Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αγιάστηκαν οι απεργίες στα σχολεία!!!

Ο ιδρώτας και το άγχος της εξουσίας! Δύσκολη περίπτωση να είσαι πλανητάρχης και να προγραμματίζεις πολέμους!





Στη μέση ο λαός!
ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ και ακροαριστεροί με ιδέες φανατικές… Από τη μια η μανία και η βία κατά των μεταναστών, νόμιμων ή παράνομων, από την άλλη οτιδήποτε ελληνικό! Και στη μέση ο λαός, ο οποίος προβλέπεται να βασανιστεί και να τραβήξει τα πάνδεινα μέσα στον ίδιο τον τόπο του!
Αναφέρθηκα σε χθεσινό σχόλιο με τίτλο: «Χάνουμε την μπάλα!», για μια περίεργη ιστορία που συνέβη στη Λάρισα. Όπου ένας αντιεξουσιαστής έγδυσε ένα 12χρονο αγόρι που φορούσε μπλούζα με την ελληνική σημαία και τον Σπαρτιάτη βασιλιά Λεωνίδα! Ταυτόχρονα αναφέρθηκα και στα γεγονότα της «Χρυσής Αυγής» με τους μικροπωλητές σε διάφορα σημεία της χώρας. Το νέο συμβάν έρχεται από την Αθήνα πάλι, όπου δύο άγνωστοι επιτέθηκαν σε Έλληνα, ο οποίος πήγε να κουρευτεί σε κουρείο που διατηρεί Πακιστανός στη Μεταμόρφωση Αττικής!
Δύο άγνωστοι, επιτέθηκαν στον Έλληνα και τον τραυμάτισαν, επειδή πήγε να κουρευτεί σε μαγαζί αλλοδαπού. Οι άγνωστοι φιλονίκησαν μαζί του επειδή επέλεξε το κουρείο του αλλοδαπού, ενώ στη συνέχεια έριξαν εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά στα έπιπλα του κουρείου και έσπευσαν να εξαφανιστούν!
Και να που ξαφνικά, αυτός ο λαός, έγινε το θύμα βίαιων ακροδεξιών καταστάσεων. Από τη μια οι ακροδεξιοί, από την άλλοι οι διάφοροι αντιεξουσιαστές που τρελαίνονταν βλέποντας κάθε τι ελληνικό! Το ότι έχουμε χάσει πια την μπάλα ως συντεταγμένη Πολιτεία, είναι γεγονός! Όμως ό,τι κι αν συμβαίνει πίσω απ’ όλα αυτά τα βίαια, ρατσιστικά και φασιστικά φαινόμενα, το μεγάλο θύμα είναι ο λαός! Ο λαός πρόκειται να πληρώσει για όλα αυτά, με διαφόρους τρόπους στο άμεσο μέλλον! Και δυστυχώς θα είναι τραγική η κατάληξη!

Πεντάμηνα και κοροϊδία!
ΟΧΙ μόνο απ’ αυτή τη στήλη, αλλά και με άλλα σημειώματα στην εφημερίδα μας, αναφερθήκαμε πολλάκις στο ζήτημα των πεντάμηνων. Ο τρόπος που ξεκίνησε όλο αυτό το πρόγραμμα, ο χρόνος που πήρε για να υλοποιηθεί, ο τρόπος που στήθηκαν τελικά οι διάφορες Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες στην Ελλάδα, αλλά κυρίως η αβεβαιότητα που περιέβαλε όλη αυτή την κατάσταση με την πεντάμηνη κοινωφελή εργασία, δεν άργησε να φέρει τα κάκιστα αποτελέσματα που βιώνουν σήμερα οι άνθρωποι που προσλήφθηκαν.
Αναρωτιόμαστε μάλιστα, αν όντως θα πάρουν τον μισθό που τους είχαν υποσχεθεί στην αρχή, ή θα είναι μειωμένος κατά μερικά ευρώ! Τελικά, πέσαμε έξω… γιατί μέχρι σήμερα, από την 1η Ιουλίου που έχουν ξεκινήσει οι πρώτοι και από την 1η Αυγούστου που ξεκίνησαν οι επόμενοι, δεν έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρουλάκι!
Ακόμα να δουν το χρώμα του χρήματος οι άνθρωποι! Και αν μη τι άλλο, πρόκειται κυρίως για ανθρώπους άνεργους, που είχαν ήδη τεράστια οικονομικά προβλήματα, που πίστεψαν ότι θα μπορέσουν να πάρουν έναν μισθουλάκο για πέντε μήνες και ύστερα να βγουν στο ταμείο ανεργίας! Αναρωτιέμαι τώρα, αν τελικά τους δώσουν και ταμείο ανεργίας!
Και να σκεφτεί κανείς, ότι, αυτά τα χρήματα δεν είναι του ελληνικού Κράτους, αλλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Απλή γραφειοκρατία ή μήπως κάτι άλλο; Μήπως τα χρήματα αυτά πήγαν αλλού και τώρα ψάχνουν να τα βρουν να τα επιστρέψουν στα ταμεία της κοινωφελούς εργασίας;

Μεταφορά μαθητών!
ΤΕΛΙΚΑ κατάντησε κοροϊδία αυτό το ζήτημα! Τα σχολεία άνοιξαν για τη σχολικά χρονιά 2012-2013 και ακόμα να ρυθμιστεί το ζήτημα αυτό. Γράφαμε και ξαναγράφαμε προ μηνών ότι το θέμα θα ρυθμιζόταν, ότι θα τελείωνε, αλλά επί της ουσίας δεν έγινε τίποτα. Υποτίθεται το θέμα είχε τελειώσει και ότι οι άνθρωποι του ΚΤΕΛ, των Αστικών και των Ταξί θα έπαιρναν τα χρήματά τους, αλλά τίποτα!
Παραμύθια της Χαλιμάς! Αυτό το Κράτος έφτασε να δουλεύει τελικά τόσο κόσμο και να παίζει με την αγωνία τους και στην τελικά την πληρώνουν οι μαθητές! Έγιναν τόσες συγχωνεύσεις στα σχολεία, κυρίως ανάμεσα στα δημοτικά της πρωτοβάθμιας, που περισσότερο παιδιά αναγκάζονται πλέον να μετακινούνται με λεωφορεία! Αλλά ποιο Κράτος θα δώσει σημασία;
Συσκέψεις επί συσκέψεων με τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Ξανθόπουλος, με τον δήμαρχο Δράμας κ. Χαρακίδη, αλλά τίποτα! Όλα στο βρόντο, όλα για το τίποτα! Κοροϊδεύουν τον κοσμάκη, κυρίως αυτούς που έχουν να παίρνουν τα χρήματά τους για μια δουλειά που έκαναν!
Στις 23 Αυγούστου 2012, ο δήμαρχος Δράμας κ. Χαρακίδης έδινε συνέντευξη Τύπου για τα λουκέτα στους Δήμους. Στο περιθώριο της συνέντευξης αυτής τον ρώτησα, τι θα γίνει φέτος με τη μεταφορά των μαθητών. Η απάντησή του δημοσιεύθηκε στις 24 Αυγούστου στην εφημερίδα μας, αλλά διαβάστε την άλλη μια φορά: [«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα καλό επίπεδο, όσον αφορά το Δήμο της Δράμας. Τουλάχιστον για την ώρα δεν αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα προβλήματα και πηγαίνουμε κανονικά. Αυτό το οποίο δεν πηγαίνει κανονικά και δεν ξέρουμε τι θα γίνει, είναι το θέμα της χρηματοδότησης. Οι μεταφορές των μαθητών χρηματοδοτούνται από την κεντρική διοίκηση προς τους Δήμους και αφορά μόνο τη μεταφορά μαθητών. Αν δεν έρθουν χρήματα για μεταφορά μαθητών, από κανένα άλλο κονδύλιο  δεν μπορεί ο κάθε Δήμος, να πληρώσει χρήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Φέτος, τουλάχιστον από πλευράς Δήμου η εξέλιξη είναι αρκετά ικανοποιητική. Είναι πληρωμένες οι μεταφορές και έχουν μείνει ο Μάιος και ο Ιούνιος που είναι απλήρωτοι και σχετικά μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε καλό επίπεδο.»]
Τα συμπεράσματα δικά σας!

Κράτος μπαταξής!
ΟΤΑΝ το Κράτος αδυνατεί να πληρώσει τα οφειλόμενα, τότε πρόκειται για ένα Κράτος μπαταξή! Όταν όμως σε δουλεύει κι από πάνω… αυτό καταντάει κοροϊδία! Για τον λόγο αυτό, δεν μπορεί το Κράτος να απαιτεί, για παράδειγμα τον ΦΠΑ, από έργα που έχουν εκτελέσει πολίτες, όταν το ίδιο δεν μπορεί να τους πληρώσει! Αυτό συμβαίνει και με το ΚΤΕΛ για παράδειγμα, και με τα Αστικά και με τα Ταξί, που ασχολούνται με τη μεταφορά των μαθητών!
Για να μπορέσουν να πληρωθούν, όποτε πληρωθούν, οι μεταφορείς των μαθητών,  πρέπει να κόψουν παραστατικά, τιμολόγια δηλαδή! Διαφορετικά δεν πρόκειται να μπουν στη λίστα αναμονής για εξόφληση των οφειλών τους! Εφόσον λοιπόν κόψουν τιμολόγια, θα πρέπει να ξεχωρίσουν τον Φ.Π.Α. για τις μεταφορές που έχουν κάνει και στη συνέχεια να τον αποδώσουν!
Όμως για να αποδώσουν τον Φ.Π.Α. στο Κράτος, θα πρέπει πρώτα να πληρωθούν!
Κι όμως, η Εφορία απαιτεί τον Φ.Π.Α. από την στιγμή που κόπηκε το τιμολόγιο, ασχέτως αν αυτό έχει εξοφληθεί ή όχι από τον πελάτη – Κράτος! Έτσι, ΚΤΕΛ, Αστικά, Ταξί, έχουν αποδώσει τον Φ.Π.Α. που ποτέ δεν εισέπραξαν για τη μεταφορά των μαθητών! Αυτό δεν είναι αδικία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ