Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Χάνουμε την μπάλα!



Ως άλλος σιωπηλός μάρτυρας ο φωτογραφικός φακός πάγωσε στον χρόνο μια τραγική, σπαραχτική εικόνα. Το άψυχο κορμί ενός μικρού κοριτσιού από τις εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής μεταφέρεται στα χέρια ενός Τούρκου διασώστη. Ήταν ένα από τα 31 παιδιά που πνίγηκαν στη θάλασσα, ανοιχτά της Σμύρνης μαζί με 29 ακόμη ενηλίκους όταν το ψαροκάικο των σύγχρονων δουλεμπόρων ναυάγησε την Πέμπτη. Οι πολεμικές συγκρούσεις στη Συρία γεμίζουν τα νέα καραβάνια των προσφύγων, που υπολογίζονται σε 150.000 άτομα...



Χάνουμε την μπάλα!
ΤΟ ΟΤΙ χάνουμε την μπάλα ως σύννομη και συντονισμένη κοινωνία, είναι ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο πρέπει να δούμε επίσης σοβαρά. Οι νόμοι στη χώρα υπάρχουν, το ζήτημα είναι ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Η γραφειοκρατία είναι τέτοια, που όλα κολλάνε, ακόμα και το κυνήγι του εγκλήματος. Το να βγαίνει για παράδειγμα η «Χρυσή Αυγή» στα πανηγύρια και τα παζάρια και να μαζεύει τις άδειες των αλλοδαπών μικροπωλητών και να σπάει τους πάγκους τους, λέγεται αντιποίηση αρχής. Οι «αγανακτισμένοι» πολίτες της πλατείας έχουν τελειώσει. Η αγανάκτηση όμως δεν μπορεί να μεταφέρεται με αυτού του είδους τη λογική στα παζάρια.
Το να πάρουν το νόμο στα χέρια τους οι πολίτες, σημαίνει ότι η Πολιτεία αδυνατεί πλέον να εφαρμόσει τους νόμους και ακριβώς εδώ εμφανίζονται τα προβλήματα. Προβλήματα που ξεκινούν από τον όποιου είδους ρατσισμό απέναντι στους άλλους, μέχρι την εδραίωση φασιστικών νοοτροπιών στο σώμα μιας κοινωνίας η οποία καταρρέει.
Μπορεί κάποιοι να βαυκαλίζονται ότι όλα είναι ωραία και καλά με το να διαλύεις πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών, όμως έτσι σίγουρα δεν πρόκειται να λυθεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Με καμιάς μορφής βία δεν λύθηκαν ποτέ προβλήματα του είδους. Αντίθετα αυξήθηκαν και οξύνθηκαν περισσότερο!
Και έτσι φτάσαμε στην αντίπερα όχθη, όπως η θέα της ελληνικής σημαίας και του Σπαρτιάτη βασιλιά Λεωνίδα στην μπλούζα ενός ανήλικου αγοριού… «ερέθισε» έναν 35χρονο αντιεξουσιαστή, που δεν δίστασε να αναγκάσει το 12χρονο παιδί να… γδυθεί σε κεντρική πλατεία της Λάρισας!
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη τη στιγμή που ο 12χρονος έκανε βόλτα στην πλατεία μαζί με έναν φίλο του. Όταν το παιδί είδε τον 35χρονο να έρχεται οργισμένος προς το μέρος του και να του ζητά επιτακτικά να βγάλει αμέσως τη μπλούζα, τα έχασε και δεν τόλμησε να αντιδράσει, Έβγαλε την μπλούζα και αναγκάστηκε να επιστρέψει ημίγυμνος στο σπίτι του με δάκρυα στα μάτια!
Mόλις τον είδαν έτσι οι γονείς του, υπέβαλαν αμέσως μήνυση κατά του 35χρονου δράστη στο αστυνομικό τμήμα της πόλης. ι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ξεκίνησαν έρευνες, δεν άργησαν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν, ενώ στο σακίδιό του βρήκαν και την μπλούζα του 12χρονου που είχε κρατήσει ως… τρόπαιο του «κατορθώματός» του!
Να είστε σίγουροι ότι φαινόμενα όπως αυτά ή παρόμοιου είδους θα αυξηθούν και θα γίνουν καθημερινότητα. Η κατάσταση χειροτερεύει ολοένα, γιατί η σύννομη Πολιτεία δεν μπορεί πλέον να αντιδράσει. Και το να δημιουργούνται ομάδες πολιτών που αντιτίθεται σε κάτι και βγαίνουν οργανωμένα στους δρόμους και δέρνουν κόσμο, δεν είναι ό,τι καλύτερο! Είναι δείγμα διάλυσης της χώρας και δεν προμηνύει τίποτα καλό και δημοκρατικό!

Φεύγει η ΣΕΚΟ!
ΤΑ ΧΑΛΙΑ στα οποία βρίσκεται το εργοστάσιο επεξεργασίας τομάτας στο Κεφαλάρι Δράμας, η ΣΕΚΟ (η πρώην ΣΕΚΟΒΕ), έχουν γίνει γνωστά εδώ και μέρες από τον τοπικό Τύπο. Όπως έγινε γνωστό, παρ’ όλο που γενικώς υπάρχουν κλειστά στόματα και δεν ακούγεται ούτε λέξη από επίσημα χείλη, ένας από τους πιστωτές του, η ΑΤΤΙΚΑ BANK, πούλησε ένα βασικό μηχάνημα σε δημοπρασία για να πάρει τα χρήματά της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μηχάνημα αυτό ξηλώνεται από τον πλειοδότη και πρόκειται να μεταφερθεί στο Μπαγκλαντές! Προφανώς εκεί, κάποιος άλλος επιχειρηματίας ετοιμάζει το δικό του εργοστάσιο επεξεργασίας ντομάτας, όπου θα δουλέψουν για ένα ξεροκόμματο ψωμιού αρκετές δεκάδες άνθρωποι.
Η Δράμα θα μείνει και πάλι χωρίς τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσει να κρατήσει στη δουλειά μερικούς ανθρώπους. Δέκα, είκοσι, πενήντα άνθρωποι! Αλήθεια, τι κάνει η αιρετή πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου; Τι μπορεί να σώσει; Αν δεν μπορεί να σώσει κάτι, αλήθεια, τότε τι νόημα έχει να υπάρχει;
Τα διαβήματα προς την κεντρική εξουσία των Αθηνών έχουν κουράσει. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν αρκούν πια, και οι επισκέψεις των υπουργών στη Δράμα, έστω κι αν αυτοί κατάγονται από τη Δράμα, έχουν καταντήσει επίσης κουραστικές. Τους περιφέρουμε εδώ κι εκεί, τους χαμογελάμε, τους ταΐζουμε, στους χαριεντίζουμε, αλλά επί της ουσίας… τζίφος! Έχω την αίσθηση ότι η βόλτα τους εδώ είναι απλώς ένα ακόμα φιάσκο! Δούλοι και κόλακες καταντήσαμε να τους χαϊδεύουμε κάθε λίγο και λιγάκι και να τους γλείφουμε! Δεν βαρεθήκαμε;

Να σταματήσουν οι Ολυμπιακοί!
ΝΑ σταματήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και να γίνονται μόνο οι παρα-Ολυμπιακοί! Αυτό κατάλαβα όσο παρακολουθούσα την μεγάλη προσπάθεια των ανθρώπων με διάφορα κινητικά προβλήματα. Χωρίς πόδια, χωρίς χέρια, χωρίς την όρασή του. Χωρίς πολλά πράγματα που έχουν οι υποτιθέμενοι αρτιμελείς αθλητές!
Με όλα αυτά τα φάρμακα που παίρνουν οι κανονικοί αθλητές, με τα αναβολικά και το ντοπάρισμα που κάνουν, δεν έχει νόημα πια να μας λένε ότι μπορούν και καταφέρνουν τα ρεκόρ που πετυχαίνουν. Αν είναι να διαγωνίζονται τα φάρμακα, τότε να το κάνουν για τα φάρμακα. Διαφορετικά, θα πρέπει να επανέλθουν στις πραγματικές φυσικές μυϊκές τους δυνάμεις.
Έβλεπα προ ημερών ένα ντοκιμαντέρ για τον ιδρυτή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, τον Πιερ ντε Κουμπερτέν. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα, πως στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν επαγγελματίες αθλητές, παρά μόνο ερασιτέχνες! Σήμερα βλέπουμε να συμμετέχουν μόνο φαρμακοβιομηχανίες και βιομηχανίες αθλητικών ειδών! Ο αθλητής κατάντησε υποχείριό τους.
Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχουμε ακούσει για φαινόμενα ντοπαρίσματος σε παραολυμπιακούς αθλητές, τουλάχιστον όχι όπως βλέπουμε να συμβαίνει σε κανονικούς αθλητές. Το ντοπάρισμα στους παραολυμπιακούς λέγεται «boosting» και υπόσχεται βελτίωση των επιδόσεων του αθλητή προς από τους αγώνες, μέσω του αυτοτραυματισμού του!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ένας στους τρεις αθλητές των Παραολυμπιακών αυτοτραυματίζονται προκειμένου να προκαλέσουν αύξηση της αρτηριακής πίεσης και της καρδιακής συχνότητας πριν από τους αγώνες. Σύμφωνα με τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή η πρακτική αυτή έχει απαγορευτεί από το 1994 γιατί μπορεί να βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις λόγω καλύτερης αιμάτωσης των μυών, ταυτόχρονα όμως αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
«Yπήρχαν φορές που έκανα ένα ή δύο γερά ηλεκτροσόκ στο πόδι μου ή το δάχτυλο του ποδιού» παραδέχεται o 36χρονος Καναδός παραπληγικός και αθλητής της αναρρίχησης Brad Zdanivsky. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 17% των αθλητών που συμμετείχαν παραδέχτηκαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει την πρακτική «boosting» αναφέρει έκθεση που πραγματοποίησε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ