Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Στο κρεβάτι του Προκρούστη η δημοσιογραφία στην Ελλάδα?

Η δολοφονία ενός ανθρώπου, είναι ένα έγκλημα από μόνη της. Η καταδίκη σε θάνατο ενός ανθρώπου για οποιουσδήποτε λόγους, είναι και πάλι έγκλημα ακόμα χειρότερο! Η καταδίκη σε θάνατο από οποιονοδήποτε, είτε από γείτονα, συγγενή, από μαφιόζικες ομάδες, από παρακρατικές οργανώσεις, πολλαπλασιάζει την ισχύ του εγκλήματος.
Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου, από τη στιγμή που γίνεται για δημοσιογραφικούς λόγους, είναι έγκλημα κατά της ίδιας της δημοκρατίας. Κι εδώ μάλλον αυτό συμβαίνει, αν και θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Έτσι θα έκανε και ο Σωκράτης Γκιόλας σε μια παρόμοια υπόθεση. Μπορεί να διαφωνούσε ο καθένας με τις απόψεις του ή να συμφωνούσε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ήταν μια ελεύθερη φωνή. Και σίγουρα ήταν μια ελεύθερη φωνή. Τουλάχιστον όσο του το επέτρεπαν κάποια πράγματα, και όσο τον έπαιρνε να απλωθεί.
Φαίνεται όμως ότι ο Σωκράτης Γκιόλας μάλλον απλώθηκε πάρα πολύ στο κρεβάτι του Προκρούστη κι αυτός αποφάσισε να του κόψει τα πόδια!
Σ' αυτή τη χώρα, υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι. Άλλοι εντός εισαγωγικών (") και άλλοι όχι. Δημοσιογράφοι διαφορετικών ταχυτήτων. Ο καθένας με τα δικά του χαρίσματα, με τις δικές του "ανέσεις", με τους δικούς του τρόπους. Άλλοτε πληρωμένους με χρήμα κι άλλοτε πληρωμένους με σφαίρες. Κι άλλοτε πληρωμένους με δύσκολη ζωή!!!
Εξαρτάται από το δρόμο που διαλέγεις.
Όπως και νάχει, αν δολοφόνησαν τόσο άγρια τον Σωκράτη Γκιόλα για κάποιο δημοσιογραφικό θέμα, αυτό σημαίνει ότι σ' αυτή τη χώρα η δημοκρατία πηγαίνει περίπατο, ότι η δημοκρατία κινδυνεύει, ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
Αυτό σημαίνει ότι σ' αυτή τη χώρα λειτουργεί κάποιο παρακράτος που δολοφονεί πλέον απρόσκοπτα και απροσχημάτιστα. Αυτό σημαίνει ότι σ' αυτή τη χώρα, λειτουργούν μαφιόζικες οργανώσεις που αναλαμβάνουν να εκτελέσουν συμβόλαια θανάτου που δοκιμάζουν τα όρια και τις αντοχές της δημοκρατίας!
Καλά θα κάνουμε να σοβαρευτούμε επιτέλους και να δούμε τις αλήθειες μπροστά μας κατάματα. Και καλά θα κάνουμε να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ