Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Παρακρατικοί και δωσίλογοι βασιλεύουν ακόμα στην Ελλάδα!

● ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 1946, ταγματασφαλίτες σκότωσαν στη Μαγνησία τον δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη Κώστα Βιδάλη. Το 1948, άγνωστοι, δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο του CBS Τζορτζ Πολκ. Η δολοφονία του Πολκ, που αποδόθηκε αρχικά στους αντάρτες της εποχής εκείνης, είχε τελικώς για αρχιτέκτονες τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

● Τελικά, μετά από 60 χρόνια, έρχεται η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, για να αποδειχθεί ότι παρακράτος, ταγματασφαλίτες και δωσίλογοι στην Ελλάδα ζουν και βασιλεύουν και τον κόσμο τρομοκρατούν! Κι αυτό αποδεικνύουν με τις πράξεις τους όλοι αυτοί οι δολοφόνοι της «Σέχτας Επαναστατών».

● Οι δήθεν «επαναστάτες» που αυτοπροσδιορίζονται ως «αριστεροί». Δεν υπάρχουν αριστεροί επαναστάτες και δολοφόνοι. Δεν υπάρχουν αριστεροί που να είναι άνανδροι δολοφόνοι. Ο αριστερός προσδιορίζεται μέσα από την ιδεολογία του, μέσα από τον τρόπο ζωής του. Συμφωνείς ή όχι μαζί του, ο αριστερός δεν σκοτώνει την ιδεολογία. Και εδώ, αυτοί οι δολοφόνοι, αυτοί οι φονιάδες, σκότωσαν την ιδεολογία.

● Στο πρόσωπο του Σωκράτη Γκιόλια, οι φονιάδες εκτέλεσαν μια δημοσιογραφική ελεύθερη φωνή. Εκτέλεσαν την άποψη, την ιδεολογία της ελευθερίας και της ελευθεροτυπίας. Όσες προβιές κι αν αλλάξει ο λύκος, πάλι λύκος θα είναι!

● Αναρωτιόμαστε ίσως, γιατί επέλεξαν αυτόν τον δημοσιογράφο. Ο οποίος Σωκράτης Γκιόλας, δεν ήταν ούτε μεγαλόσχημος δημοσιογράφος, ούτε κονομημένος, ούτε είχε πολιτική εξουσία, ούτε πλούσιος και κονομημένος από τη δημοσιογραφία ήταν. Και δεν το φύλασσε κανένας αστυνομικός, καμιά σεκιούριτι.

● Το όνομά του συνδέθηκε όμως με μια νέα μορφή δημοσιογραφίας – διαμαρτυρίας που σήμερα στην Ελλάδα ανθεί. Συνδέθηκε με το blog «Τρωκτικό». Είναι ένα ιστολόγιο, το οποίο, μέσα από την ανωνυμία του, έχει καταφέρει και βγάλει προς τα έξω διάφορα θέματα, που σίγουρα δεν θα μπορούσαν να δουν το φως της δημοσιότητας, ούτε από τις τηλεοράσεις ούτε από τις γνωστές εφημερίδες.

(Παρένθεση: έξω από την προσωπική μου άποψη η οποία δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτική για το "Τρωκτικό", παρ' όλα αυτά, οφείλω να ομολογήσω ότι σημάδεψε το χώρο της ιντερνετικής ανώνυμης δημοσιογραφίας. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα, απέφευγα να το παρακολουθήσω, έχοντας μια γενικότερη απορία: τι ρόλο παίζει; Από την άλλη, με ενοχλεί αφάνταστα αυτή η ανορθογραφία τους που καταντά χυδαία πια. Αλλά με ενοχλούσε φοβερά και το χύμα των θεμάτων που διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο, χωρίς θεματολογία, χωρίς σειρά, κουτσομπολίστικα και αηδιαστικά κείμενα σε σημείο να ξερνάς. Είχα επισημάνει μάλιστα και τις απορίες μου πάνω σε εθνικά θέματα, όταν παλαιότερη ανάρτηση τους, αντί να αναφέρονται σε "τουρκικά μαχητικά" που είχαν παραβιάσει το FIR Αθηνών, μιλούσαν για "ασιατικά μαχητικά". Το "Τρωκτικό" σίγουρα άφησε εποχή. Ποια θα είναι η συνέχειά του; Υποπτεύομαι ότι η μορφή θ' αλλάξει οριστικά από εδώ και πέρα ίσως και να πέσει στην απραγία).

● Ο Σωκράτης Γκιόλιας, ήταν ένας εκπρόσωπος της δημοσιογραφίας του ίντερνετ, από τα ισχυρότερα ίσως δημοσιογραφικά blogs της χώρας. Το «Τρωκτικό» είναι από τα ισχυρότερα δημοσιογραφικά blogs. Μέχρι σήμερα έχει κάνει μεγάλες αποκαλύψεις και έχει μπει στο στόχαστρο, όπως τελικά αποδείχθηκε. Στόχος αυτών των ισχυρών blogs, η αποδυνάμωση των παραδοσιακών, ισχυρών και διαπλεκόμενων ΜΜΕ με την εξουσία και άλλες μορφές.


(Γιατί αλήθεια το "Τρωκτικό" ακόμα και σήμερα, έστω τα βασικά στελέχη του, δεν απαντούν ξεκάθαρα αν ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν ή όχι ο εμπνευστής ή ένας από τους βασικούς εμπνευστές του; Σήμερα πλέον δεν καμιά σημασία, αφού ο ίδιος πέρασε στην Ιστορία!)

● Αυτός ήταν λοιπόν ο σκοπός τους. Φάνηκε ξεκάθαρα ο προβοκατόρικος και παρακρατικός ρόλος των δολοφόνων της «Σέχτας Επαναστατών». Τα ελληνικά δημοσιογραφικά blogs έγιναν για την Ελλάδα, μια κατάσταση εκτός ελέγχου. Πολλές φορές προσπάθησε η κυβερνητική εξουσία και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να τα φιμώσει, να τα κλείσει.

● Κατά καιρούς προσπάθησαν να περάσουν νόμους, ώστε να αναστείλουν τη λειτουργία τους, ή τουλάχιστον να φοβίσουν ορισμένους να σταματήσουν να γράφουν. Έπεσαν μηνύσεις με πλάγιους τρόπους, έγιναν συστάσεις σε πολλούς, ακόμα και την ίδια την Google επιστράτευσαν η οποία τα φιλοξενεί, και η οποία έπαιξε έναν ρόλο κατασταλτικό, κλείνοντας ή αναστέλλοντας τη λειτουργία ορισμένων από αυτά. Με διάφορους προσχηματικούς ρόλους.

● Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δολοφονήθηκε και ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας. Για παραδειγματισμό, για φίμωση της ελεύθερης φωνής, της ελεύθερης σκέψης, της απρόσκοπτης άποψης. Και επέλεξαν τον Γκιόλια, γιατί ήταν ο εύκολος στόχος. Αφύλακτος, ανοιχτός, ξεκάθαρος. Χωρίς αστυνομικούς και σεκιούριτι δίπλα του.

● Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ σε έναν κύκλο πολιτικής ανωμαλίας από το 2004 που είναι άγνωστο που, πότε και πως θα τελειώσει. Από τότε που αποκαλύφθηκε ότι άγνωστοι, μέσω συγκεκριμένου δικτύου κινητής τηλεφωνίας παρακολουθούνταν όλη η νεοσύστατη τότε κυβέρνηση Καραμανλή και πολλοί άλλοι πολιτικοί διαφόρων κομμάτων.

● Τότε, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είχε προλάβει και έσβησε τα ίχνη των παρακολουθήσεων. Και κανένας δεν τιμωρήθηκε γι’ αυτό, κανένας δεν έμαθε ποτέ τίποτα. Η τότε κυβέρνηση Καραμανλή, βυθίστηκε κυριολεκτικά στην σκανδαλολογία της που η ίδια και τα στελέχη της παρήγαγαν. Και το Κράτος, οι θεσμοί της Δημοκρατίας, παρέμειναν εν υπνώσει!

● Το παρακράτος όμως, οι προβοκάτορες και δωσίλογοι δεν κοιμούνται. Εμφανίζονται με διάφορες μορφές. Υπήρξαν κι άλλες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις, που όμως δεν τους δόθηκε η σχετική δημοσιότητα ή θάφτηκαν κι αυτές, όπως και η «αυτοκτονία» του υπαλλήλου της Vodafone Τσαλικίδη!!! Μην ξεχνάμε την παρακολούθηση του σταθερού τηλεφώνου του ΟΤΕ του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

● Βιάστηκαν να το αποδώσουν σε «τεχνικό λάθος» και «έκλεισαν» την υπόθεση. Τουλάχιστον για το δημόσιο αίσθημα! Όπως βιάστηκαν να δηλώσουν ότι εξάρθρωσαν την τρομοκρατία στην Ελλάδα με τη σύλληψη μελών της «17 Νοέμβρη». Τελικά, ήταν όντως αυτοί οι αρχηγοί της οργάνωσης, ή μήπως κάποιοι άλλοι, από κάπου αλλού, κατεύθυναν και συνεχίζουν να ιδρύουν και να κατευθύνουν νέες ομάδες, να στρατολογούν νέα μέλη και να παράγουν σκληρούς και άγριους δολοφόνους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ