομαι και ποια θα είναι η παραπέρα στάση μου. Όλα αυτά δημιουργούν σοβαρότατους προβληματισμούς.


«Κανένα περιθώριο σύγκλισης με τον Κ. Χαρακίδη»

Ο Ανέστης Τερζής προλαβαίνει την ερώτησή μου και συνεχίζει μόνος του:

Όσον αφορά τη σχέση μου με τον Κυριάκο Χαρακίδη, πέραν της προσωπικής που ούτε καλή ούτε κακή είναι, είναι ουδέτερη… Από εκεί και πέρα, πολιτικά όμως, καμία σχέση μεταξύ μας. Είμαστε δύο πρόσωπα που σκεφτόμαστε πολύ διαφορετικά, που αντιλαμβανόμαστε την αυτοδιοίκηση διαφορετικά, συνεπώς δεν υπάρχει περιθώριο σύγκλισης όσον αφορά τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, κάτι που διαπιστώθηκε και στη συνάντηση που έγινε με τον γραμματέα του κόμματος… κι εκεί περίτρανα αποδείχθηκε πως συμφωνούμε ότι διαφωνούμε… δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε ποτέ. Και βέβαια, δεν μπορείς να συζητήσεις και μ’ έναν άνθρωπο… δεν δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις να συζητήσεις, γιατί ο διάλογος προϋποθέτει … μια συζήτηση που θα έχει μια κοινή αφετηρία, μια μηδενική βάση, για να δούμε πώς θα κτίσουμε πάνω σ’ αυτήν. Δεν είναι δυνατόν να κουβεντιάσεις με κάποιον που λέει: εμένα, με στηρίξει δεν με στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, εγώ κατεβαίνω. Εκεί πλέον ξεκαθαρίζουν οι όροι. Δηλαδή κάθε συζήτηση θα είναι αν τελικά εγώ θα πάω σύμβουλος του Χαρακίδη;


Ναι, αλλά φέρεται να δήλωσε στη Νομαρχιακή, ότι, αν δεν τον στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, τότε δεν θα είναι υποψήφιος…


Αυτά είναι κάποιες δηλώσεις που ακούγονται τις τελευταίες ώρες… και λογικό δεν είναι; Αν το ΠΑΣΟΚ δεν στηρίξει Κ. Χαρακίδη, τότε δεν μπορεί να κάνει ψηφοδέλτιο.


Μήπως όμως αυτό ακούγεται έμμεσα και ως απειλή;


Μπορεί να είναι και μια απειλή. Αυτό θα το σταθμίσει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Αλλά τι απειλή, από έναν άνθρωπο που, εν πάση περιπτώσει, ύστερα κι από την κάθοδο του Ευμοιρίδη, δεν μεταφέρει τίποτα από το χώρο της Δεξιάς πια… γιατί είχε την στήριξη του Ευμοιρίδη στις προηγούμενες εκλογές, έμπρακτη βέβαια και με υποψηφιότητες μάλιστα… και τώρα, σαφέστατα, δεν την έχει. Άρα λοιπόν, εγώ πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί προσκυνάει (σ.σ. το ΠΑΣΟΚ), ένα πρόσωπο που είναι ξένο ιδεολογικά με τον χώρο. Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση. Κι όταν καμιά φορά λέω ότι άλλα συμφέρονται κρύβονται, αυτό ακριβώς εννοώ… και δεν μπορώ ακριβώς να τα προσδιορίσω. Γιατί δεν είναι πολιτική σχέση, δεν είναι κάτι που σου δίνει την αίσθηση ότι μπορείς να πάρεις εκλογές πια με το πρόσωπο αυτό, είναι ένα πρόσωπο που αποδεδειγμένα θα ξαναφέρει τη διάσπαση και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να υποστηρίζει προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι απορίας άξιο!

Και λέω καμιά φορά επίσης, ότι, κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν το Δήμο της Δράμας. Και να το πω και λίγο διαφορετικά, κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ βολεύονται με τη διάσπαση.


Ποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτοί;


Όσοι έχουν άμεσο συμφέρον, δεν ξέρω. Πρέπει να σκεφτούμε ποιοι έχουν άμεσο συμφέρον.


Θα ταίριαζε να ρωτήσω εδώ, ποια είναι η στάση των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ;


Η στάση των δυο βουλευτών μέχρι τώρα, οι δημόσιες απαντήσεις τους σ’ αυτό το ερώτημα, ήταν οι εξής. Ότι ο Χρ. Αηδόνης είπε δημόσια, ό,τι πει το κόμμα και η Χαρ. Κεφαλίδου, είπε ότι πρέπει να δώσουμε τη μάχη για την ενότητα του χώρου. Εγώ θεωρώ ότι είναι δύο απαντήσεις εκ διαμέτρου αντίθετες, με την έννοια ότι, το κόμμα θα πει ό,τι του πούμε, και συνεπώς δεν είναι απάντηση αυτή…


Στην ουσία δηλαδή, κανονίζουμε τι θέλουμε να μας πει το κόμμα;


Ε, βέβαια, βέβαια! Εκτιμώ δηλαδή, ότι ακόμα κι οι βουλευτές, δεν κινούνται στην ίδια γραμμή.


κ. Τερζή. Εφόσον δεν δέχεστε την αξιολόγηση της Ν.Ε. Δράμας του ΠΑΣΟΚ, θα πηγαίνετε σε μία λύση δημοσκόπησης ή κάλπης, προκειμένου να επιλεγεί το κατάλληλο πρόσωπο;


Όσον αφορά τις διαδικασίες, θα πρέπει να πούμε ότι, όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, ξέρουμε πολύ καλά ότι τα γκάλοπ μαγειρεύονται. Και δεν χωράει απολύτως καμία αμφιβολία. Και θα σας πω και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Είχαμε το γκάλοπ Χαρακίδη, που του έδινε αρκετές μονάδες λίγες μέρες πριν την κάλπη, αρκετές μονάδες πάνω από τον σημερινό δήμαρχο, και στην πράξη ήταν περίπου 20 μονάδες κάτω. Αυτά τα μαγειρέματα δηλαδή, εμένα ούτε μ’ αγγίζουν, ούτε θα μπορούσα ποτέ ν’ ασχοληθώ μ’ αυτά. Είναι ξένα με μένα. Αυτό που είπα και στη Νομαρχιακή και στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, το λέω και σήμερα, ότι, ενδεχομένως, μία λύση να ήταν η προσφυγή στο εκλογικό σώμα. Αυτή τη λύση όμως δεν τη δέχεται ο Κ. Χαρακίδης. Δεν τον ενδιαφέρει καν η κοινωνία, παρ’ όλο που η κοινωνία είναι αυτή, που τελικά θα αποφασίσει. Κι αυτή είναι η διαφορά μας. Ο Κ. Χαρακίδης επιμένει να πάμε στα μαγειρεμένα γκάλοπ και ο Α. Τερζής, επιμένει ότι πρέπει να πάμε στην κοινωνία. Είναι ίσως και μια διαφορά νοοτροπίας και αντίληψης, όσον αφορά τα ίδια τα αυτοδιοικητικά πράγματα. Γι’ αυτό σας λέω ότι έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις και εκτιμήσεις σε κάποια πράγματα.


Το όνομα Κώστας Σούτος; Θα μπορούσε να αποτελέσει την τρίτη λύση, όπως έμεινε να λέγεται;


Το όνομα Σούτος, θεωρώ ότι είναι μια πολύ σοβαρή πρόταση, γιατί, πρώτον, είναι ένας άνθρωπος του χώρου του ΠΑΣΟΚ, αδιαμφισβήτητα, είναι ένας άνθρωπος που έχει μια μεγάλη παρουσία στην αυτοδιοίκηση, είναι ένας άνθρωπος με εμπειρίες και στα όργανα απόφασης και λειτουργίας των δημοτικών αρχών – ήταν και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου – και βέβαια θήτευσε δίπλα σε έναν μεγάλο δάσκαλο, τον Σωκράτη Δημητριάδη. Μπορώ να πω ότι είναι ένας άνθρωπος αυτοδιοικητικά έτοιμος, κι από εκεί και πέρα, σε μια δύσκολη συγκυρία, οικονομική, κατάφερε να κρατήσει ένα όνομα καθαρό και κρυστάλλινο στην κοινωνία. Παρ’ όλο που είναι πολιτικός μηχανικός και ασχολείται με τα δημόσια έργα, νομίζω ότι κανείς μα κανείς δεν μπορεί, στον Κώστα Σούτο να προσάψει το παραμικρό.

Άρα λοιπόν, και στο επίπεδο ήθους έχει δώσει εξετάσεις, και πέρασε με άριστα. Είναι μια πάρα πολύ καλή υποψηφιότητα κατά την άποψή μου, που πραγματικά ενώνει όλο το ΠΑΣΟΚ. Δεν μας ενδιαφέρει αν ενώνει με Χαρακίδη. Ο Χαρακίδης δεν είναι ΠΑΣΟΚ, είναι ξένο σώμα με το ΠΑΣΟΚ, μας είναι αδιάφορη περίπτωση.


Αν θα επιλέξει το κόμμα τον Κ. Χαρακίδη. Εσείς θα συνταυτιζόσασταν με τον Κ. Σούτο για να δώσετε μια ενωμένη δημοτική παράταξη;


Είναι πια σαφές, και το ξέρει και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, το ξέρουν οι πάντες πια, σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ πει Κ. Χαρακίδης, θα ξαναδούν το ίδιο έργο που είδαν το 2006! Με τη μόνη διαφορά, ότι, τα πράγματα θα είναι γι’ αυτούς ακόμη πιο δύσκολα, γιατί θα έχουμε ένα πολιτικό σύστημα που πραγματικά θα παραπαίει, και ήδη αυτό το σύστημα το πολιτικό βάλλεται πανταχόθεν… θα έχουμε μια σύμπραξη ενός ψηφοδελτίου που έδωσε τη μάχη με τις χειρότερες προϋποθέσεις… και θα σας πω γιατί… πήραμε ένα 10% τότε που όλοι μας χλευάζανε, και επίσης αυτό το ψηφοδέλτιο θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο γιατί πολλές προσωπικότητες έχουν μιλήσει για τον Κώστα Σούτο, έχουν ταχθεί υπέρ αυτής της υποψηφιότητας, κι εμείς θα κάνουμε προσπάθεια σύγκλισης με την υποψηφιότητα του Κ. Σούτου για μια ενιαία κάθοδο, σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφερθεί για την ενότητα. Σε περίπτωση, επαναλαμβάνω και πάλι, και έτσι γράψτε το, που το ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφερθεί για την ενότητα. Θεωρούμε ότι η ενότητα είναι μονόδρομος, αυτήν υπηρετούμε, γι’ αυτήν αγωνιζόμαστε, όλη αυτή την περίοδο.


«Ο Κ. Χαρακίδης, είναι απολύτως εκτός προδιαγραφών…»

Αλλά ακούστε λίγο μια εκτίμηση για τα ποσοστά του Κ. Χαρακίδη. Το 2006, το ψηφοδέλτιο του Χαρακίδη, είχε όλα τα θετικά για να πάρει με αξιώσεις το Δήμο. Δηλαδή. Είχαμε την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, που είχε μια εκλογική αυτοδιοικητική βάση γύρω στο 40%. Και μάλιστα είχαμε και την παρουσία του Παπανδρέου λίγες μέρες πριν την κάλπη, που υποτίθεται ότι στήριξε στο μέγιστο δυνατό βαθμό που θα μπορούσε το κόμμα αυτή την υποψηφιότητα. Το δεύτερο είναι ότι ο Κ. Χαρακίδης επισήμως στηρίχθηκε και από τον Συνασπισμό που αυτοδιοικητικά έχει καταγράψει σημαντικές δυνάμεις, όχι λιγότερες από 5% και ιστορικά είχαμε και την παρουσία του Αλαβάνου, που μαζί με τον Κ. Χαρακίδη, σε κοινή συνέντευξη, ανακοινώθηκε και η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχαμε τον Κώστα Ευμοιρίδη, ο οποίος στήριξε αυτό το ψηφοδέλτιο και η στήριξη αυτή συνεχίστηκε ακόμη κι από τις επιμελητηριακές εκλογές μέχρι σήμερα, και είχαμε βέβαια και έναν παντοκράτορα Χαρακίδη, όσον αφορά τις επιμελητηριακές εκλογές, που λίγο καιρό πριν είχε σαρώσει. Νομίζω ότι όλα αυτά τα δεδομένα συνέκλιναν στο ότι, αυτό το ψηφοδέλτιο πάει για το Δήμο Δράμας. Όπως αντιλαμβάνονταν ο κόσμος κι όπως το λένε οι αριθμοί.

Στην πράξη τι αποδείχθηκε; Ότι πήρε ένα 36%. Που 40% ήταν η εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ, 5% ήταν η βάση του Συνασπισμού στη χειρότερη περίπτωση αυτοδιοικητικά, και όλα τα άλλα θετικά που αναφέραμε. Τώρα, το 2010, έχουμε κάθοδο Ευμοιρίδη και είναι πολύ-πολύ αρνητικό (σ.σ. για Χαρακίδη). Είναι επίσης σχεδόν βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άρει την στήριξη στο πρόσωπό του, είναι επίσης βέβαιο πως, ούτε Παπανδρέου, ούτε Αλαβάνος θα ξανάρθουν στη Δράμα και είναι επίσης βέβαιο, ότι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεν φαντάζει πια ως Καίσαρας της περιόδου το 2006, αλλά είναι ένα πρόσωπο που βάλλεται κι αυτό πανταχόθεν. Δηλαδή, η οικονομική κρίση που φέρνει και μια Δράμα σε θλιβερές πρωτιές όπως είναι η ανεργία, δεν αφήνει αλώβητο το Επιμελητήριο και δεν μπορεί να είναι και άμοιρο ευθυνών. Άρα λοιπόν, αρχίζει να βάλλεται κι από την ίδια την κοινωνία. Κι ούτε θέλω να μιλήσω γι’ αυτά που ακούγονται περί ΒΕΞ κτλ., από συμβούλους του Δήμου Δοξάτου, που λένε ότι είναι η πιο ρυπογόνα, αυτό δεν το γνωρίζω, δεν ασχολήθηκα με το θέμα, αλλά κατά καιρούς έχουν δημοσιοποιηθεί τέτοιες θέσεις, που δεν νομίζω ότι και αυτό συνάδει με την «πράσινη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Και βέβαια, αν πάρει κανείς και την εγκύκλιο που έχει κυκλοφορήσει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας το προφίλ των υποψηφίων που θα στηρίξει, θεωρώ ότι ο Κ. Χαρακίδης, είναι απολύτως εκτός προδιαγραφών, που σημαίνει πως, αν μας προκύψει το όνομά του, θα είναι αποτέλεσμα συναλλαγής και όχι πολιτικής αξιολόγησης από πλευράς ΠΑΣΟΚ. Εμείς λοιπόν στις συναλλαγές, τασσόμασταν, ταχθήκαμε και θα ταχθούμε και στο μέλλον απέναντι.

Έχει το χρόνο το ΠΑΣΟΚ να τα προλάβει, η ενότητα στο χώρο είναι αυτό που κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια, εκτός κι αν το ΠΑΣΟΚ δεν το θέλει. Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να πάμε ενωμένοι, είναι μονόδρομος η στήριξη της υποψηφιότητας Σούτου, εκτιμώ, δεν θέλω να πω ούτε Τερζής ούτε Χαρακίδης γιατί αποτελούμε μέρος του προβλήματος, είναι μια καθαρή πρόταση, μια πρόταση που πραγματικά πείθει την κοινωνία και για την καθαρότητα, και για την εμπειρία και για τη διαδρομή που έχει ακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια. Αν όμως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει, αν όντως κάποιοι βολεύονται με διασπασμένο το ΠΑΣΟΚ. φοβάμαι ότι θα ξαναοδηγηθούμε στην υπόθεση Χαρακίδη. Και σ’ αυτή την περίπτωση θα έλεγα ο Θεός να βάλει το χέρι του. Εμείς θα δώσουμε ένα μεγάλο αγώνα και είμαστε βέβαιοι, ότι τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ αν τελικά είναι ο Χαρακίδης θα τον αφήσουμε έξω από τον δεύτερο γύρο.


κ. Τερζή. Πώς θα σχολιάζατε την υποψηφιότητα του Κώστα Ευμοιρίδη;


Εκείνο που έχω να πω, είναι ότι και η Ν.Δ. βρήκε τον Τερζή της… (γέλια). Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ, είχε το πρόβλημα με τον Τερζή που είχε δημιουργήσει ό,τι δημιούργησε, και η Ν.Δ. τώρα βρήκε κι αυτή στο πρόσωπο του Ευμοιρίδη τον … Τερζή της, χαριτολογώντας! Είναι ένα αγκάθι δηλαδή που είχε το ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα, που καλείται να το λύσει και η Ν.Δ.

Βέβαια, πέραν του ότι ακούγεται, είναι αυτό που λέω πάντα, όπως αναγνωρίζω το δικαίωμα στον Κ. Χαρακίδη να είναι υποψήφιος δήμαρχος, το ίδιο δικαίωμα και πολλαπλώς ενισχυμένο, αναγνωρίζω και στον Κώστα Ευμοιρίδη γιατί, κακά τα ψέματα, όπως κι αν αξιολογείται το έργο του, θετικά ή αρνητικά, είναι μια παρουσία δεκαετιών στα κοινά, που για όνομα του θεού, αν μπορεί κάποιος να βγει και να πει ότι δεν δικαιούται να είναι υποψήφιος. Αλλά παρουσιάζει ενδιαφέρον. Είναι ένα τέταρτο ψηφοδέλτιο που φαίνεται, με δεδομένο όμως ότι και το ΚΚΕ θα κάνει ψηφοδέλτιο όπως κάνει κάθε φορά, θα πάμε στο πέμπτο και έχουμε έναν Συνασπισμό, έναν ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πραγματικά διερευνά το ενδεχόμενο ψηφοδελτίου ή συνεργασίας, που είμαι βέβαιος πια ότι δεν μιλάει για Χαρακίδη. Άρα θα έχουμε πολλά ψηφοδέλτια αυτή τη φορά, μένει να δούμε τις συγκλίσεις, μένει να δούμε τι θα γίνει. Και μια ενδεχόμενη δεύτερη Κυριακή, βέβαια, αν ψηφιστεί τι θα είναι, 42% ή 51%; Είναι ένα ζήτημα αυτό… να δούμε πού θα καταλήξει γιατί δημιουργεί και διαφορετικές προϋποθέσεις.

Εκείνο όμως που θα πρέπει να υπερτονίσουμε, είναι αυτό που, και ιστορικά αποδεικνύεται, ότι, συγγενείς χώροι, συγγενή ψηφοδέλτια, στο δεύτερο γύρο δεν στηρίζουν. Κακά τα ψέματα… Κι αυτό είναι ένας σοβαρός παράγοντας που θα πρέπει να το λάβει υπόψη του το ΠΑΣΟΚ κυρίως. Γιατί πια, είναι όλοι τους πεπεισμένοι, ότι η στήριξη του Χαρακίδη μέσα από παρόμοιες διαδικασίες του 2006, αυτό, αυτόματα, δημιουργεί και το 2006.

[Η συνέντευξη με τον Ανέστη Τερζή, υποψήφιο δήμαρχο Δράμας, δημοσιεύθηκε την Τρίτη 22 Ιουνίου 2010 στην εφημερίδα "ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ" της Δράμας]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ