Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Οι Φον Φούφουτοι κι ο Φούφουτος!

«Φον Φούφουτους» τους αποκάλεσε προ ημερών ο πληθωρικός Θεόδωρος Πάγκαλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου ή κατ’ άλλους, ο ελεγκτής του έργου των υπουργών της κυβέρνησης! Πρόκειται για τους ελεγκτές του Δ.Ν.Τ. και της Τρόικας. Μπορεί βέβαια συχνά πυκνά ο Πάγκαλος να μας διασκεδάζει λέγοντας μας διάφορα αστεία, το θέμα είναι όμως ότι αυτοί οι «Φον Φούφουτοι» ελέγχουν τα υπουργεία με τη σειρά και φυσικά ελέγχουν και την ίδια τη χώρα. Αν ο Πάγκαλος νομίζει ότι κυβερνά αυτή τη χώρα, προφανώς κάνει λάθος.

Από εκείνο το περίφημο ρητορικό ερώτημα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή κατά τη δολοφονία Λαμπράκη «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο», μέχρι το συμπέρασμα του ανιψιού του Κώστα Καραμανλή ότι «πέντε νταβατζήδες κυβερνούν τον τόπο» στο σουτζουκοπωλείον του Μπαϊρακτάρη, φτάσαμε στους «Φον Φούφουτους» που κυβερνούν τον τόπο και που τους υπέδειξε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου! Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μισό αιώνα μετά από το ρητορικό ερώτημα του αείμνηστου Καραμανλή, μάθαμε τελικά ποιοι κυβέρνησαν και ποιοι κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Ενδιάμεσα και πριν, πέρασαν διάφοροι «Φούφουτοι – κυβερνώντες». Άγγλοι, Αμερικανοί, συνταγματάρχες που παρέδωσαν την Κύπρο, διάφοροι άλλοι που ευχαρίστησαν τον Μπιλ Κλίντον, αρχικλέφτες και λαμόγια, κρατικοδίαιτα τρωκτικά (όχι το γνωστό blog) και φτάσαμε τώρα εδώ, να μας κυβερνά η νέα γενιά της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ