Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Τα μέτρα, οι σοσιαλιστές βουλευτές και ο Πετσάλνικος

● ΜΕΤΡΑ ή ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ; Ιδού η απορία! Αυτά δεν είναι μέτρα, τελικά, είναι χιλιόμετρα! Ατέλειωτα χιλιόμετρα, που καλούμαστε όλοι να τα περπατήσουμε μέχρι το τέλος, μέχρι εκεί που δεν ξέρουμε που οδηγεί ο δρόμος, μέχρι εκεί που δεν ξέρουμε ακόμα τι μας περιμένει! Στο άγνωστο με βάρκα την καταιγίδα και όχι την ελπίδα!

● Λένε ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία! Αυτοί, το πρώτο που φρόντισαν να κάνουν, ήταν, να δολοφονήσουν την ελπίδα και κατόπιν να μας βάλουν στη βάρκα για τον Αχέροντα! Για τον οικονομικό μας Αχέροντα, για τον Αχέροντα της ζωής μας! Και μας απειλούν κι από πάνω, ότι, αν δεν καθίσουμε φρόνιμα, θα πάνε και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

● Λοιπόν, έχουμε και λέμε: μείον 30% στο δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας στο δημόσιο τομέα. Μείον 12% στα επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων. Μείον 7% στις αποδοχές των ΔΕΚΟ. Μείον 7% στις συντάξεις ΔΕΗ και ΟΤΕ. Αυξήσεις στον ΦΠΑ: το 4,5% γίνεται 5%, το 9% γίνεται 10%, το 19% γίνεται 21%. Και επιπλέον, οι διάφορες αυξήσεις στα καύσιμα, στα τσιγάρα, στα ποτά!

● Μείον το ένα, μείον το άλλο, μείον στην τσέπη, μείον στην καθημερινότητα, μείον στην επιβίωση, μείον, μείον, μείον… μειοδότες μειοδότησαν τη ζωή μας στη ρουλέτα του χάους, των κερδοσκόπων και των οικονομικών παιχνιδιών. Πληρώνουμε μια κρίση που δεν μας ανήκει!

● Αυτός ο τόπος, από αρχαιοτάτων χρόνων, μπορεί να είχε παλικάρια, μπορεί να εξέθρεψε ήρωες, αλλά εξέθρεψε και μειοδότες χωρίς θεό και χωρίς πατρίδα! Γιατί αυτό που γίνεται τόσα χρόνια σε βάρος όλων μας, αυτό που έγινε τώρα κι όλα αυτά που θα ακολουθήσουν αύριο, μεθαύριο και στο αβέβαιο μέλλον, παιχνίδια μειοδοσίας είναι, για εμάς χωρίς εμάς!

● Αναρωτιέμαι, άραγε, τι όνειρα να βλέπει στον ύπνο του ο Έλληνας πρωθυπουργός; Μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ; Μπορεί να ηρεμήσει όταν πέφτει στο κρεβάτι του, πλάι στη σύζυγό του; Τι λέει στην Άντα λίγο πριν κλείσει τα μάτια του για τον βραδινό ύπνο; Πώς μπορεί και αντιμετωπίζει ψυχολογικά όλη αυτή την κατάσταση;

● Πάντα είχα αυτή την απορία! Πώς κοιμούνται όλοι αυτοί οι ηγέτες, όταν βρίσκονται σε τέτοιες καταστάσεις; Ιδρώνουν τα χέρια του όταν κοιμάται ο Γιώργος Παπανδρέου; Πετάγεται στον ύπνο του από πιθανούς εφιάλτες; Τον κυνηγούν οι ερινύες; Αισθάνεται ενοχές;

● ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ, κανονικά, συνάδελφοί του από ΠΑΣΟΚ μεριά, με τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. Ο οποίος, αποφάσισε με δική του πρωτοβουλία να καταθέσει όλο το δώρο του Πάσχα το οποίο μισθολογικά του αναλογεί, στο Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας που ο ίδιος έχει εξαγγείλει.

● Πρώτος ο Γιάννης Δημαράς τα «έχωσε» στον Πετσάλνικο, σε ύφος «Τι πράγματα είναι αυτά;» και με επιχειρηματολογία «εγώ δεν εξουσιοδότησα κανέναν να με εκπροσωπεί σε αυτά τα θέματα» κατέληξε: «Ο λαϊκισμός έχει και τα όριά του…» Για να αποδειχθεί στη συνέχεια, ότι, όχι μόνον οι συνάδελφοί στο ΠΑΣΟΚ δεν γνώριζαν την πρωτοβουλία Πετσάλνικου, αλλά αντέδρασαν και έντονα μάλιστα!

● Η πλάκα είναι τελικά, ότι, ναι μεν όλοι αυτοί στηρίζουν την κυβέρνησή τους για τα «αναγκαία μέτρα», όμως, αυτά τα μέτρα για τους δημόσιους υπαλλήλους και όχι μόνο, με τα επαναλαμβανόμενα μείον, δεν αφορούν καν τους Έλληνες βουλευτές μας, οι οποίοι, έτσι κι αλλιώς από το δημόσιο πληρώνονται! Αυτοί λοιπόν εξαιρούνται από τα μέτρα!

● Τελικά, ο «λαϊκισμός» κύριε Δημαρά, είναι μια παράξενη έννοια. Ο καθένας την βλέπει από τη δική του πλευρά, με τα δικά μου μάτια, με τα δικά του μέτρα που του πέφτουν στο κεφάλι, ανάλογα με τον σταυρό που έχει να κουβαλήσει στις πλάτες του!!!

● ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ για άλλη μια φορά οι βουλευτές, το πόσο είναι «δεμένοι» μεταξύ τους, όταν πρόκειται να δώσουν άρση βουλευτικής ασυλίας σε συναδέλφους τους. Απέρριψαν προχθές, άλλα δύο εισαγγελικά αιτήματα για άρση ασυλίας των βουλευτών Κυριάκου Βελόπουλου (ΛΑ.Ο.Σ.) και Αργύρη Ντινόπουλου (Ν.Δ.).

● Σε βάρος του κ. Βελόπουλου έχει διαβιβαστεί στη Βουλή δικογραφία «για την πράξη της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», για την οποία ο ίδιος έχει αρνηθεί την κατηγορία ως «ανυπόστατη». Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής, από τους 201 βουλευτές που ψήφισαν μόλις 16 τάχθηκαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του, ενώ 11 προτίμησαν το «παρών» και 174 ψήφισαν αρνητικά.

● Παράλληλα, με ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία (179 «όχι», 12 «παρών» και 10 «ναι») απερρίφθη το εισαγγελικό αίτημα για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Αργ. Ντινόπουλου, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για «παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση» που αφορούσαν την περίοδο κατά την οποία ήταν δήμαρχος Βριλησσίων.

● ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ αυτής της χώρας, κατάφεραν το – τόσα χρόνια – ακατόρθωτο: την κατάλυση του Πανεπιστημιακού Ασύλου. Και το πέτυχαν με όλα αυτά τα δήθεν επεισόδια! Έπεισαν τελικά τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, προ ημερών στη Θεσσαλονίκη, να επιτρέψουν στην Αστυνομία να εισβάλλει κανονικά και με το νόμο στο Πανεπιστήμιο!

● Ποιοι είναι οι δωσίλογοι; Όλοι αυτοί οι δήθεν αντεξουσιαστές! Όλοι αυτοί οι κουκουλοφόροι, οι δήθεν «επαναστάτες» που έμπαιναν στα Πανεπιστήμια και τα ρήμαζαν, τα έσπαγαν, τα έκαιγαν όλα, καταστρέφανε τα πάντα! Όλοι αυτοί λοιπόν, χρόνια τώρα, λειτουργούσαν ως Δούρειος Ίππος! Έτσι, που να φτάσουν στο σημείο να πουν: αφήστε επιτέλους την Αστυνομία να μπει μέσα να τους συλλάβει!

● Και τι έκανε η Αστυνομία; Μπήκε, τους συνέλαβε δήθεν, τους οδήγησε στο Τμήμα κι εκεί, αφού δεν βρήκε ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο σε βάρος τους, τους άφησε ελεύθερους! Αυτή είναι η αλήθεια! Κι έτσι, το Πανεπιστημιακό Άσυλο έληξε, με κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και υπουργού Παιδείας την Άννα Διαμαντοπούλου!

● Τόσα χρόνια τα λέγαμε, τα γράφαμε, τα φωνάζαμε! Αλλά βέβαια, ήταν κάτι που γινόταν συστηματικά! Όλο αυτό το δήθεν κυνηγητό, των δήθεν «αντεξουσιαστών», δεν ήταν παρά ένα παιχνίδι δωσίλογων και προβοκατόρων με απώτερο στόχο και σκοπό την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου!

● Από εδώ και πέρα να δείτε επεμβάσεις της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια. Με το δήθεν πρόσχημα των εκτροπών εντός των Πανεπιστημίων, η Αστυνομία θα επεμβαίνει με το παραμικρό στα Πανεπιστήμια, στα αμφιθέατρα και θα επιβάλει την τάξη! Και προφανώς όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό!

● Α, και κάτι άλλο: μακριά από εμένα το ποτήριον της ενοχής! Ας το πιουν αυτοί που χρόνια τώρα μας κυβερνούν! Που κανονικά θα έπρεπε να πιούν το κώνειο και θα σκεφτούμε αν τους συγχωρήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ