Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

"Σε λίγο θα μας πάρουν μέχρι και τα παγκάρια των ναών"

● ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ! ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ!!! Πού να προβλέψεις τη μοίρα που σε περιμένει, όταν με ένα και μόνο σκάνδαλο, αυτό της SIEMENS, μπλοκάρει και μένει από χαρτί, το μοναδικό φωτοτυπικό μηχάνημα που έχεις στο Εφετείο! Δεν είναι τραγική η κατάσταση; Δεν είναι αστεία η όλη φάση;

● Για γέλια και για κλάματα γίναμε, με έναν πρωθυπουργό που κατάντησε ζήτουλας στην Ευρώπη, να παρακαλάει εβδομάδες τώρα, για στήριξη και βοήθεια! Ζητιάνος στο πεζοδρόμιο της πλατείας να είσαι, κάποιος θα σου ρίξει κάνα κέρμα!

● ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ χάνουν γρήγορα την λάμψη τους. Δεν κρατάνε πάνω από μια-δυο μέρες. Όπως τα καθρεφτάκια με τη βίζα που μας «χάρισε» ο Ομπάμα! Ξέρετε με τι μοιάζει η βίζα του Ομπάμα; Σαν εκείνα τα καθρεφτάκια που χάριζε πριν από 600 χρόνια ο αναπτυσσόμενος αποικιοκρατικός Δυτικός προ-ιμπεριαλιστικός φεουδαρχικός καπιταλισμός στους μελλοντικούς του σκλάβους.

● Τότε που ακόμα η Δύση δεν ήξερε τι ήταν καπιταλισμός, δεν ήξερε τι ήταν ιμπεριαλισμός και δεν γνώριζε το μέλλον της Αμερικής! Τότε που ακόμα όλα ήταν Φέουδα! Όμως τα καθρεφτάκια της βίζας γρήγορα έχασαν τη γυαλάδα τους! Γιατί στην ουσία, μας έδωσαν βίζα για την Καμπούλ! Όπου μέχρι τώρα τη βγάζαμε στη λούφα… τώρα όμως τέρμα το καθισιό! Κι αν θες, Γεώργιε, πες τίποτα αν τολμάς…

● ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, όχι τίποτα άλλο, να βγαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, να μας λέει ότι, είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη εκτός από την Ισπανία, που μπορεί να τινάξει στον αέρα η τρομοκρατία, τη στιγμή που περνάμε μια φοβερή κρίση!

● Τα ξένα ΜΜΕ, είπε ο υπουργός Προ.Πο. (καλό αυτό με τις συντομεύσεις…), περιμένουν μια σκηνή βίας για να μας κάνουν θέμα και θέαμα! Μπα, πού το κατάλαβε; Ήδη γίναμε θέμα και θέαμα υπουργέ μου! Και πρέπει να αντιληφθούν, οι τρομοκράτες, ότι κάνουν μεγάλο κακό στην Αθήνα, συμπλήρωσε ο υπουργός! Μα, υπουργέ μου, τι τρομοκράτες θα ήταν αν δεν έκαναν κακό;

● Αλλά βέβαια, από ευχολόγια και αφορισμούς σ’ αυτή τη χώρα, τίποτα άλλο! Έτσι έχουμε μάθει… Γιατί, ακόμα δεν είδαμε να γίνεται μια σοβαρή συζήτηση, σε τι οφείλεται αυτή η τρομοκρατία στην Ελλάδα! Και γιατί είναι τόσο διαδεδομένη! Και γιατί δεν μπορεί το ελληνικό κράτος να την σταματήσει ή να την περιορίσει! Σωστή Λερναία Ύδρα!

● Μωρέ, για κοιτάξτε να μετριάσετε λίγο την κατάσταση, για κοιτάξτε να δώσετε λίγη χαρά στον κοσμάκη, κοιτάξτε να «ανεβάσετε την πεσμένη ψυχολογία της ομάδας» που λένε και στο ποδόσφαιρο, γιατί διαφορετικά, δεν μας βλέπω καλά! Εκεί να δείτε μετά αύξηση της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας υπουργέ Προ.Πο.! Ούτε να ξυθείτε θα προλαβαίνετε! Και δεν είναι απειλή… είναι ζοφερή πραγματικότητα!

● ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ να μαστίζεται και από την τρομοκρατία, όμως η ίδια δεν παύει να σπαταλά κυριολεκτικά το χρήμα της, στους εξοπλισμούς! Τελικά, μήπως εκεί βρίσκεται το «κουμπί» της κρίσης που μαστίζει τη χώρα; Μάλλον ναι, καθώς, όπως είχε πει και προ μερικών εβδομάδων ο «Κόκκινος Ντάνι», ο Γάλλος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ότι αν η Ελλάδα μείωνε τα έξοδα της στους εξοπλισμούς, σίγουρα όλα θα πήγαιναν καλύτερα!

● Σε απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη και Θ. Δρίτσα, (εφ. ΑΥΓΗ, 17/03/2010), σχετικά με τις έξι γαλλικές φρεγάτες, επισημαίνεται ότι τελικά η χώρα αγοράζει τις φρεγάτες αυτές, ενώ όπως έγινε γνωστό, οι διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

● Την ίδια στιγμή, σειρά από ερωτήματα που ετέθησαν προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αφορούν την σκοπιμότητα της αγοράς φρεγατών, τον τρόπο επιλογής του ανάδοχου και τους κατ’ αρχήν όρους επιλογής, μένουν μετέωρα και αναπάντητα, καθώς χαρακτηρίζονται ως απόρρητα!

● «Είναι βέβαιον ότι με την αγορά φρεγατών “αγοράζουμε” ενδεχομένως την γαλλική “αλληλεγγύη” στη δημοσιονομική στήριξη της χώρας, αλλά βέβαιον, είναι, επίσης, ότι τέτοιου είδους αδιαφανείς συναλλαγές και “πελατειακές” λογικές προς τις “ισχυρές” χώρες συνιστούν έναν ατελείωτο φαύλο κύκλο καταλήστευσης του ελληνικού λαού και της χώρας», υπογραμμίζουν σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές Π. Λαφαζάνης και Θ. Δρίτσας. Και βρεγμένοι και δαρμένοι!

● ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, να έχεις μια Εκκλησία, η οποία αντιδρά με όποιον τρόπο μπορεί στη φορολόγησή της. Εδώ που τα λέμε, είναι δυσβάσταχτος ο τρόπος που πρόκειται να φορολογηθεί, αλλά κάποτε θα πρέπει επιτέλους να γίνει. Και είναι σίγουρο ότι, αν αυτό περάσει, η Εκκλησία θα χάσει αρκετό χρήμα! Το χρήμα του υπερασπίζονται οι άνθρωποι, που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την πίστη, κι ας λένε ό,τι θέλουν!

● Τα έσοδα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας θα φορολογούνται με 20%, ενώ οι δωρεές ακινήτων προς την Εκκλησία θα φορολογούνται με 5% και οι δωρεές μετρητών με 10%. Χαρακτηριστική είναι αντίδραση μητροπολίτη από την Πελοπόννησο στην ιστοσελίδα amen.gr, ο οποίος υπογραμμίζει: «Αρκετά συναινετικοί εμφανιστήκαμε. Σε λίγο θα μας πάρουν μέχρι και τα παγκάρια των ναών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ