Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Σιγανοπαπαδιά η παπαδιά ...


Σιγανοπαπαδιά η παπαδιά στον πάτο του βαρελιού, μιας ελληνικής κοινωνίας που διαλύεται στην πλήρη κατάρρευσή της!




Αν και δεν αναφέρεται σε πια πόλη βρίσκεται, παρ’ όλα αυτά είναι κάπου στην Ελλάδα. Το δημοσίευσε αναγνώστης σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα. Όταν ασφαλτόστρωναν τον δρόμο, προφανώς ο οδηγός δεν βρέθηκε να κουνήσει το κουκουλωμένο όχημα! Και ο δρόμος ασφαλτοστρώθηκε γύρω απ’ αυτό! Απίθανο; Όχι! Ελληνικότατο…




Θα τους σώσει ο Ομπάμα!
«ΘΑ οδηγήσω τις ΗΠΑ σε ένα καλύτερο μέλλον», υποσχέθηκε στους Αμερικανούς ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ως γνωστός είναι εκ νέου υποψήφιος για τη θέση του … πλανητάρχη τον ερχόμενο Νοέμβριο. Προφανώς ο ίδιος θα προσπαθήσει να σώσει τη χώρα του από το χάος των παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων, ουσιαστικά την – για άλλη μια φορά – κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος και θα προσπαθήσει να «οδηγήσει τις ΗΠΑ σε ένα καλύτερο μέλλον».
Φυσικά, το «καλύτερο μέλλον» για τις ΗΠΑ, μπορεί απλά να σημαίνει την καταβαράθρωση κάποιων άλλων χωρών στον Καιάδα του οικονομικού χάους, όπως είναι η Ελλάδα. Ο ίδιος είχε ζητήσει προ ημερών από τους ηγέτες των Ευρωπαϊκών χωρών, της ευρωζώνης, να μην βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ τουλάχιστον μέχρι να διεξαχθούν οι αμερικανικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2012!
Μπορεί το όνειρο του Ομπάμα να είναι να σώσει τις ΗΠΑ για «ένα καλύτερο μέλλον», προφανώς όμως, προτεραιότητα του ιδίου είναι να σώσει τον εαυτό του από τα αδιέξοδα στα οποία έχει έρθει η χώρα του και να οδηγηθεί φυσικά για δεύτερη θητεία στους θώκους του Λευκού Οίκου, όπως κάνουν τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι πρόεδροι των ΗΠΑ.
Όσο για την Ελλάδα, θα την κρατάνε όρθια μέχρι εκεί που συμφέρει όλους αυτούς που αρέσκονται να εξουσιάζουν τον κόσμο, όπως τύποι σαν τον Ομπάμα – στην ουσία υπάλληλοι και υποχείρια κάποιων ομάδων – θα βολεύονται στις εξουσίες των χωρών. Από εκεί και πέρα… ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Το θράσος!
ΤΟ θράσος χασισοκαλλιεργητών στην Κρήτη περιγράφει μια είδηση που διάβαζα σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα. Έκπληκτος ο συντάκτης της είδησης, αναφέρει ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, οδηγήθηκαν σε μια χασισοφυτεία, καθώς ανακάλυψαν ότι οι … ιδιοκτήτες της έκλεβαν νερό από το δίκτυο της περιοχής για να ποτίζουν την πραμάτεια τους! Εδώ που τα λέμε βρε παιδιά, τι θέλατε να κάνουν; Να πάνε να δηλώσουν τα χωράφια ως καλλιέργειες και ότι ποτίζουν νομότυπα τα χασίσια; Ήμαρτον παναγία μου… Και στο κάτω-κάτω, ποιο θα ήταν το κέρδος τελικά!

Έχασε το κινητό…
ΚΥΡΙΑ στην πόλη της Δράμας προ ημερών, έχασε το κινητό της. Το οποίο της έπεσε όπως περπατούσε και πέρασε την σχάρα υπονόμου στο πλάι του δρόμου, στο κέντρο της πόλης.  Αφού σκέφτηκε ψύχραιμα, πήρε τηλέφωνο στη ΔΕΥΑΔ και τους εξήγησε το γεγονός. Από εκεί της άρχισαν τα μα και τα μου, ότι δεν είναι δική τους δουλειά, ότι δεν μπορεί να γίνει τώρα και τα θα δούμε και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Καπάτσα η κυρία, σκέφθηκε να απευθυνθεί σε δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής αρχής (δεν λέμε όνομα…), ο οποίος διατηρεί κατάστημα στο κέντρο της πόλης. Για πότε κατέφθασαν στο σημείο τρία φορτηγάκια της ΔΕΥΑΔ με αξίνες και άλλα εργαλεία, για πότε άνοιξαν τη σχάρα, έβγαλαν το κινητό τηλέφωνο και το παρέδωσαν στην κυρία, ούτε η ίδια πρόλαβε να το χρονομετρήσει! Και η πλάκα ποια είναι; Ότι στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση με τρία φορτηγάκια, εκ των οποίων τα δύο έκλεισαν το δρόμο και άλλα τέτοια ευτράπελα!
Δημοτικές επιχειρήσεις, στην υπηρεσία του πολίτη, με εντολή μόνο του δημοτικού συμβούλου! Ειδάλλως… άντε να βρεις το δίκιο σου!

Σιγανοπαπαδιά!
ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ μιας ελληνικής κοινωνίας που καταρρέει σε όλες της αξίες, είναι η δολοφονία του ιερέα με ηθικό αυτουργό την παπαδιά, η οποία εδώ και ένα χρόνο έψαχνε εναγωνίως στις φυλακές, κατάδικο δολοφόνο να εκτελέσει τις εντολές της! Το γεγονός προκαλεί σοκ στην ελληνική κοινωνία… Και είναι πραγματικά φαινόμενο της εποχής, γιατί σε άλλους χρόνους ίσως δεν θα μπορούσε να συμβεί ένα τέτοιο έγκλημα!
Το τρελό της υπόθεση, είναι ότι ο εν λόγω κύριος που φέρεται ως δολοφόνος του ιερέα, είναι ότι, ενώ ήταν ήδη κατάδικος, ελάμβανε επίδομα αναπηρίας, εξαιτίας τραυματισμού του στο ένα του χέρια από παλαιότερο τροχαίο ατύχημα! Σύμφωνα με την γνωμάτευση, με το τραυματισμένο του χέρια δεν μπορούσε να κάνει καμία εργασία! Άραγε με ποιο χέρια να κρατούσε το όπλο του φόνου;
Σιγανοπαπαδιά η παπαδιά στον πάτο του βαρελιού, μιας ελληνικής κοινωνίας που διαλύεται στην πλήρη κατάρρευσή της!

Την τύφλα μας!
ΤΥΦΛΗ γυναίκα συνελήφθη την ώρα που οδηγούσε! Δεν είναι μόνο στην κακόμοιρη και μίζερη Ελλάδα, αλλά συμβαίνει και στην Ιταλία. 66χρονη γυναίκα, συνελήφθη προχθές στη Ρώμα, καθώς οδηγούσε αυτοκίνητο, ενώ λάμβανε επίδομα τυφλότητας 800 ευρώ το μήνα! Και φυσικά, δεν οδηγούσε κανένα ειδικό αυτοκίνητο για τυφλούς, αλλά κανονικό αυτοκίνητο όπως όλοι όσοι έχουν «τα μάτια μας ανοιχτά», αλλά προφανώς δεν βλέπουμε … την τύφλα μας!
Με τη διαφορά ότι η Αστυνομία της Ρώμης έδωσε στη δημοσιότητα το σχετικό video από τη σύλληψη της εν λόγω «τυφλής» κυρίας που οδηγούσε μια χαρά! Συμβαίνουν και στην Ιταλία και προφανώς συμβαίνουν και αλλού!
Το περίεργο όμως είναι ότι, γιατί ενώ υπάρχουν «τυφλοί» που βλέπουν και παίρνουν παράνομα επιδόματα και καλά κάνουν και συλλαμβάνονται διότι είναι απατεώνες και κλέβουν το Κράτος, γιατί δεν συλλαμβάνονται οι γιατροί, η επιτροπή η οποία εξέτασε την κυρία και την έβγαλε τυφλή! Πώς γίνεται άραγε μια επιτροπή ειδικών, που αποτελείται από ιατρούς και επιστήμονες, να εκδίδει επίδομα τυφλότητας σε κάποιον που δεν είναι τυφλός; Ερώτημα που ούτε το ιταλικό, ούτε και το ελληνικό Κράτος πρόκειται να δώσει απάντηση και προφανώς δεν θα ασχοληθούν περαιτέρω!

Ο πρώτος καπνιστής!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και όμως αληθινό… Μπορεί τώρα στην Ελλάδα σχεδόν να…αδυνατούμε να φανταστούμε Έλληνα χωρίς τσιγάρο στο χέρι, αλλά δεν ήταν πάντα τα πράγματα τόσο απλά για τους καπνιστές Ο Rodrigo de Jerez, ένας ναύτης από το πλήρωμα του Χριστόφορου Κολόμβου ήταν ο πρώτος που είδε ιθαγενείς να καπνίζουν και ένα μήνα μετά με την επιστροφή στην πατρίδα του υιοθέτησε τη συνήθεια αυτή. Η ισπανική Ιερά Εξέταση όμως θεώρησε ότι μόνο ο διάβολος μπορεί να ξεφυσά καπνούς και φυλάκισε το Jerez για 7 χρόνια. Να σημειώσουμε ότι μέχρι να βγει από τη φυλακή το κάπνισμα είχε διαδοθεί παντού. Τι να πεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ