Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Απέραντη κακή πορνογραφία η Ελλάδα!!!

● «ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΝ ήμουνα και πήγαινα σχολείο», μεγάλωνα ακούγοντας συχνάκις να φωνάζουν: «Ζήτω η Ελλάς – Ζήτω το Έθνος – Ζήτω ο Στρατός». Το δε «Ζήτω ο Στρατός» ήταν μόνιμη επωδός σε όλες τις ομιλίες. Στις εθνικές επετείους, θυμάμαι τους τοίχους του σχολείου, που γέμιζαν με σημαιούλες δαφνοστολισμένες κι από κάτω «Ζήτω ο Στρατός» ή «Ζήτω το Έθνος». Και φυσικά, παντού, εκείνο το βρομοπούλι με ή χωρίς τον φαντάρο στη μέση! Έτσι έφτασα μέχρι την τελευταία τάξη του Δημοτικού. Και μαζί, ήρθε και η Μεταπολίτευση. Τελεία!

● Ρίγος μ’ έπιασε προχθές, βλέποντας στην τηλεόραση τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, να αναφωνεί σε άπταιστα ελληνοαμερικάνικα: «Zito i Ellas!» και δάκρυα συγκίνησης με κατέλαβαν! Ποιος να μας το ’λεγε, ότι θα ακούγαμε το «Ζήτω η Ελλάς», από έναν Αμερικανό πρόεδρο και μάλιστα έγχρωμο! Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί! Πανδαιμόνιο στο πλήθος που άκουγε, γράφουν οι εφημερίδες!

● Και όπως εκμυστηρεύθηκε ο ίδιος ο Ομπάμα, ψάχνει ένα ελληνικό νησί για να κάνει διακοπές φέτος το καλοκαίρι! Κάποιες από τις ελληνικές εφημερίδες, άρχισαν ήδη να εκθειάζουν τον Ομπάμα! Βρίσκουν ότι αυτός ο Αμερικανός πρόεδρος, θα σώσει τη χώρα, αφού έχει κολλητό έναν Ελληνοαμερικανό, τον άλλοτε μπασκετμπολίστα Αλέξη Γιαννούλια! Πόσα άλλα ονόματα πού θα βοηθούσαν τη χώρα στις δύσκολες στιγμές!

● Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος και ο Δουκάκης, είναι τα πρώτα ονόματα που έρχονται στο μυαλό μου! Είναι κι άλλοι, είναι κι άλλοι, κι άλλοι… τι έγιναν άραγε όλοι αυτοί; Είναι κι εκείνο το περίφημο ελληνοαμερικανικό λόμπι, που κάθε φόρα το ακούμε να βοηθάει την Ελλάδα! Μόνο που βρίσκονται πολύ μακριά… εκτός κι αν η βοήθεια όλων αυτών, είναι το να κρατάει η Αμερική τα γκέμια της Τουρκίας να μην εισβάλει στη Θράκη και να μην καταλάβει τα νησιά μας! Αναρωτιέμαι…

● ΣΗΜΕΡΑ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ φορολογούμενος, θεωρείται ένας φτωχός πολίτης – φορολογούμενος. Όχι μόνο γιατί δεν πληρώνεται όπως θα έπρεπε να πληρώνεται, όχι γιατί πληρώνεται λιγότερα από τους Ευρωπαίους συναδέλφους του, όχι μόνο γιατί του προσθέτουν καθημερινά και νέους φόρους, αλλά γιατί η αγορά στην Ελλάδα λειτουργεί καθαρά κερδοσκοπικά. Ο Έλληνας πληρώνει τουλάχιστον διπλάσιες τιμές, προϊόντα που σε άλλες χώρες (παράδειγμα στη Γερμανία), τα βρίσκει τουλάχιστον σε μισές τιμές!

● Ο Έλληνας, ακόμα και στη φτώχεια του, δεν είναι Ευρωπαίος! Μια μελέτη που είδα προ ημερών το φως της δημοσιότητας, και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ» (10 Μαρτίου 2010), υποστηρίζει ότι η φτώχεια στην Ελλάδα είναι αμερικανικού τύπου! Από έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών για το έτος 2008 της Στατιστικής Υπηρεσίας, προκύπτει ότι το 20% του πληθυσμού της χώρας ζει σε καθεστώς φτώχειας.

● Στις 15 χώρες της Ευρωζώνης, ο κίνδυνος φτώχειας ανέρχεται στο 16%, κυμαινόμενος μεταξύ 11% στην Ολλανδία, 12% στην Αυστρία και Σλοβενία, 19% στην Ιταλία και 20% στην Ελλάδα και την Ισπανία. Στις άλλες χώρες της Ευρώπης, ο κίνδυνος φτώχειας ποικίλει με ποσοστά που κυμαίνονται από 9% στην Τσεχία μέχρι και 26% στη Λετονία.

● Τα κοινωνικά επιδόματα, λέει η μελέτη, μειώνουν το ποσοστό του κινδύνου της φτώχειας κατά 3,3 ποσοστιαίες μονάδες. Οι συντάξεις μειώνουν το ποσοστό του κινδύνου της φτώχειας κατά 18,3 ποσοστιαίες μονάδες. Ο κίνδυνος φτώχειας, αφού συμπεριληφθούν στο διαθέσιμο εισόδημα εισοδηματικές ροές, όπως ιδιοκατοίκηση, παροχές σε είδος προς μισθωτούς και ιδιοκατανάλωση, μειώνεται κατά 3,3 ποσοστιαίες μονάδες. Το κατώφλι κινδύνου φτώχειας ανά άτομο είναι τα 6.480 ευρώ.

● ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΚΑΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ η χώρα, όπως αυτό το «καυτό βίντεο» της Τζούλιας Αλεξανδράτου! Δεν ήξερες, δεν ρώταγες; Κλαίει και οδύρεται «η καημένη», καθώς «έβγαλαν τα άπλυτά μου στη φόρα»! Η ίδια λέει ότι δεν γνώριζε! Ότι την ξεγέλασαν, ότι της είπαν ψέματα! Στο ίδιο τοπίο δεν περιφερόμαστε όλοι μας; «Δεν γνωρίζαμε την κατάσταση της χώρας», μας λένε τώρα κάποιοι! Στο ίδιο μοτίβο με την πορνογραφία της Τζούλιας!

● Έτρεξε κόσμος και κοσμάκης να πάρει το βίντεο της Τζούλιας! Γιατί όχι; Καιρός για λίγη «διασκέδαση»! Στις μαύρες μέρες της οικονομίας, η Τζούλια έρχεται για να κάνει κονόμα με κρυφά συμβόλαια και σπαραξικάρδιες εξομολογήσεις στα κανάλια… «με ξεγέλασαν κύριε Λιάτσο μου, με ξεγέλασαν… αχούουυ τι έπαθα η δύσμοιρη εγώ…»

● Απίθανη χώρα η Ελλάδα! Τρέχουμε ανά την υφήλιο ζητώντας βοήθεια, η Τζούλια κλαίει και οδύρεται για την κακή πορνογραφία της, το φιλί της Μισέλ Ομπάμα στον Γιώργο Παπανδρέου, κι αυτό, κακή πορνογραφία της διπλωματίας είναι… ή αν το θέλετε διαφορετικά, η εκπόρνευση μιας χώρας μέσω της κακής διπλωματίας της! Εξαρτάται την οπτική γωνία του καθενός!

Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ