Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

763.600 οι δημόσιοι υπάλληλοι … χωρίς τους διάφορους κρατικοδίαιτους!

● ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΣΟΙ είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι σ’ αυτή τη χώρα; Όλοι μαζί, όλοι μαζί, χωρίς κανένας να λείπει και σύμφωνα πάντα με την απογραφή, ανέρχονται στις 763.660! Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Όλοι όσοι πληρώνονται από το δημόσιο, όλοι όσοι πληρώνονται από το κρατικό ταμείο! Αυτό το νούμερο αναφέρεται πάντως στην επίσημη ιστοσελίδα της απογραφής http://apografi.gov.gr/. [Αριθμός μοναδικών ΑΦΜ που έχουν απογραφεί 763.660].

● Σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι «κλασικοί» δημόσιοι υπάλληλοι, αυτοί δηλαδή που εργάζονται στις νομαρχίες, στις διευθύνσεις διαφόρων υπουργείων ανά νομό, στα ίδια τα υπουργεία, οι ένστολοι (στρατιωτικοί και αστυνομία), οι κληρικοί, συμβασιούχοι, ωρομίσθιοι και εποχικοί. Οι εποχικοί και οι ωρομίσθιοι βέβαια, αύριο – μεθαύριο μπορεί να μην υπάρχουν στις θέσεις αυτές, αλλά δεν έχει σημασία.

● Απογράφηκαν ακόμα κι αυτοί των οποίων οι συμβάσεις τους λήγουν την ερχόμενη εβδομάδα! Τέτοιος ζήλος δηλαδή! Αφού βέβαια απείλησαν τους πάντες ότι, αν δεν απογραφούν δεν θα πληρωθούν! Καλό κι αυτό… Όπως και να ’χει όμως, όλοι μαζί λοιπόν, ανέρχονται στις 763.660. Για να πούμε και την πάσα αλήθεια, δεν είναι και κανένα τεράστιο νούμερο!

● Δεν είναι μεγάλο το νούμερο για τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα, μάλλον κακώς έγινε τόσος μεγάλος λόγος και τόσο μεγάλος σαματάς. Το θέμα τελικά βρίσκεται αλλού και όχι στο πόσοι είναι όλοι μαζί αυτοί που πληρώνονται από το κράτος για τη δουλειά που κάνουν. Τελικά, αυτό το κράτος, θα πρέπει να ρίξει το βάρος στον τρόπο που λειτουργεί αυτό το περιβόητο δημόσιο.

● Υπάρχει σοβαρό θέμα με τον τρόπο λειτουργίας του Δημοσίου. Θέματα διοίκησης. Και τη διοίκηση, τον σχεδιασμό, τις προσλήψεις τα ρυθμίζουν οι κυβερνήσεις και όχι οι υπάλληλοι. Ενδιαφέρον έχει επίσης η εσωτερική σύνθεση του πλήθους των απασχολούμενων στο Δημόσιο. Οι ένστολοι δεν είναι υπερβολικά πολλοί για μια δημοκρατία και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

● ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, παραμένουν και μάλλον θ’ αργήσουμε να έχουμε απαντήσεις. Ούτε η ίδια η οργάνωση έβγαλε σχετική προκήρυξη, για να μας εξηγήσει το στυγερό αυτό έγκλημα. Αλλά τι να εξηγήσει θα μου πείτε; Εξηγούνται οι άνανδρες δολοφονίες;

● Αν έτσι είναι όπως μας τα λέει η Αστυνομία, ότι το ένα πιστόλι ήταν της «Σέχτας Επαναστατών», πριν απ’ όλα, θα πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι μας: για ποιο λόγο διατηρείται σε τόσο υψηλό επίπεδο η τρομοκρατία στην Ελλάδα; Τρομοκρατικές οργανώσεις θα μπορούσαμε να έχουμε σε άλλες εποχές. Όπως είχαμε για παράδειγμα με την μεταπολίτευση την «17 Νοέμβρη». Αλλά αν το καλοσκεφτούμε, ούτε καν κατά την περίοδο της επτάχρονης χούντας των συνταγματαρχών είχαμε.

● Στη Βρετανία υπάρχει ο IRA, αλλά δρα για συγκεκριμένους λόγους. Στην Ελλάδα, οι τρομοκρατικές οργανώσεις του σήμερα, στόχο έχουν απλώς να δολοφονούν. Όπως έγραφαν και οι ίδιοι της «Σέχτας Επαναστατών» σε προηγούμενη προκήρυξή τους, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι «να ματώσει η Ελλάδα».

● Ωστόσο, η δολοφονία του Γκιόλια θα έπρεπε δικαίως να μας προβληματίσει όλους. Δεν είναι μια δολοφονία που αφορά μόνο τον δημοσιογραφικό κόσμο. Δεν είναι μια δολοφονία με την οποία εξέλιπε κάποιος από τη δημοσιογραφική οικογένεια. Είναι μια δολοφονία η οποία θα πρέπει να ταρακουνήσει κυριολεκτικά τη χώρα, αν δεν την ταρακούνησε ήδη. Είμαι βέβαιος ότι το ταρακούνημα αυτό θα το νιώσουμε αρκετά σύντομα στην πολιτική ζωή της χώρας.

● Αν υπάρχει μια οποιαδήποτε μαφία που λειτουργεί με βάση τα διάφορα εκδοτικά συμφέροντα, όπως κάποιοι λένε και στοχοποιούν συναδέρφους τους, τότε η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή. Όταν η μαφία δεν μπορεί να λύσει κάποιο πρόβλημα, τότε αφανίζει το ίδιο το πρόβλημα. Υπάρχει όμως και ένα άλλο ζήτημα. Γιατί άραγε σέρνουν τη δολοφονία Γκιόλια προς τα εκδοτικά συμφέροντα όλα τα παραδοσιακά ΜΜΕ της χώρας; Λογικά, δεν θα τα συνέφερε να κάνουν κάτι τέτοιο.

● Μήπως προσπαθούν να κουκουλώσουν κάποιο άλλο ζήτημα; Κάτι άλλο συμβαίνει στην Ελλάδα, και συμβαίνει καιρό τώρα και συμβαίνει να μην μπορούν να το ανακόψουν. Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου με τόσο εντυπωσιακό τρόπο και πρωτοφανή σκληρότητα, δεν μπορεί να είναι ένα απλό ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Γιατί μια τρομοκρατική οργάνωση να αναλάβει να κάνει ένα τέτοιο ξεκαθάρισμα;

● Μήπως δρουν λοιπόν πίσω απ’ όλα αυτά, παρακρατικές ομάδες και προβοκάτορες, οι οποίοι σκοπό έχουν την εδραίωση μιας περιόδου πολιτικής ανωμαλίας στη χώρα; Άλλωστε, η διατήρηση σε τόσο υψηλό βαθμό ετοιμότητας, εγχώριων (υποτίθεται) τρομοκρατικών ομάδων, για ποιο λόγο υπάρχει;

● Δημοσιεύματα που υποτίθεται ότι γνώριζαν και γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, αναφέρουν τον Γκιόλια ως «τσιράκι» κάποιων συμφερόντων που περνούσαν μέσα από το blog «Τρωκτικό», το οποίο χρησιμοποιούνταν για ειδικούς λόγους. Αν γνωρίζουν κάτι τα παραδοσιακά ΜΜΕ της χώρας, τότε γιατί δεν το βγάζουν στη δημοσιότητα ώστε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση; Πόσο βαθιά πηγαίνουν οι ρίζες του προβλήματος;

● Από την άλλη, αν πιστέψουμε τις νύξεις που αφήνει η Ελληνική Αστυνομία για τη δολοφονία Γκιόλια, τότε θα καταλάβουμε ότι τρομοκρατία και κάποιου είδους μαφία που εδραιώθηκε πλέον στη χώρα, άρχισαν να βαδίζουν μαζί. Όχι μόνο δρόμοι παράλληλοι, αλλά δρόμοι ταυτόσημοι με συγκεκριμένα συμφέροντα.

● Κι όμως, όλη αυτή η διατήρηση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, εφόσον δεν έχει ξεκάθαρο αντικείμενο, αλλά ένα γενικού περιεχομένου «Λούμπεν Μικρο-Αστική Τάξη» και άλλα τέτοια φαιδρά, έχω την εντύπωση ότι στοχεύει μόνο σε εδραίωση μιας περιόδου πολιτικής ανωμαλίας στη χώρα. Η σημερινή τρομοκρατία στην Ελλάδα, δρα με τρόπους παρακρατικούς και προβοκατόρικους. Αυτό πια είναι ολοφάνερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ