Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Η χώρα μας τελεί υπό δουλεία...


[Η χώρα μας τελεί υπό δουλεία... όχι από έξωθεν ένοπλη κατοχή αλλά από έσωθεν πολιτικά "τερτίπια" που οδήγησαν το κράτος σ' ένα αδιέξοδο οικονομικό χρέος.] ΑΓΝΩΣΤΟΥ

Προτεραιότητες!!!
ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ανεργίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα προ ημερών, αρκούν για να μας κάνουν να τρομάξουμε ακόμα περισσότερο ίσως από έναν πιθανό πόλεμο στη Συρία και γενικότερα στη Μέση Ανατολή! Η κατάσταση είναι τραγική. Τα ποσοστά ανεργίας των νέων έως 25 ετών κυμαίνονται: Ελλάδα 53,8%, Ιταλία 35,3%, Γαλλία 23,4%.
Η Ελλάδα λοιπόν ξεπέρασε το 50% στην ανεργία των νέων και βαδίζει ολοταχώς προς τα πάνω. Σύντομα θα ξεπεράσει το 60% και θα πάει στο 70%! Πού θα σταματήσει; Τα ίδια στην Ιταλία και στη Γαλλία. Προχθές, ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας κ. Ολάντ, είπε ότι η Ευρώπη βαδίζει στα χνάρια της Ελλάδας! Πού θα σταματήσει;

Προτεραιότητά τους είναι να σώσουν το ευρώ, το σκληρό νόμισμα, το οποίο ουσιαστικά οδηγεί τις χώρες της ευρωζώνης στην πλήρη οικονομική, και όχι μόνο… κατάρρευση! Τι προσπαθούν να σώσουν; Να μην πεθάνει το ευρώ; Και με τίμημα την θυσία των νέων ανθρώπων, το μέλλον των χωρών της Ευρώπης; Πρόκειται για ένα έγκλημα διαρκείας, πρόκειται για ολοκληρωτική γενοκτονία!
Το χειρότερο απ’ όλα, είναι ότι ακόμα οδεύουμε προς την κάθοδο και δεν έχουμε βρει πάτο, για να πούμε σε κάποια στιγμή, ότι, από εδώ και πέρα αρχίζουμε την ανάταση και την ανάσταση! Και αυτό φαίνεται από ένα και μόνο, ίσως, στοιχείο: ότι η παγκόσμια ανεργία σε νέους κάτω των 25 ετών αυξάνεται συνεχώς και ήδη θα πλησιάσει στο 12,9%  μέχρι το 2017!!! Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, όπως επισημαίνει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (International Labour Organization), αυτοί που θα πληγούν περισσότερο απ’ όλους, θα είναι οι νέοι στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Η ανεργία μεταξύ των νέων στις ανεπτυγμένες οικονομίες είναι πιθανό να μειωθεί από το ποσοστό-ρεκόρ του 17,5% του δυνητικού εργατικού δυναμικού κάτω των 25 στο 15,6% το 2017, αλλά αυτό θα συμβεί κυρίως διότι πολλοί απογοητευμένοι νέοι θα πάψουν να ζητούν εργασία. Η ανεργία μεταξύ των νέων αναμένεται να αυξηθεί κατά 2% στην Μέση Ανατολή και περίπου 1% στην ανατολική και νοτιοανατολική Ασία τα επόμενα πέντε χρόνια.
Στις ανεπτυγμένες οικονομίες, το 2007, πριν από την έναρξη της οικονομικής κρίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες η οποία εξαπλώθηκε στις χώρες της ευρωζώνης, το ποσοστό της ανεργίας μεταξύ των νέων ήταν μόλις 12,5%. Ο ILO αναμένει ότι η αύξηση της ανεργίας στο ευρύτερο εργατικό δυναμικό θα είναι μικρή ως μηδενική, αλλά προβλέπει αύξηση του ποσοστού των νέων που δεν έχουν απασχόληση, δεν κάνουν σπουδές και δεν εκπαιδεύονται. Οι νέοι αυτοί δεν καταγράφονται ως αιτούμενοι εργασία και άρα δεν προσμετρώνται στις επίσημες στατιστικές για την ανεργία.
Ποιες είναι λοιπόν οι προτεραιότητες που θέτουν οι ηγέτες των Ευρωπαϊκών χωρών αλλά και όλου του πλανήτη; Να σώσουν το νόμισμά τους και τίποτα περισσότερο. Μοιάζει να αδιαφορούν για τα υπόλοιπα, όπως το ζήτημα της ανεργίας, καθώς θα πρέπει να καταλάβουμε ότι, όταν οι νέοι των 25 ετών παραμένουν άνεργοι, θα συνεχίσουν να είναι άνεργοι και μετά τα 25 και θα συνεχίσουν να σιτίζονται από το πατρικό σπίτι, τουλάχιστον στις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες.
Πράγμα που θα επιφέρει πολλά κοινωνικά προβλήματα τα οποία θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Κοινωνικές παθογένειες, ναρκωτικά, κλοπές, έγκλημα και κυρίως μη δημιουργία οικογένειας που σημαίνει πολλά περισσότερα πράγματα.

Δημόσιες τουαλέτες για σκύλους
ΔΗΜΟΣΙΕΣ τουαλέτες για σκύλους ζήτησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης. Μπορεί να μοιάζει αστείο και περιττό, όμως πιστεύω ότι εν μέρει έχει απόλυτο δίκαιο! Το βλέπω στην πόλη μου τη Δράμα και είναι ένα θέμα που με απασχολεί, μαζί και άλλους συμπολίτες μου! Το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που έχουν σκυλιά στο σπίτι τους, και η πλειοψηφία αυτών αδιαφορεί όταν τα βγάζει βόλτα στους δρόμους της πόλης.
Γεμίζει ο τόπος από ούρα και περιττώματα σκύλων στα πεζοδρόμια και κυρίως στα πάρκα, όπου περπατούν άνθρωποι, παίζουν παιδιά. Το τι γίνεται στα πεζοδρόμια είναι ολοφάνερο. Μια βόλτα να κάνετε θα το διαπιστώσετε αμέσως. Οι  περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες σκύλων, δυστυχώς αδιαφορούν για το μάζεμα των περιττωμάτων που αφήνουν πίσω τους τα ζώα τους.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης λοιπόν, ζήτησε να τοποθετηθούν στα αστικά κέντρα της χώρας «ειδικοί κάδοι και χώροι περιττωμάτων κατοικίδιων ζώων, ώστε να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες τους όταν τα συνοδεύουν σε εξωτερικούς χώρους και ιδίως τη νύχτα». Την ερώτησή του την υπέβαλε προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανιτάκη, όμως του απάντησαν ότι υπεύθυνο γι’ αυτό το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

38 χρόνια ΠΑΣΟΚ!
ΣΤΙΣ 3 Σεπτεμβρίου, το ΠΑΣΟΚ, γιόρτασε τα 38α γενέθλιά του. Και με αφορμή την επέτειο αυτή, πολλοί ήταν εκείνοι που θυμήθηκαν ορισμένα από τα παλιά συνθήματα του κόμματος, επί αειμνήστου Ανδρέα Παπανδρέου ακόμα αλλά και αργότερα μέχρι το περίφημο «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» του Γιώργου Παπανδρέου, και τα ανέβασαν στο δημοφιλές twitter. Τα περισσότερα από αυτά τα συνθήματα έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να τα θυμηθούμε εν έτη 2012 και 21ου αιώνα:
ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. – Η αγροτιά στηρίζει την αλλαγή. – Είναι μακέτα τούτο το έργο; - Τσοβόλα δώστα όλα. – Μη χτυπάτε τη Δήμητρα. Χτυπήστε εμένα. - Σήκω Αντρέα για να δεις, το παιδί της Αλλαγής. - Το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία. - Αντρέα, διώξ τους όλους. - Εάν δεν εκλεγώ Πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ παραιτούμαι από Πρωθυπουργός. - Παπαθεμελή, Παπαθεμελή... ένας Τούρκος το κορμί μου αμελεί. - Ο πολίτης στην πρώτη γραμμή. - Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο, σίγουρα ναι... - Χρονοντούλαπο της ιστορίας. - Μαζί τα φάγαμε! - Περήφανα νιάτα, τιμημένα γηρατειά. - Τα μπάνια του λαού. - Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. – Λεφτά υπάρχουν!

Τα ελληνικά σε σχολείο του Χάρλεμ!
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ καταγωγής διευθύντρια σε σχολείο του Χάρλεμ, Πανωραία Παναγιωσούλη, κατάφερε να καθιερώσει τα ελληνικά, ως τη μόνη ξένη γλώσσα διδασκαλίας στο πρότυπο σχολείο της. Σύμφωνα με την Πένι Παναγιωσούλη, «Δεν πρόκειται απλά για διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, ξεκομμένη από το περιβάλλον της. Δείχνουμε τη σχέση των ελληνικών με διάφορα πράγματα στον κόσμο. Χάρη στη νέα τεχνολογία ο κόσμος έχει γίνει επίπεδος. Οι μαθητές μας, μέσω τις διδασκαλίας των ελληνικών και διαφορετικών πολιτισμών, θα αναπτύξουν μεγαλύτερη εκτίμηση για το ποιοι πραγματικά είναι».
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη διδασκαλία των Ελληνικών απλά ως ξένη γλώσσα, με το βάρος στη γραμματική, το λεξιλόγιο και κάποια στοιχεία πολιτισμού. Σημαντικό ρόλο έπαιξε, όπως λέει η κ. Παναγιωσούλη, και η δεκαήμερη εκδρομή 33 μαθητών του σχολείου και 19 συνοδών τους στην Ελλάδα, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν από κοντά όλα αυτά που διδάσκονταν στις τάξεις τους. Πάντως, όπως αναφέρει η ίδια, πηγή έμπνευσης του εγχειρήματός της ήταν ο πατέρας της, ο λογοτέχνης Γαβριήλ Παναγιωσούλης, για τον οποίο μιλά με υπερηφάνεια, τονίζοντας ότι μέσω των οραμάτων του μπόρεσε να εκτιμήσει τι πραγματικά σημαίνει να είσαι Έλληνας. [Πηγή: www.crime.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ