Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Τι 200 τι 300! …ψευτοδιλήμματα

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ το ζήτημα της μείωσης των βουλευτών σε 200, μέσα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Ρέππα στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». «Μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 και συνταγματική κατοχύρωση ενός εγγυημένου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης», λέει ο υπουργός Μεταφορών.

M Τι έγινε; Δηλαδή δεν μπορούν να ελέγχουν τους 300 και προσπαθούν να τους μειώσουν; Στις δημοκρατίες, οι πλειοψηφίες αποτελούν τη σταθερότητα του πολιτεύματος και των πολιτικών πρακτικών. Δεν θα διαφωνήσω με κανέναν, αν μου πείτε ότι κι αυτούς τους ελέγχουν, ούτως ή άλλως, μέσα από τα κόμματα! Το κόμμα ξέρει να ελέγχει τους βουλευτές του! Θα σας απαντήσω όμως, ότι, αυτό δεν γίνεται πάντα.
M Παράδειγμα, η κυβέρνηση Παπανδρέου αποπέμπει με το παραμικρό βουλευτές, επειδή νομίζει ότι έτσι εδραιώνει τη θέση της με την ψήφιση του μνημονίου και του αντιλαϊκού προϋπολογισμού και πολυνομοσχέδια που πάνε την Ελλάδα πενήντα χρόνια πίσω.
M Θα πρέπει επιτέλους να το καταλάβουμε, ότι, οι μειοψηφίες είναι αυτές που κάνουν καλύτερη δουλειά στα καθεστώτα που τείνουν να γίνουν απολυταρχικά! Κάποτε ο Γιώργος Παπανδρέου τσίριζε και φώναζε για δημοψηφίσματα… αλλά τότε κυβερνούσε η Δεξιά και ο Καραμανλής! Μόλις ήρθε στην εξουσία τα ξέχασε και προσπαθεί να επιβάλει μια μειοψηφία βουλευτών, εκπροσώπων του ελληνικού λαού, τους οποίους θα ελέγχουν ακόμα καλύτερα! Το οικονομικό ζήτημα ότι οι βουλευτές κοστίζουν, είναι απλώς μια πρόφαση!!! Σκεφτείτε το…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ