Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

«Το 2030 η Ελλάδα δεν θα έχει παιδιά!»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟΝ «Π.Τ.»
«Το 2030 η Ελλάδα δεν θα έχει παιδιά!»

Κοροϊδεύουν τις πολύτεκνες οικογένειες
Κόβουν το δικαίωμα στη μόρφωση καταργώντας τις μετεγγραφές φοιτητών τέκνων πολύτεκνων οικογενειών



ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι πολύτεκνες οικογένειες στην Ελλάδα, με βάσει το νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Η κυβέρνηση, δια του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  με το προσχέδιο του νόμου «διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα  Υγείας και άλλες διατάξεις», που έδωσε στη δημοσιότητα.

Γράφει ο
Θανάσης Πολυμένης

Για τα νέα μέτρα που ουσιαστικά χτυπούν την πολύτεκνη οικογένεια, μιλήσαμε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Δράμας κ. Νικόλαος Σμολοκτό, ο οποίος είναι αρκετά σκληρός στις εκφράσεις του και με το δίκιο του: «Η όλη φιλοσοφία αφορά την στόχευση της ελληνικής οικογένειας, η οποία τελικά δεν μπορεί να ανανήψει μετά από αυτά τα μέτρα τα οποία έχει πάρει η κυβέρνηση, η κατοχική κυβέρνηση για μας, διότι στόχος της είναι να μην γεννιούνται παιδιά στην Ελλάδα. Το 2030 η Ελλάδα δεν θα έχει παιδιά! Αυτή είναι όλη η φιλοσοφία του πράγματος. Τα επιδόματα ήταν ένα κίνητρο και μια βοήθεια για κάποιες οικογένειες, οι οποίες θα ήθελαν να είχαν τρία παιδιά, αλλά δεν τολμούν, διότι δεν μπορούν να τα συντηρήσουν. Μ’ αυτή την συγκυρία, η κυβέρνηση στοχεύει ακριβώς στο κέντρο της ελληνικής οικογένειας».

Επώδυνα τα νέα μέτρα
1. Θεσπίζει, για τη χορήγηση του επιδόματος του τρίτου τέκνου και του επιδόματος και της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας, ως όριο οικογενειακού εισοδήματος το ποσό των 40.000 ευρώ (μεικτά) ετησίως (καθαρά 30.000  περίπου).  Αξιώνει, δηλ. μία πολύτεκνη οικογένεια, με τέσσερα τέκνα, για να της χορηγηθεί το επίδομα ή η σύνταξη, το κατά  κεφαλήν  εισόδημά της να μην υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ ετησίως (30.000: όσα τα μέλη της οικογένειας) ή το ποσό των 410 ευρώ μηνιαίως, ποσό που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, το οποίο η  Υπουργός  Εργασίας το προσδιόρισε, προ ημερών, στις 6.000 ευρώ ετησίως το άτομο!
 2. Καταργεί τη χορήγηση του επιδόματος του τρίτου τέκνου (178 ευρώ μηνιαίως), που λαμβάνουν οι πολύτεκνες μητέρες, οι οποίες έχουν τρίτο τέκνο ηλικίας μέχρι έξι (6) ετών, ανεξαρτήτως του ποιο εισόδημα έχουν ή εάν είναι άνεργοι!
3. Θεσπίζει το ίδιο παραπάνω όριο για τη χορήγηση της εφάπαξ παροχής των 2.000 ευρώ, που καταβάλλεται για τη γέννηση του τρίτου τέκνου και κάθε τέκνου μετά το τρίτο!
 4. Θεσπίζει ως προϋπόθεση της συμμετοχής στις προσλήψεις, για τη μερική απασχόληση, των πολυτέκνων, των τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων  και μόνον γι’ αυτούς το ίδιο παραπάνω όριο!
 5. Θεσπίζει το ίδιο παραπάνω όριο εισοδήματος για τις μεταθέσεις των τριτέκνων δημοσίων υπαλλήλων!
 6. Το άκρον άωτο της αναλγησίας και της πρωτοφανούς μετά βαρβαρότητας επιδρομής κατά των πολυτέκνων  θεσπίζει το ίδιο παραπάνω όριο εισοδήματος ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή ειδικώς και μόνον των πολυτέκνων και των τέκνων πολυτέκνων, αλλά και των τριτέκνων, στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ!  Ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει για όλους τους άλλους.  Κατεδάφιση των πάντων! Οι πολύτεκνοι στην πυρά!
 7. Θεσπίζει το ίδιο όριο, ειδικώς και μόνον για τους πολυτέκνους, τα τέκνα πολυτέκνων και τους τριτέκνους, στις προσλήψεις του Ν. 2643/1998 ( ΑΜΕΑ, Πολυτέκνους,  Εθνικής  Αντίστασης, Αναπήρων πολέμου.)!

«Να αναγεννηθεί ο ελληνικός πληθυσμός»
«Εμείς θέλουμε να δώσουμε στην κυβέρνηση να καταλάβει ότι πρέπει να αναγεννηθεί ο ελληνικός πληθυσμός», μας λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Δράμας κ. Σμολοκτός και συνεχίζει:
«Οι παραγωγικές ηλικίες που είναι από 18 έως 40 και 50 χρόνων ακόμη, είναι κάτω του 35% στην Ελλάδα. Άρα λοιπόν με δεδομένα τα δημογραφικά κριτήρια, όπως λέει και ο γνωστός καθηγητής κ. Δρετάκης, η Ελλάδα το 2030 θα είναι 4,5 εκατομμύρια Έλληνες. Το 2050, μ’ αυτούς τους δημογραφικούς ρυθμούς, η Ελλάδα θα έχει 2,5 εκατομμύρια Έλληνες! Δεν θα ομιλείται πλέον η ελληνική γλώσσα και συνεπώς αυτοί όλοι οι Έλληνες θα είναι περιθωριακοί και θα εγκλωβιστούν σε κάποιο σημείο της Ελλάδας, η οποία τελικά δεν θα λέγεται και Ελλάδα. Αυτά τα στοιχεία είναι τρομακτικά. Θα πρέπει να τα λέμε από τώρα, να αφυπνιστούν όλοι! Αλλά επειδή δεν έχουμε κυβέρνηση και είναι κατοχική και κάνει κουμάντο η τρόικα, καταλαβαίνετε που θα φτάσουμε. Γι’ αυτό εμείς αντιτιθέμεθα και το πρωί της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου, μαζί με όλους τους εργαζόμενους θα συμπάσχουμε και θα διαμαρτυρηθούμε γι’ αυτά τα μέτρα εναντίον των πολυτέκνων».

Στη Δράμα
Καταθέτοντας τα στοιχεία που αφορούν το νομό Δράμας, ο κ. Σμολοκτός επισημαίνει ότι: «Στη Δράμα έχουμε περίπου 2.300 πολύτεκνες οικογένειες και το νούμερο αυτό αυξομειώνεται συνήθως. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι από αυτές τις οικογένειες, οι 1500 είναι με μικρά παιδιά κάτω των 25 ετών, ενώ οι υπόλοιπες οικογένειες, γύρω στις 700 είναι μόνο οι γονείς, γιατί τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και έχουν φύγει από το σπίτι. Όμως βάση του Συντάγματος, θεωρούνται πολύτεκνες οικογένειες, γιατί την πολυτεκνική ιδιότητα τη φέρουν ισοβίως. Συνολικά, έχουμε 1500-1600 πολυτεκνικές οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά, από 20 ετών και κάτω».

Άδικα τα μέτρα
«Θεωρώ ότι είναι άδικα τα μέτρα. Η δημογραφική πολιτική δεν γίνεται έτσι», τονίζει ο κ. Σμολοκτός και αναφέρεται στα ζήτημα των αδιόριστων δασκάλων, οι οποίοι, αν έκαναν τέταρτο παιδί, μπορούσαν να διοριστούν στο δημόσιο απευθείας, χωρίς να περάσουν από το ΑΣΕΠ:
«Κατήργησαν το νόμο, σύμφωνα με τον οποίο οι δάσκαλοι που είχαν τρία παιδιά και έκαναν τέταρτο διοριζόντουσαν χωρίς ΑΣΕΠ κατευθείαν στο δημόσιο. Είχε εφαρμοστεί το 2004 αυτός ο νόμος του Καραμανλή και τότε είχαμε 850 γεννήσεις από δασκάλους. Αν το διαιρέσουμε δια του 20 που είναι η κάθε αίθουσα σχολείου, ουσιαστικά γεμίζουν οι αίθουσες και δουλεύουν και περισσότερο οι δάσκαλοι. Τώρα, συρρικνώνονται τα σχολεία χωρίς παιδιά και δεν έχουμε κίνητρο».

Μετεγγραφές φοιτητών
Παίρνουν πίσω το μέτρο για τις μετεγγραφές των φοιτητών τέκνων πολύτεκνων οικογενειών. Για παράδειγμα, όταν είναι δύο αδέλφια σε άλλες πόλεις, μπορούσε το ένα να μετεγγραφεί στη σχολή του άλλου.
«Να σας πω μια περίπτωση, λέει ο κ. Σμολοκτός. Ήρθε προχθές ένας πολύτεκνος και μου λέει: πρόεδρε θα πάω να κλέψω για να ζήσω τα παιδιά μου. Έχει ένα παιδί φοιτητή στα Γιάννενα και το άλλο το παιδί του πέρασε στη Ρόδο. Έκανε αίτηση να γίνει μετεγγραφή να πάει στα Γιάννενα και δεν την ενέκριναν. Αυτός ο άνθρωπος, που δουλεύει μόνος του στην οικογένεια και μάλιστα περιστασιακά, χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλειά, πώς μπορεί να σπουδάσει τα παιδιά του; Η μόρφωση τελικά είναι προνόμιο ορισμένων; Στερούν ουσιαστικά εμάς τους πολύτεκνους να έχουμε πρόσβαση στην εκπαίδευση και στη μόρφωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ