Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Τούρκοι στην ελληνική Θράκη γιορτάζουν για τις σφαγές του 1922 ...


Οι Τούρκοι στην ελληνική Θράκη γιορτάζουν για τις σφαγές του 1922 στη Σμύρνη κατά των Ελλήνων, και τα ελληνικά τηλεκάναλα προβάλλουν την ίδια ώρα σε σίριαλ τον «Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή»!


Η τουρκόφωνη εφημερίδα «Μπιρλίκ» που εκδίδεται στην Κομοτηνή, γιόρτασε την σφαγή των Ελλήνων στη Σμύρνη το 1922!



Γιορτάζουν την σφαγή του 1922!
ΘΑ ΜΟΥ πει πάλι κάποιος, όπως προ ημερών μου είπε κάποιος φίλος αναγνώστης, ότι έχω εμμονές σε ορισμένα θέματα. Όπως το ζήτημα της Τουρκίας με τη Δυτική Θράκη και τα τουρκικά σίριαλ! Μπορεί να είναι εμμονές οι επισημάνσεις του υπογράφοντος τη στήλη αυτή, όμως προφανώς θα πρέπει να δούμε και τις εμμονές της Τουρκίας απέναντι στην Ελληνική Θράκη και φυσικά, την εμμονή των ελληνικών κυβερνήσεων να δείχνουν ότι δεν ενδιαφέρονται, ή να αδιαφορούν, σε σημείο που καταντάει πια το ζήτημα εθνική μειοδοσία!

Για άλλη μια φορά η Τουρκία προκαλεί. Και θα πείτε βέβαια, ότι, δεν είναι τίποτα καινούριο αυτό, όπως οι προκλήσεις τον τελευταίο καιρό περισσεύουν. Πρόκειται για την τουρκόφωνη εφημερίδα «Μπιρλίκ» που εκδίδεται στη Θράκη και συγκεκριμένα στην Κομοτηνή και η οποία διατηρεί στενούς δεσμούς με το τουρκικό προξενείο.
Η εφημερίδα συμπεριφέρεται σαν να κυκλοφορεί στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα. Ο γενικός διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας  Ιλχάν Ταχσίν ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του προ ημερών, με την προκλητική δημοσίευση άρθρου για την 90η επέτειο της νίκης των Τούρκων επί των Ελλήνων στην Μ. Ασία η οποία ταυτίζεται με τη μεγάλη εθνική μας τραγωδία της καταστροφής και του ξεριζώματος του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Θέλοντας να τιμήσει την 30η Αυγούστου, ημέρα της νίκης στην Τουρκία δημοσίευσε άρθρο, συνοδευόμενο από την επίσημη αφίσα του τουρκικού Α/ΓΕΕΘΑ με τον τίτλο «Ας είναι χαρούμενη η γιορτή της νίκης μας της 30ής Αυγούστου».
Διαβάστε τι γράφει μεταξύ άλλων για την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922: [«Εκφράζουμε ως οικογένεια της εφημερίδας Μπιρλίκ τις πιο εγκάρδιες ευχές και συγκινημένοι συγχαίρουμε το Τουρκικό Έθνος για την Γιορτή της Νίκης της 30ης Αυγούστου που κερδήθηκε υπό την ηγεσία του μεγάλου Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ με τους συμπολεμιστές του και τους άγιους μάρτυρες μας που κατέγραψαν ένα θρύλο.» Ιλχάν Ταχσίν – Γενικός Διευθυντής Έκδοσης της Μπιρλίκ.]
Να θυμίσουμε ότι, πριν μερικούς μήνες, όπως είχαμε αναδημοσιεύσει από τη στήλη, μια επιστολή των Τουρκόφωνων Δυτικής Θράκης - (αυτοί που ήδη έχουν ονομάσει την Ελληνική Θράκη ως «Αυτόνομη Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης» με δική της σημαία) – προς το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας, ζητούσαν να αλλάξουν άρδην τα βιβλία της Ελληνικής Ιστορίας, σε σχέση με την Τουρκία και να εξομαλυνθούν τα διάφορα ιστορικά γεγονότα. Να πάψουν να αναφέρονται στις Γενοκτονίες, στις σφαγές του ελληνικού και του αρμενικού πληθυσμού και άλλα. Όπως είχε ήδη κάνει εν ολίγοις στο βιβλίο της η γνωστή κα Ρεπούση.

Ισπανοί γιατροί ορκίζονται…
ΣΕ ΕΝΑ βίντεο που έχουν δημιουργήσει 1650 περίπου γιατροί στην Ισπανία, καλούν τους γιατρούς όλου του κόσμου να αντιδράσουν στις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην υγεία και να εξακολουθήσουν να παρέχουν τις φροντίδες τους σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους.
«Ορκιστήκαμε να παρέχουμε ιατρική φροντίδα χωρίς διακρίσεις και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε». Αυτή την απάντηση δίνουν 1650 περίπου γιατροί από ολόκληρη την Ισπανία στο υπουργείο Υγείας, το οποίο τους ζητά να μην παρέχουν ιατρική περίθαλψη σε μετανάστες χωρίς χαρτιά. «Η υγεία είναι καθολικό δικαίωμα» προσθέτουν, δηλώνοντας απερίφραστα ότι θα αντισταθούν στη διάλυση της δημόσιας υγείας και ότι δεν θα αφήσουν κανέναν άνθρωπο χωρίς ιατρική φροντίδα.
Με νέα νομοθετική ρύθμιση, η ισπανική κυβέρνηση αποκλείει τους μη έχοντες χαρτιά μετανάστες από τη δωρεάν ιατρική περίθαλψη, θυσιάζοντας με αυτό τον τρόπο την ανθρώπινη υγεία στο βωμό των περικοπών που επιβάλλει το Μνημόνιο. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι με το εν λόγω μέτρο περίπου 70.000 μετανάστες θα μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όχι άδικα ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα, την 1η Σεπτέμβρη εκατοντάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της Μαδρίτης διαδηλώνοντας ενάντια στις προωθούμενες νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις στην υγεία. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Μαδρίτης, φωνάζοντας «Κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος!».
Ειδικότερα στην Ελλάδα, με εγκύκλιο που είχε εκδώσει το 1998 ο τότε υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, αποκλείονταν από την πρόσβαση στη δημόσια υγεία οι μη έχοντες χαρτιά μετανάστες. Την εγκύκλιο αυτή επέκτεινε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε όλους τους ανασφάλιστους , καλώντας, μάλιστα, τους νοσοκομειακούς γιατρούς να καταδίδουν στην αστυνομία (!) τους ανασφάλιστους μετανάστες που ζητούσαν ιατρική φροντίδα. Όπως σαφώς προκύπτει, η επιθετική νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθείται εδώ και χρόνια στον τομέα της υγείας έχει ως συνέπεια να αποστερούνται του δικαιώματος στη δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτοί που την έχουν περισσότερη ανάγκη!

Βρήκε δουλειά!!!
ΒΑΛΙΤΣΕΣ φέρεται να ετοιμάζει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου για την Αμερική και συγκεκριμένα για το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του διάσημου πανεπιστημίου, ο κ. Παπανδρέου θα διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής. Αντικείμενο του μαθήματος του πρώην πρωθυπουργού δεν θα είναι άλλο από τη... διαχείριση κρίσεων, η ανάλυση της οικονομικής κρίσης αλλά και οι δυσκολίες στην αντιμετώπισή της στην Ευρωζώνη, εξαιτίας θεσμικών ελλείψεων (!!!)
Αμφιβάλλετε ότι τα κατάφερε, με την Ελλάδα, να διαχειριστεί την κρίση; Προφανώς το βλέπετε μόνο από τη δική σας σκοπιά και όχι από την σκοπιά εκείνων που κυβερνούν τον κόσμο και έχουν σχέδια γι’ αυτόν, αντίθετα από αυτά που σκεφτόμαστε όλοι εμείς οι παρακατιανοί!!!

Αθωώθηκαν οι μαθητές!
ΑΘΩΟΙ για την κατηγορία της παρακώλυσης μαθήματος στη διάρκεια των καταλήψεων στο σχολείο τους, κρίθηκαν τρεις μαθητές που κάθισαν στο εδώλιο του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας. Η δίκη έγινε εξ αναβολής για τις καταλήψεις του Νοεμβρίου του 2009 και στο πλευρό των μαθητών του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας υπήρχαν εκπρόσωπο της Β’ ΕΛΜΕ.
Την ίδια ώρα, ενώπιον της Πταισματοδίκου Αλεξανδρούπολης συνεχίζονται οι καταθέσεις μαθητών, που ήταν μέλη των 15μελών Συμβουλίων, για τις καταλήψεις που έγιναν, πέρσι, στα σχολεία της περιοχής. Συνολικά έχουν κληθεί να καταθέσουν 72 μαθητές και μαθήτριες, ενώ οι εκπρόσωποι των καθηγητών και τοπικών φορέων με δηλώσεις τους καταδικάζουν κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της διαμαρτυρίας των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ