Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ελληνικό νησί για ασκήσεις πολέμου!


Ελληνικό νησί για ασκήσεις πολέμου!
ΟΡΘΙΟΙ κοιμόμαστε… μέχρι που μια μέρα θα ξυπνήσουμε και η χώρα ολόκληρη θα έχει πουληθεί, ή δημοπρατηθεί, σε κάποιους! Ποιους; Δεν έχει σημασία… αλλά θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους ένα μεγάλο γεγονός. Αγορά ή μακροχρόνια μίσθωση ελληνικού νησιού για εκπαίδευση του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού φέρεται να εξέτασε η ισραηλινή κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, έπειτα από σχετική πρόταση που είχε υποβάλει ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Εχούντ Μπαράκ. Τελικά, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, υποστηρίζει η εφημερίδα, εγκατέλειψαν την ιδέα κρίνοντάς την οικονομικά ασύμφορη.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές, ανέφερε την Τετάρτη πως ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ ζήτησε να εξεταστεί η επιλογή έπειτα από δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στις 22 Αυγούστου στη «Le Monde» πως η Ελλάδα θα μπορούσε να εξετάσει «εμπορική εκμετάλλευση βραχονησίδων». Το ισραηλινό στρατιωτικό επιτελείο δεν υποδέχθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα, θερμά την ιδέα, προτιμώντας να δοθεί βάρος στην ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα.
Προσέξτε καλά τι λέει η εφημερίδα: Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, έκρινα το θέμα οικονομικά ασύμφορο! Όχι ότι υπήρχε κάποιο άλλο πρόβλημα δηλαδή… Αυτό λέγετε «εμπορική εκμετάλλευση βραχονησίδων»! Λέτε να ζητήσουν και οι Τούρκοι να αγοράσουν καμιά βραχονησίδα και να υψώνουν τουρκικές σημαίες σε κυλικεία που θα χτίσουν εκεί; Έτσι εννοεί την εισροή χρημάτων στα ταμεία του κράτους η τρικομματική κυβέρνηση; Αν αυτό σας αρέσει, τότε μη διαμαρτύρεστε για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει στο μέλλον!

Άνεργος; Τι είναι αυτό;
ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ άνεργος ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος; Μα γιατί; Ο άνθρωπος σίγουρα μπορεί να βολευτεί οπουδήποτε… δεν είναι εκεί το θέμα! Φαντάζομαι ότι τα κονέ να βρει μια θέση αξιοπρεπή, προφανώς όμως πρέπει να διοριστεί σε συγκεκριμένη θέση, από την οποία προφανώς θα ασκεί συγκεκριμένα καθήκοντα. Προς το παρόν λοιπόν, τον διόρισαν για τα έξι επόμενα χρόνια ως τιμητικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας. Η θέση είχε μείνει κενή μετά από τον θάνατο του γνωστού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη. Την πρόσληψη υπέγραψε μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Δολάριο…
ΝΕΑ στοιχεία έρχονται στο φως από ελληνική ιστοσελίδα, η οποία επιμένει σε ένα παιχνίδι, το οποίο δεν γνωρίζει ιδιαίτερη προβολή στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ούτε όμως και στο ελληνικό διαδίκτυο. Το γεγονός παραμένει στα βαθιά νερά της δημοσιότητας, όμως νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να κάνουμε μια ακόμα μικρή αναφορά. Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί και άλλοτε. Πρόκειται για την αποχώρηση της χώρας από το ευρώ, και την ένταξή της στην οικονομική ζώνη του αμερικανικού δολαρίου.
Το θέμα έφερε για πρώτη φορά στο φως η ιστοσελίδα AegeanTimes, και η βασική πρόταση εκπορεύεται από έναν ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, τον κ. Γιώργο Γιαλτουρίδη ο οποίος είναι αναλυτής Risk Management και απασχολείται στον τομέα Risk Solutions, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (Boston University) με ειδίκευση στο International Management. Γεννήθηκε στην Κατερίνη και κατοικεί στην πόλη Dover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ.
Η πρόταση αυτή τέθηκε για πρώτη φορά στο τραπέζι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ την 1η Νοεμβρίου 2011 από τον ίδιο. Λίγες μέρες αργότερα στάλθηκε στην Ελλάδα και δημοσιεύθηκε σε διάφορα ελληνικά και ξένα ιστολόγια στο διαδίκτυο. Κυρίως όμως, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με όσα αναφέρονται, δεν υπήρξε κάποια επίσημη πρόταση. Σκοπός μας δεν είναι να αναπαράγουμε την πρόταση ένταξης της Ελλάδας στη ζώνη του δολαρίου, όμως η πρόταση ισχύει και υφίσταται ακόμα.
Φαίνεται όμως το παιχνίδι αυτό έχει πλούσιο παρασκήνιο, καθώς εμπλέκεται άκρως απόρρητη αλληλογραφία, η οποία γίνεται γνωστή μέσω της ιστοσελίδας του Wikileaks (και τι δεν έχουν βγάλει στη δημοσιότητα…), ενώ στην όλη υπόθεση εμπλέκεται και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος προσανατολιζόταν μάλλον θετικά προς την κατεύθυνση αυτή.
Ο χρόνος θα δείξει, κατά πόσο μια τέτοια πρόταση συζητιέται σε παρασκηνιακό επίπεδο ή όχι. Και κατά πόσο θα συνέφερε την Ελλάδα ως χώρα, αλλά φυσικά και όλους όσοι διαθέτουν ανάλογα κεφάλαια, μέσω των οποίων φυσικά θα μπορέσουν να κερδίσουν το κατιτίς τους!

Όχι άλλη διαφήμιση στον ΑΝΤ-1!
ΣΕ ΜΙΑ πρωτότυπη κίνηση προχώρησε η εφημερίδα «Δημοκρατία», καθώς ανακοίνωσε ότι αποσύρει τις διαφημίσεις της από τον ΑΝΤ1 σε μια ένδειξη δυσαρέσκειας για την απόφαση του καναλιού να προβάλει την Τουρκική σειρά Σουλειμάν, η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα προβάλει την προπαγάνδα του τουρκικού κράτους.
Σκέψεις να προχωρήσει σε απόσυρση των διαφημίσεών της, υπάρχουν και στη εφημερίδα Real News. Αξίζει να σημειώσουμε πως το θέμα με την άθλια Τουρκική προπαγάνδα, μέσα από τις ανιστόρητες Τουρκο-σαπουνόπερες που προβάλλει, έχει προκαλέσει αρκετό κόσμο στην Ελλάδα, παρ’ όλα αυτά όμως, τα ελληνικά τηλεκάναλα επιμένουν να πηγαίνουν κόντρα στη ανάγκη του κοινού για ποιοτικότερες σειρές, τουλάχιστον όχι τουρκικές!

Κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο Δράμας
ΜΙΑ αρκετά μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια Υγεία, πραγματοποίησε χθες το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας. Στελέχη του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού δήλωσαν την παρουσία τους στις διαμαρτυρίες, καθώς έκλεισαν την είσοδο του Νοσοκομείου για λίγα λεπτά.
Το θετικό στην όλη υπόθεση, ήταν ότι στη διαμαρτυρία τους αυτή, συνέδραμαν και πολλοί άλλοι, όπως: το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, δημοτικοί υπάλληλοι, ο Δικηγορικός Σύλλογος, το Εργατικό Κέντρο, εθελοντές από το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Δράμας και πολλοί άλλοι. Το σπουδαίο θα είναι να συνεχιστούν αυτές οι κινητοποιήσεις σύντομα, με ακόμα μεγαλύτερες δράσεις, καθώς τα προβλήματα της δημόσιας Υγείας θα πρέπει να κατεβάσουν τον κόσμο στους δρόμους και να μην μένουν απλά και μόνο στα καθημερινά παράπονα που δεν ακούγονται από κανέναν!
Χαρακτηριστικό είναι ότι, το δημόσιο κανάλι της ΕΤ-3, ενώ είχε ενδιαφερθεί να μεταδώσει τις διαμαρτυρίες, τελικά δεν εμφανίστηκε, καθώς μάλλον δεν επετράπη στους δημοσιογράφους να «παίξει» το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ