Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Γενική πανεργατική απεργία από τη ΓΣΕΕ

Από αριστερά: ο γεν. γραμματέας του ΕΥΚ Δράμας κ. Γ. Σαβρίδης, η πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κα Ε. Προδρόμου και ο πρόεδρος του ΕΥΚ Δράμας κ. Β. Δασκάλου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Γενική πανεργατική εργασία από τη ΓΣΕΕ

10.30 το πρωί η συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Δράμας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ παραχώρησε χθες το πρωί η νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, προκειμένου να καλέσει όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τους ανέργους, τους νέους, τους συνταξιούχους, στη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργιακή συγκέντρωση που κήρυξε η ΓΣΕΕ για αύριο Τετάρτη. Στη Δράμα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο στις 10.30 το πρωί.


Δασκάλου: «Με πρόσχημα την κρίση…»
«Με πρόσχημα την κρίση», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΥΚ Δράμας κ. Βασίλης Δασκάλου, «οι βιομήχανοι επιχειρούν για μια ακόμη φορά, να ισοπεδώσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα. Οι εργαζόμενοι, με τους εκβιασμούς και τις απειλές έχασαν περισσότερα απ’ ό,τι μπορούσαν, ώστε εκείνοι να πετύχουν τον στόχο τους. Η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουν άλλο. Ας πληρώσουν επιτέλους, όλοι όσοι τα προηγούμενα χρόνια, πλούτισαν σε βάρος των εργαζομένων. Εμείς απαιτούμε από την κυβέρνηση, να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων αυτές τις φαεινές ιδέες του ΣΕΒ, όπως απαιτούμε και από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών, να πάρει πίσω της προτάσεις της για τα εργασιακά».

Προδρόμου: «Δικαίωμα στην εργασία…»
Αναφερόμενη στο δικαίωμα στην εργασία και στη ζωή, η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Δράμας της ΑΔΕΔΥ κα Ελένη Πρόδρομου είπε:
«Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται δραματικά. Την κοινωνική τους ασφάλιση να μπαίνει στην κλίνη του Προκρούστη, ενώ τα εργασιακά μας δικαιώματα καθημερινά καταρρακώνονται. Ταυτόχρονα με το μνημόνιο 2, επιχειρούνται βίαιες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τις μετατάξεις και απολύσεις του προσωπικού μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης οργανισμών. Το νέο μισθολόγιο που προωθεί η κυβέρνηση έρχεται να μειώσει εκ νέου τους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων, αφού στοχεύει σε δραματικές περικοπές και δαπάνες μισθοδοσίας. Οι δημόσιες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας μπαίνουν στο στόχαστρο. Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, απαιτούμε, να αλλάξει τώρα η πολιτική που εξυπηρετεί τους δανειστές και το μεγάλο κεφάλαιο, απαιτούμε την ανατροπή του μνημονίου και των αντιεργατικών πολιτικών, διεκδικούμε το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπείς αμοιβές, στην κοινωνική ασφάλιση, σταθερές εργασιακές σχέσεις, διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην εργασία και στη ζωή».

Σαβρίδης: «Μαυρογιαλούροι…»
Ο γενικός γραμματέας του ΕΥΚ Δράμας και πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Δράμας κ. Γιώργος Σαυρίδης, ξεκίνησε θυμίζοντας τον Μαυρογυαλούρο, στην αξέχαστη ταινία με τον Λάμπρος Κωνσταντάρα: «Εγώ θέλω να πάω τους εργαζόμενους μερικά χρόνια πίσω, σε μια ταινία με τον Μαυρογυαλούρο. Θα σας εξαφανίσουμε, είπε. Έκανε ένα λάθος, αντί να πει θα σας εξασφαλίσουμε, είπε θα σας εξαφανίσουμε. Αυτή τη στιγμή, προσπαθούν να εξαφανίσουν όλους τους εργαζόμενους. Θα πω σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, και στους συνταξιούχους, στις 15 Δεκεμβρίου να είναι όλοι εδώ στο Εργατικό Κέντρο. Γιατί δεν πάει άλλο. Θα πω στους πολιτικούς να κοιτάξουν τους εργαζόμενους στα μάτια και τους συνταξιούχους που τους έχουν κόψει την ελπίδα. Είναι κρίμα να βλέπεις τον συνταξιούχο, με 400 και 450 ευρώ να μην μπορεί αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων, να πάρουν ένα δώρο στα εγγόνια τους. Εμείς μπορούμε να κοιτάξουμε τους εργαζόμενους στα μάτια. Αν μπορούν να κάνουν το ίδιο και οι πολιτικοί μας, τους καλώ στις 15 Δεκεμβρίου να είναι όλοι εδώ».

Αιτήματα
Αυτό το χρέος δεν είναι δικό μας, σημειώνει η ΓΣΕΕ στις ανακοινώσεις της και αναφέρεται και στα αιτήματα των εργαζομένων. Απαιτούμε αλλαγή πολιτικής, ενίσχυση εισοδημάτων, ανάπτυξη, απασχόληση, κοινωνική συνοχή και ευημερία των ανθρώπων και όχι των αριθμών και των κερδών, απόκρουση και ανατροπή του Νεοφιλελευθερισμού!
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, αρνούνται να πληρώσουν ξανά γι’ αυτό και διεκδικούν.
-         Ριζική αλλαγή των προβλέψεων του προϋπολογισμού του 2011, αναφορικά με τα εισοδήματα, τις ασφαλιστικές και κοινωνικές παροχές, τη φορολογία των μισθωτών, το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων.
-         Αύξηση και όχι μείωση των χρηματοδοτήσεων των φορέων κοινωνικής Ασφάλισης, και επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης καθώς και την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.
-         Απόλυτος σεβασμός στο θεσμικό πλαίσιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων του Ν. Ν187/90 και των ΣΣΕ.
-         Σταθερή και πλήρης εργασία, με πλήρη δικαιώματα για όλους. Άμεσα μέτρα για την προστασία της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας. Αυστηρές κυρώσεις στους εργοδότες που με πρόφαση την οικονομική κρίση, καταπατούν τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα.
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ