Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Οι Τούρκοι απαιτούν τα σίριαλ να μην μεταγλωττίζονται ...


Οι Τούρκοι απαιτούν τα σίριαλ να μην μεταγλωττίζονται στην ελληνική, αλλά να ακούγεται η τουρκική γλώσσα.




Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί ένα βιβλίο για τον θάνατο του Μπιν Λάντεν, το οποίο μεταξύ άλλων λέει ότι όταν έφτασαν οι Αμερικανοί πεζοναύτες στο κρησφύγετό του, ήταν ήδη νεκρός και άοπλος! Κάποιος άλλος τον είχε μόλις πυροβολήσει και ήδη πέθαινε εκείνη τη στιγμή. Η σύγχρονη προπαγάνδα λειτουργεί εντελώς διαφορετικά. Σου δίνει τόσες πολλές ειδήσεις αντικρουόμενες, ώστε το τέλος  να μην ξέρει ποια είναι η αληθινή είδηση. Σε λίγα χρόνια, θα υπάρχει και η αμφισβήτηση αν ο Μπιν Λάντεν τελικά πέθανε ή ζει και βασιλεύει σε κάποιο παραθαλάσσιο θέρετρο! Κάτι σαν τον Χίτλερ!




Αφελείς πολίτες!
ΟΤΑΝ μιλάνε οι πολιτικοί, εμείς οι αφελείς πολίτες οφείλουμε να προσέχουμε τι λένε. Όπως είναι γνωστό, άγνοια νόμου δεν επιτρέπεται … δια νόμου, ασχέτως αν οι περισσότεροι υπουργοί δεν είχαν καν διαβάσει το εξώφυλλο του Μνημονίου, ασχέτως αν όταν ο άλλος χρήστηκε υπουργός δεν γνώριζε ότι δεν μπορεί να είναι ιδιοκτήτες off shore εταιρείας… εκεί η άγνοια και συγχωρείται και δεν της δίνει κανείς σημασία!
Το να έχεις όμως άγνοια του τι λέει ένας πολιτικός στην εποχή μας, είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί. Γι’ αυτό λοιπόν προσέξτε τι λέει τώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνεταίρος στην τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά: Ότι υπάρχουν όρια για τα νέα μέτρα που δεν πρέπει να τα υπερβούμε!
Τη δήλωση αυτή έκανε ο κ. Βενιζέλος μετά τη δίωρη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων το πρωί της Τετάρτης χθες. Και ζήτησε από τους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί στον «καταιγισμό σεναρίων» που παρουσιάζονται.
Εδώ αρμόζει να πούμε εκείνο που λέει ο λαός με έναν πετεινό και έναν γάιδαρο αλλά δεν το λέμε γιατί μπορεί να γίνει παρεξήγηση! Προφανώς ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, είτε δεν θυμάται τι έκανε όσο ήταν λειτουργούσε ως τσάρος της Οικονομίας, είτε δεν θέλει να θυμάται (αυτό το τελευταίο χρήζει ευρείας ψυχολογικής και ψυχιατρικής ανάλυσης).
Ο ίδιος ήταν εκείνος που επέβαλε τα πλέον σκληρά μέτρα με χαράτσια και άλλα διάφορα, και τώρα είναι αυτός που λέει ότι υπάρχουν όρια στα νέα μέτρα που δεν πρέπει να τα υπερβούμε! Ανοησίες, εν ολίγοις, που όμως δυσκολεύουν τη ζωή μας! Αν είχε έναν φοιτητή που έλεγε κάτι τέτοιες μπούρδες, σίγουρα θα τον έκοβε από την πρώτη ώρα του μαθήματος… ως ανακόλουθο!

Εκβιασμός;
ΑΛΛΑΖΕΙ τους όρους του παιχνιδιού ο ΕΟΠΥΥ, καθώς με ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι, τα φαρμακεία που θα εκτελούν κανονικά συνταγές του Οργανισμού θα εξοφλούνται κατά προτεραιότητα. H απόφαση του ΕΟΠΥΥ, πάντως, ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των φαρμακοποιών, δεδομένου και του κλίματος που επικράτησε στη Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ, καθώς υπήρξαν Σύλλογοι που θεωρούσαν ότι έπρεπε να δοθεί πίστωση χρόνου στον ΕΟΠΥΥ, τουλάχιστον έως τα μέσα Σεπτεμβρίου και όχι να προχωρήσουν σε αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει από 1η Σεπτεμβρίου, όπως τελικά αποφασίστηκε.
Το κακό είναι ότι όλοι έχουν δίκιο σ’ αυτή τη χώρα… και οι φαρμακοποιοί, και οι ασφαλιζόμενοι πολίτες που ταλαιπωρούνται και φυσικά ο ΕΟΠΥΥ, που ως Οργανισμός δεν φταίει σε τίποτα, αφού μια άχαρη κυβέρνηση τον δημιούργησε χωρίς τα απαραίτητα εφόδια και τον έριξε στα βαθιά να μάθει κολύμπι! Λέτε να πιάσει το κολπάκι;

Τουρκικά σίριαλ!
ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο θέμα με τα τουρκικά σίριαλ, που όπως δημοσιεύθηκε χθες σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, τελικά κάθε επεισόδιο που αγοράζεται από τα ελληνικά κανάλια κοστίζει μόνο 1.500 ευρώ! Και προφανώς οι καναλάρχες κερδίζουν απίστευτα ποσά από την προβολή τους με το μηδενικό κόστος! Από την άλλη πλευρά, οι Τούρκοι έχουν μία και μόνη απαίτηση: τα σίριάλ τους να μην μεταγλωττίζονται στην ελληνική, αλλά να αφήνουν να ακούγεται η τουρκική γλώσσα!
Όταν μιλάμε λοιπόν για την ιδιαιτερότητα του θέματος, δεν είναι τυχαίο. Σωστοί οι Τούρκοι, κάνουν τη δουλειά τους οι άνθρωποι, γνωρίζοντας καλύτερα από εμάς τους τρόπους Άλωσης ενός πολιτισμού και ιδιαίτερα όταν απευθύνεσαι στον Έλληνα που ξεχνάει!
Κατά τα άλλα, τα ελληνικά κανάλια προτιμούν να παίζουν την τουρκική σαβούρα, από το να πληρώσουν επιτέλους κάποτε τους Έλληνες ηθοποιούς που εκμεταλλεύονται που εξαιτίας τους βγάζουν αρκετά εκατομμύρια από τις ελληνικές σειρές! Κολιός και κολιός απ’ το ίδιο βαρέλι!

Σκοπιανή παράνοια
ΕΝΑ αποκαλυπτικό και εξευτελιστικό ντοκιμαντέρ για την παρωδία που ονομάζεται αρχαιοποίηση της ταυτότητας της ΠΓΔΜ  παρουσίασε η βουλγαρική τηλεόραση. Το ντοκιμαντέρ αυτό στην ουσία αποκαλύπτει την εκστρατεία κλοπής της ελληνικής ιστορίας από την κυβέρνηση του Γκρουέφσκι παρα τις αντιδράσεις ακαδημαϊκών και πολιτικών.
Παρουσιάζει την φαντασιοπληξία της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ η οποία ως ένα άλλο καθεστώς που κυριάρχησε πριν από 72 χρόνια στην Γερμανία προσπαθεί να βρεί ιστορικές ρίζες σε άλλους πολιτισμούς ξένους προς αυτόν που χαρακτηρίζει τον γειτονικό λαό. Το πιο όμως εντυπωσιακό είναι ότι το ντοκιμαντέρ αυτό έγινε από την βουλγαρική τηλεόραση η οποία βλέπει την παράνοια της κυβέρνησης Γκρούεφσκι και τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής στις σχέσεις της ΠΓΔΜ με τις γειτονικές χώρες κάτι που οι περισσότεροι υπηρέτες της ενημέρωσης στην Ελλάδα επιδεικτικά αγνοούν.
Ό,τι έπρεπε να κάνει η Ελλάδα εδώ και χρόνια, αυτό που πρέπει να κάνουν επιτέλους οι ελληνικές κυβερνήσεις, έχει ξεκινήσει να το κάνει η Βουλγαρία, που προφανώς μπορεί και βλέπει μακρύτερα από εμάς! Αλλά όταν εμείς αφήνουμε την Τουρκία να αλωνίζει στην Δυτική Θράκη, να καταλαμβάνει καίριες θέσεις και σημεία, θα ενδιαφερθούμε για τα Σκόπια;

«Δεν βγαίνω με 5.100 € το μήνα»
ΕΝΑΣ Ισπανός βουλευτής, με 5.100 € το μήνα, δηλώνει ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα! Σε μια χώρα την οποία χτυπά η κρίση, όπου το ένα τέταρτο του ενεργού πληθυσμού είναι άνεργοι και ο κατώτατος μισθός αγγίζει τα 641 ευρώ, η δήλωση του συντηρητικού βουλευτή Γκιγιέρμο Κολάρτε ότι δεν μπορεί να ζήσει με την βουλευτική αποζημίωση των 5.100 ευρώ προκάλεσε σάλο.
«Παίρνω 416 ευρώ ως δημοτικός σύμβουλος, 4.200 ευρώ ως βουλευτής και 290 ευρώ που κερδίζω ως υπάλληλος της Βουλής της Γαλικίας μας κάνουν 5.100 ευρώ. Δεν μπορώ να βγάλω το μήνα» δήλωσε ο βουλευτής σε συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα La Voz de Galicia. H αντίδραση στα κοινωνικά δίκτυα ήταν άμεση και η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου.
«Ο καημένος, πραγματικά τον λυπόμαστε» ήταν ένα από τα μηνύματα στο Twitter ενώ σε όλα τα μηνύματα υπήρχε η λέξη «verguenza» δηλαδή «ντροπή». «Θα ήταν καλύτερα να παραιτηθείς, έτσι θα φανείς χρήσιμος» έγραφε ένα άλλο. «Πήγαινε να δουλέψεις στον ιδιωτικό τομέα, εκεί θα κερδίζεις περισσότερα» υπογράμμιζε ένα τρίτο.
Ο βουλευτής αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη σε τοπικό ραδιόφωνο.«Ζητώ συγνώμη σε όσους ένιωσαν προσβεβλημένοι, ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με 400 και 500 ευρώ» είπε. Ο Κολάρτε κλήθηκε από το κόμμα του (Λαϊκό Κόμμα) να δώσει εξηγήσεις για τις απαράδεκτες δηλώσεις.

Πώς το έλεγε;
ΝΑ ΔΕΙΣ πώς ακριβώς το έλεγε! [Αύξηση χαμηλών συντάξεων, πολυτεκνικών επιδομάτων, ειδικών μισθολογίων. Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συνταξιούχων, των πολυτεκνικών επιδομάτων και της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους στα επίπεδα του 2009. Αποκατάσταση ειδικών μισθολογίων αστυνομικών, που βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία και – σε πρώτη φάση – των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας. Θα γίνει αμέσως μετά η προσπάθεια για τους υπόλοιπους.] Από την ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας, όπου τα προεκλογικά σποτάκια παίζουν ακόμα.
Επίσης: [Επέκταση του επιδόματος ανεργίας για δύο χρόνια. – Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς. – Όχι άλλες μειώσεις μισθών. Όχι άλλοι φόροι.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ