Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Μας δουλεύουν…

ΗΤΑΝ αυτοί που μας χλεύαζαν πριν από μερικούς μήνες και σήμερα βραβεύουν τον Έλληνα πρωθυπουργό! Ήταν αυτοί που με τα φωτογραφικά μοντάζ τους, όπως αυτό της φωτογραφίας, στα εξώφυλλα του περιοδικού τους, έβριζαν έναν ολόκληρο λαό ως «κλέφτες» και «απατεώνες»!

M Τώρα, οι ίδιοι αυτοί Γερμανοί, περιποιούν μεγάλη τιμή στον Γιώργο Παπανδρέου: Στην κατηγορία «Οι επτά καλύτεροι διαχειριστές κρίσεων του 2010», την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτηρίζεται και ως «Σωτήρας των Ελλήνων».
M Γράφει το γερμανικό περιοδικό: .... [Ο 58χρονος Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε το 2010 αντιμέτωπος με έναν ηράκλειο άθλο. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έπρεπε να αποτρέψει την χρεοκοπία της Ελλάδας, κάτι που στις αρχές του έτους φαινόταν μάλλον απίθανο. «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», τόνισε ο Παπανδρέου απευθυνόμενος στη συνείδηση των συμπατριωτών του. Αμέσως μετά αποφάσισε την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, την περικοπή μισθών στο Δημόσιο μέχρι και κατά 30%, καθώς και σημαντική αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Και όλα αυτά παρά τις μαζικές αντιδράσεις. Εάν η πολιτική του για τη διαχείριση της κρίσης αποδώσει τελικά καρπούς, εξαρτάται από το εάν θα καταφέρει να δαμάσει τον καλπάζοντα πληθωρισμό και να δώσει νέα πνοή στην οικονομία της χώρας.]