Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Συμβολική ανθρώπινη αλυσίδα για τα προβλήματα της δημόσιας Υγείας


ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

Συμβολική ανθρώπινη αλυσίδα για τα προβλήματα της δημόσιας Υγείας

Με συμμετοχή πολλών φορέων του νομού, ΕΥΚ, δημοτικών υπαλλήλων, εκπαιδευτικών, εργαζομένων, δικηγορικού συλλόγου, κ.α.



Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΠΡΩΙ της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου, φορείς και πολίτες της Δράμας, συγκεντρώθηκαν στο Νοσοκομείο Δράμας, προκειμένου να σχηματίσουν συμβολικά μια ανθρώπινη αλυσίδα. Πρόκειται για μια κίνηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας, με σκοπό να δηλώσει την επιθυμία τους να προασπίσουν τη δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.

        
  Στην κινητοποίηση αυτή, που είναι συνέχεια των κινητοποιήσεων που είχαν ξεκινήσει στα μέσα του καλοκαιριού με μια μεγάλη σύσκεψη και έκδοση ψηφίσματος στο Εργατικό Κέντρο, συμμετείχαν εκπρόσωποι από το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Δράμας, τον Δικηγορικό Σύλλογο, τους ΟΤΑ με το σωματείο Εργαζομένων των Δημοτικών Υπαλλήλων, εργαζόμενα από τα ΕΛΤΑ, το σωματείο της ΠΑΣΟΝΟΠ, ο σύλλογος Ειδικευόμενων του Νοσοκομείου, εθελοντές από το Κοινωνικό Ιατρίο – Φαρμακείο της πόλης μας και πολίτες του νομού.
          «Με την συμβολική ανθρώπινη αλυσίδα, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση στη δημόσια και δωρεάν Υγεία, διότι αυτή είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να μπει σε λογικές κέρδους. Η  Υγεία πρέπει να διατηρήσει τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της», τόνισε μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο», ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας κ. Γιώργος Χαλυβίδης.
          Μεταξύ άλλων, επίσης, ο κ. Χαλυβίδης επεσήμανε και τα παρακάτω: «Λέμε όχι στην υποχρηματοδότηση, λέμε όχι στην δημιουργία στρατιάς ανασφάλιστων του ΕΟΠΥΥ. Θέλουμε πρωτοβάθμια φροντίδα για όλους με ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Θέλουμε φαρμακευτική περίθαλψη με το λιγότερο κόστος για τους ασφαλισμένους. Θέλουμε ανοιχτό και ασφαλές νοσοκομείο που να παρέχει υψηλής ποιότητας δευτεροβάθμια φροντίδα. Λέμε όχι στις περικοπές στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας. Λέμε όχι στις μνημονιακές επιταγές, όχι στην εξαθλίωση του λαού. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε τον αγώνα μας».
          Κλείνοντας την παρέμβαση του, κατέληξε: «Κατά την άποψή μας, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, άσχετα αν κάποιοι παρουσιάζουν ειδυλλιακά νούμερα, γιατί τα νούμερα μπορεί να ευημερούν αλλά οι άνθρωποι δυστυχώς υποφέρουν. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στο Νοσοκομείο, χωρίς πεντάευρα, αποκλεισμούς και άλλα τέτοια. Ζητούμε την συμμετοχή όλου του κόσμου σ’ αυτό τον αγώνα μας γιατί έρχονται ακόμα χειρότερα μέτρα. Έρχονται νέες συγχωνεύσεις κλινικών, κλείσιμο Νοσοκομείων, ακόμα μεγαλύτερη υποχρηματοδότηση κατά 1 δισ. 300 εκατομμύρια €. Και μέσα σ’ όλα αυτά, έχουμε τον υπουργό Υγείας σε συνέδριο, να ευχαριστεί τους εταίρους δανειστές μας και να λέει ότι είναι φίλοι μας.»

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ
          Σε δηλώσεις του στον «Π.Τ.», ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Γ. Αρναούτης, σημείωσε ότι τα προβλήματα που ταλανίζουν τη δημόσια Υγεία είναι πάρα πολλά, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι, πολλά  προβλήματα υπάρχουν επίσης και στον χώρο της Παιδείας, καθώς υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με τις μετακινήσεις των μαθητών. «Αυτό που έχει σημασία είναι να κινητοποιηθούμε όλοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι».

ΕΥΚ Δράμας
          Μιλώντας στον «Π.Τ.» ο αντιπρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Δράμας κ. Άγγελος Τομπαλίδης, σημείωσε ότι η υποχρηματοδότηση της δημόσιας και δωρεάν Υγεία, «συνεπάγεται τα προβλήματα που δημιουργεί σε όλους, και με την παροχή υγείας και με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Συμβολικά αποφασίστηκε να γίνει μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Νοσοκομείο Δράμας, ώστε να αναδείξουμε το πρόβλημα που υπάρχει από την υποχρηματοδότηση και την θεσμική λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, για να γίνει κατανοητό στην κοινωνία, ότι με βάση αυτές τις πολιτικές το σύστημα καταρρέει, το σύστημα της ιατροφαρματευτικής περίθαλψης αλλά και υποδομών, και πρέπει να βρεθούμε απέναντι.  Θεωρούμε ότι αυτή η συμβολική ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το Νοσοκομείο, πρέπει να αποτελέσει μια αφετηρία στο λαό της Δράμας, ότι αυτές οι μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν στην κατάρρευση της Υγείας δεν πρέπει να περάσουν και πρέπει να ανατραπούν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ