Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Παράπονα τριτέκνων οικογενειών για καταβολή χρηματικού ποσού για την παραλαβή τροφίμων

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ κ. ΓΚΑΪΤΑΤΖΗΣ Θ.
Παράπονα τριτέκνων οικογενειών για καταβολή χρηματικού ποσού για την παραλαβή τροφίμων
«Με τα χρήματα αυτά θα πρέπει να πληρωθούν όλα τα έξοδα για τη μεταφορά, την αποθήκευση και τη διανομή των τροφίμων»



ΠΑΡΑΠΟΝΑ και καταγγελίες έγιναν προς την εφημερίδα μας, από μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Δράμας, σχετικά με την καταβολή χρηματικού ποσού για την παραλαβή τροφίμων.
Οι καταγγελίες που έφτασαν στην εφημερίδα μας, έλεγαν ότι, όλα τα μέλη των Τριτέκνων Ν. Δράμας, προκειμένου να παραλάβουν στην περίοδο των εορτών ρύζι και μακαρόνια, τα τρόφιμα που δικαιούται κάθε οικογένεια, θα έπρεπε να αγοράσουν υποχρεωτικά έναν λαχνό αξίας 4 ευρώ. Μόνο αγοράζοντας τον λαχνό αυτό, θα μπορούσαν να παραλάβουν τα τρόφιμα. Παράλληλα, με τον λαχνό αυτό συμμετείχαν σε κλήρωση μιας τηλεόρασης.
Μετά από παράπονα αρκετών μελών του Συλλόγου Τριτέκνων, ορίστηκε έκτακτη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, και άλλαξε το αντίτιμο του λαχνού, κατεβαίνοντας στα 2 ευρώ. Τα παράπονα όμως αρκετών παρέμειναν, γιατί κάτι τέτοιο έγινε για πρώτη φορά. Το να αγοράσουν δηλαδή έναν λαχνό 2 ευρώ, προκειμένου να παραλάβουν τα τρόφιμα.

«Καλύπτουμε τα έξοδα μεταφοράς και αποθήκης»
Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον γραμματέα του Συλλόγου Τριτέκνων κ. Θόδωρο Γκαϊτατζή και του εξέθεσε το ζήτημα, ο οποίος είπε:
«Δεν είναι ακριβώς έτσι. Εμείς ως σύλλογος, έχουμε κάποια διαχειριστικά έξοδα, τα οποία είναι η μεταφορά των τροφίμων αυτών, η εκφόρτωσή τους, η ενοικίαση του χώρου αποθηκών και η καταβολή ενός ελάχιστου ποσού στους ανθρώπους που θα τα διανείμουν. Σε όλους αυτούς τους συλλόγους συνήθως, τα έξοδα αυτά τα επιβαρύνονται οι δικαιούχοι. Στο σύλλογό μας, δικαιούχοι τροφίμων είναι 562 άτομα. Έτσι φέτος, αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε 2 ευρώ από τον κάθε δικαιούχο για κάθε προϊόν, προκειμένου να καλύψουμε αυτά τα έξοδα. Για να μην υπάρξει όμως κάποια καχυποψία από τα μέλη μας, με αυτό το ποσό δίνουμε και έναν λαχνό ίσης αξίας, που χρησιμεύει και ως απόδειξη, αλλά και με τον οποίο θα συμμετέχουν σε κλήρωση όταν γίνει η κοπή της βασιλόπιτας».
Ρωτώντας τον κ. Γκαϊτατζή, αν είναι υποχρεωτικό να αγοράσει κάποιος τον λαχνό, επισημαίνει: «Όχι. Αν θέλει μπορεί να μην πάρει τον λαχνό. Όμως θα πρέπει να καταβάλει 2 ευρώ ως ελάχιστο αντίτιμο, για να παραλάβει τα τρόφιμα που δικαιούται, προκειμένου ο σύλλογος να μπορέσει να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του για τη μεταφορά και τη διανομή των τροφίμων. Και 2 ευρώ δεν είναι πολλά για να παραλάβει 20 κιλά μακαρόνια! Τα έξοδα αυτά ανέρχονται περίπου στα 1.200 ευρώ. Τις άλλες χρονιές είχαμε τα μισά περίπου προϊόντα από όσα έχουμε τη φετινή χρονιά, γι’ αυτό το λόγο και τα έξοδα είναι περισσότερα. Πέρυσι ο σύλλογος μπόρεσε και κάλυψε τα ποσά αυτά. Έτσι λοιπόν, σκεφτήκαμε να δίνουμε και από ένα λαχνό γι’ αυτό το ποσό ώστε να συμμετέχει σε κλήρωση τριών τηλεοράσεων. Εμείς πάντως είμαστε υπέρ των μελών μας και δεν θέλουμε να τους επιβαρύνουμε με περιττά έξοδα. Οι καιροί όμως είναι δύσκολοι και αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν».
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ