Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Συνένοχοι είμαστε όλοι στην προπαγάνδα!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ τι μου καρφώθηκε από το πρωί στο μυαλό, κι αντί να σιγοτραγουδάω τα κάλαντα, μου ερχόταν στο μυαλό εκείνο το τραγούδι των Κατσιμιχαίων «συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα». Και αίφνης, το διαμόρφωσα διαφορετικά: «συνένοχοι είμαστε όλοι στην τρέλα…».
Λοιπόν, μας έβαλαν το μικρόβιο μέσα, ότι όλοι φταίμε για όλα. Άλλωστε, όπως είπε κι εκείνος ο σοφός χοντρός αντιπρόεδρος «μαζί τα φάγαμε» τα λεφτά ρε! Μου καρφώθηκε κι εμένα η συνενοχή.
Συνένοχοι είμαστε όλοι στην προπαγάνδα!
Χρονιάρες μέρες, τι να πεις και τι να γράψεις. Η συνενοχή του πολίτη στην άπληστη εξουσία, είναι η μόνιμη επωδός των κυβερνώντων. Αυτός είναι ο σκοπός. Ότι όλοι μαζί φταίμε για όλα όσα συμβαίνουν. Και να σας πω γιατί. Αφενός γιατί όλοι εμείς, ψηφίζουμε όλους αυτούς τους χαραμοφάηδες. (Πριν απ’ όλα, θα ήθελα να μην το γενικεύσω και να πω ότι υπάρχουν και οι σωστοί, και οι έντιμοι κτλ. Όμως μιλάμε, δυστυχώς, για την πλειοψηφία. Γιατί αν δεν ήταν πλειοψηφία και οι χαραμοφάηδες, οι άτιμοι και οι κλεφταράδες ήταν λίγοι και ήταν παραφωνία, σίγουρα θα πήγαιναν στη φυλακή).
Η τακτική της εξουσίας είναι γνωστή, από την εποχή της αποικιοκρατίας ακόμα. Διαίρει και βασίλευε! Ρίχτους λοιπόν στα λιοντάρια του διαίρει και βασίλευε κι άστους να βγάλουν μόνοι τους την άκρη. Αυτοί πλακώνονται μεταξύ τους για το τίποτα, κι εσύ κατεβάζεις κάτι επείγοντα πολυνομοσχέδια και μ’ ένα σουτ, τους ξαποστέλνεις ταξίδι στο χρόνο, 50 χρόνια πίσω!
Στην Ελλάδα, στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι μηδέν. Όμως όταν θ’ ακούσουμε αυτόν τον τόνο, θα είναι ήδη αργά! Γιατί, συνένοχοι είμαστε όλοι στην προπαγάνδα!
Στην Ελλάδα του 2010, βρισκόμαστε ήδη σε καθεστώς αποικιοκρατίας. Κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε αυτό και το χωνέψουμε ότι έτσι συμβαίνει, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε. Οι Έλληνες έχουμε μια καθυστέρηση όσον αφορά την συνειδητοποίηση ορισμένων πραγμάτων. Για παράδειγμα, κάναμε 400 χρόνια για να καταλάβουμε ότι έπρεπε να επαναστατήσουμε απέναντι στον οθωμανικό ζυγό, ενώ είναι άγνωστο τι θα έκανε ο Έλληνας για να αποδιώξει από τον σβέρκο του τη δικτατορία του Μεταξά αν δεν ξεσπούσε ο πόλεμος. Όσο για την επταετία των συνταγματαρχών του 1967, έπρεπε να περάσουν επτά χρόνια και να χάσουμε τη μισή Κύπρο για να ξυπνήσουμε! Ο Έλληνας αργεί να πάρει μπροστά, αλλά όταν παίρνει φόρα ξεσπαθώνει.
Για την Ελλάδα και τον Έλληνα, στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι μηδέν! Κι εδώ είναι που πρέπει να προσέξει, να ανοίξει τα μάτια του. Η χώρα βουλιάζει και κάποιος πρέπει να την κρατήσει έξω από τον βούρκο. Κι αυτός ο κάποιος, δεν μπορούν να είναι τα κομματικά στρατιωτάκια της Βουλής, γιατί αυτοί δεν έχουν ελεύθερη άποψη και γνώμη. Φοβούνται τις διαγραφές τους! Ο λαός είναι που θα σηκώσει για άλλη μια φορά τη χώρα στις πλάτες του. Και 200 χρόνια μετά το 1821, καθώς το 2021 πλησιάζει, η Ελλάδα χρειάζεται μια δεύτερη Επανάσταση, για να μπορέσει να ξελασπώσει!
Συνένοχοι είμαστε όλοι στην προπαγάνδα κι εμείς την αποδεχόμαστε σιγά-σιγά και σταθερά, καθώς τελευταία προσπαθούν να φυτέψουν στο μυαλό μας τη μείωση των βουλευτών. Δικαιολογία αφενός η μεγάλη οικονομική κρίση, η μείωση των εξόδων του κράτους και ο «Καλλικράτης». Ορισμένοι μάλιστα μιλούν για μείωση των βουλευτών στους 60! Όσο λιγότεροι αντιπρόσωποι του λαού στη Βουλή, στο κεντρικό δηλαδή όργανο εξουσίας, τόσο το καλύτερο… για ποιους όμως; Όσο λιγότεροι οι βουλευτές, τόσο καλύτερα ελεγχόμενοι!
Συνένοχοι είμαστε όλοι στην προπαγάνδα… μέχρι να καταλάβουμε ότι μας ετοιμάζουν απολυταρχικά καθεστώτα, μέχρι να καταλάβουμε ότι όσο δυνατότερες και συμπυκνωμένες και στεγανοποιημένες είναι οι εξουσίες που μας διοικούν, τόσο ευκολότερο θα είναι να μας κυβερνούν κι εμείς να διαμαρτυρόμαστε!
Μπορεί η Βουλή των 300 να έχει μεγάλα έξοδα, όμως όσο πιο …πλατύ είναι, τόσο δημοκρατικότερο είναι, καθώς θα υπάρχουν και κάποιοι που θα τολμούν να αποχωρήσουν και δεν θα υπολογίζουν τις διαγραφές τους και θα κινδυνεύει η όποια κακή κυβέρνηση να πέφτει από τον θώκο της! Οι λιγότεροι βουλευτές θα ελέγχονται καλύτερα! Γιατί δεν τολμούν να ορίσουν μόνο δύο θητείες και όλους τους αιρετούς σε όλη τη χώρα; Αυτό θα πει τόλμη! Δύο θητείες το ανώτερο για δημάρχους, για περιφερειάρχες, για βουλευτές, για πρωθυπουργούς! Κι έπειτα τέλος, στο σπίτι τους! Διαφορετικά, βουλευτής που εκλέγεται για 3 θητείες, για 4 θητείες είναι τρελός να αντιδράσει στο κόμμα του;
Συνένοχοι είμαστε όλοι στην προπαγάνδα!
Θανάσης Πολυμένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ